!
De ‘Oefenpotjes’ in het kader van de HD Cup.
!
Natuurlijk wil de term oefenpotjes niet zeggen, dat Vogelenzang, pas kort in training
zijnde, deze wedstrijden niet serieus benaderde, maar het is wel zo dat de trainer
Stefan Matthijsse zo veel mogelijk selectiespelers (voor zover niet geblesseerd, of op
vakantie) voor aanvang van de competitie de kans wilde geven zich te bewijzen.
!
De eerste (uit)wedstrijd tegen Alliance’22 (één van onze tegenstanders in de vierde
klasse) werd op zondag 10 augustus ruimschoots verloren. Na het laatste fluitsignaal
had de tegenstander vijf ‘rechtsgeldige’ ballen in het netje gedeponeerd Vogelenzang
stelde er 0 tegenover. Bij het rustsignaal leidde Alliance nog slechts met 1 – 0. De
tegenstander was in deze ontmoeting overduidelijk veel sterker, al kregen we kort na
het begin van de wedstrijd wel de eerste scoringskans. Uit een vrije schop iets voor
heterogeneous midden van het strafschopgebied schoot Lennart Loorbach de bal wel
langs het muurtje, maar niet langs de keeper. Na ongeveer een kwartier spelen
kreeg Alliance drie achtereenvolgende goede mogelijkheden de score te openen. De
bal belandde daarbij één keer op de paal. Na 35 minuten kwam Vogelenzang na
een bal, dit keer op ‘onze’ lat, nog een keer goed weg. Hierna werd een (geldig?)
doelpunt van Alliance afgekeurd. Vogelenzang kon af en toe wel uit de verdediging
komen met een redelijk lopende aanval. Zo kwam Kevin van der Raad in de 43ste
minuut net te laat om een dieptepass langs de keeper te tikken. Toch kwam de
tegenstander voor de thee op een 1 – 0 voorsprong, na een hoge bal van de
rechterkant, die bij de tweede paal werd voorgezet en tot doelpunt gepromoveerd.
!
In de tweede helft zou Vogelenzang een paar keer wisselen, wat helaas niet kon
voorkomen dat Alliance bij het benutten van de kansen veel efficiënter te werk ging.
Van de 65ste tot en met de 80ste minuut ging het hard qua tegendoelpunten en liep
Alliance uit naar 5 – 0, ondanks het feit dat keeper Daan Koppen nog een paar
nuttige reddingen in huis had. In de 85ste minuut kreeg Vogelenzang nog een kansje
op een tegenstreffer. Robin Nederstigt had de pech, dat zijn schot getoucheerd werd
door een voetje, waarna de bal net naast ging.
!
De overige twee wedstrijdjes speelden we vanwege het nog niet speelklaar zijn van
drukken van een paar Zilkse bekende voetbalgezichten. Vogelenzang kwam in deze
wedstrijd met veel onnodig balverlies (slechte passing en verkeerde keuzes aan de
bal) niet verder dan een 4 – 4 gelijkspel. Opmerkelijk was wel, dat er aan onze kant
ook twee eigen doelpunten bij waren. Helaas kunnen we dan toch niet zeggen, dat
het dan met het scorend vermogen van de ploeg wel goed zit.
!
Binnen vijf minuten leidde Vogelenzang door een doelpunt van Dave van Haastrecht,
na aangeven van Lennart. Na ruim een half uur kwam DIOS op gelijke hoogte door
een eigen doelpunt. In antwoord hierop mikte Kevin een vrije schop in de 43ste
minuut van de rechterkant richting de tweede paal, waarop Nick van Nieuwenhuizen
met het hoofd de bal in de verre hoek binnen kopte.
!
Erg lang konden we van deze voorsprong niet genieten. Min of meer direct na het
beginsignaal van de tweede helft slaagde een aanvaller van DIOS vanaf de achterlijn
de bal laag langs keeper Niels Dedding in de goal te schieten, een doelpunt vanuit
een bijna onmogelijke hoek. Dik vijf minuten later ging het weer mis. DIOS
onderschepte de bal op het middenveld, net over de Vogelenzang helft, na een
onzuivere Vogelenzangse pass en speelde de bal direct diep door het midden
richting onze goal. De spits kon vrij op keeper Niels Dedding af gaan. Deze liep
tevergeefs uit en zag de bal keurig langs hem ingeschoten worden.
Rond de 60ste minuut slaagde hij er wel in knap redding te brengen, nadat de bal
van heel dichtbij werd ingeschoten. Eén minuut was het voor DIOS toch weer raak,
na een tweede eigen doelpunt van een Vogelenzang verdediger. Die kreeg de bal
volkomen verkeerd op zijn schoen en met een mooie curve verdween de bal in het
eigen doel, resulterend in een toch wel heel teleurstellende 2 – 4 achterstand. Kort
daarop gaf de 3 -4 van Lennart de burger weer wat moed. Zijn vrije schop werd
door twee in het strafschopgebied inkomende Vogelenzangers net niet meer
aangeraakt, maar verraste blijkbaar wel de DIOS keeper.
Over en weer bleven er voor beide ploegen kansen komen. Invaller Michiel Rolvers
scoorde na een voorzet van Tom v.d. Oever het vierde Vogelenzangse doelpunt. Het
laatste vermeldenswaardige wapenfeit in deze wedstrijd kwam op naam van Pim de
Koning. Zijn schot belandde echter in handen van de DIOS sluitpost.
!
De derde wedstrijd tegen (en bij) DSS zaterdag zou gespeeld op worden op
zaterdag 17 augustus, maar werd uitgesteld tot donderdag 21 augustus.
Vogelenzang wist met nog 25 minuten te spelen een 4 – 0 achterstand goed te
maken en won alsnog met 4 – 5 van deze tegenstander. Een bijzondere prestatie
om na een dergelijk grote achterstand toch nog de zegevieren, al zal er tegen de
eerste competitietegenstander DSK uit een heel ander vaatje getapt moeten worden