!
!
Twee dikke nederlagen en een prima gelijkspel
!
In het vorige verslag over drie gespeelde wedstrijden kon ik u meedelen, dat onze
start ook qua puntenresultaat verassend goed was. Daarna werd er in wedstrijd
nummer 4 |(RCH thuis) en wedstrijd nummer 5 (Terrasvogels thuis) helaas heel ruim
verloren. In wedstrijdnummer 6, afgelopen zondag, uit bij DIO, kon er weer een goed
resultaat worden geboekt.
!
Thuis werd er van RCH met 6 – 2 verloren. Bij een 2 – 0 achterstand kon
Vogelenzang nog wel iets terug doen, naar verluidt een mooie vrije schop van
Lennart vanaf een meter of 18, vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Daarna
zou de tegenstander gestaag uitlopen naar een ruime overwinning. Vogelenzang
bereikte de rust met tien man, nadat Kevin (B) een rode kaart kreeg. In de 55ste
minuut moest ook Nick er af met rood, na een overtreding in de zestien. Ook de
toegekende strafschop werd door RCH benut. In de 65ste minuut was het gevolg van
een dispuut tussen Dennis en een tegenstander, dat ook deze beide heren voortijdig
konden douchen. De tweede Vogelenzangse treffer (2 – 4) van Kevin (v.d. Raad) kon
de nederlaag ook niet voorkomen. Vogelenzang eindigde de pot met 8 man en RCH
met 10.
!
Op zondag 5 oktober kwamen de Terrasvogels op bezoek. Jammer genoeg zat de
terrasstemming er bij hun niet in. Na twee keer drie kwartier nam de tegenstander
drie punten mee naar huis en zaten wij te kauwen op de 6 – 0 nederlaag. Natuurlijk
mag worden opgemerkt, dat onze eerste keeper Michiel de Boer wegens werk
verhinderd was en de achterhoede door schorsingen zwaar aan mutaties onderhevig.
Dennis en Kevin kregen na de rode kaarten één week eerder vier wedstrijden aan
hun broek en Nick gelukkig maar één.
De rust werd bereikt met een 2 – 0 achterstand. Die stand was wat geflatteerd.
Vogelenzang kreeg net als Terrasvogels goede scoringsmogelijkheden, maar faalde in
de afronding, had pech bij een schot van Lennart op de paal en het wegwuiven
door de scheidsrechter van een handsbal van de tegenstander in het vijandelijk
strafschopgebied. Na de rust ging Vogelenzang opzichtig in de fout, door achterin
zoveel ruimte weg te geven, dat de tegenstander naar hartenlust kon scoren. In de
52ste minuut kwam Terrasvogels op een 3 – 0 voorsprong. Direct daarna kreeg
Vogelenzang een uitgelezen mogelijkheid op het verkleinen van de achterstand.
Helaas werd het voor Vogelenzang zo’n dag, dat niets lukte, zelfs een eretreffer zat
er niet meer in.
!
!
Niels Dedding, de vervanger van Michiel, hield wel nog wat ballen tegen, maar kon
het doelpuntenfestijn van de tegenstander daarmee ook meer voorkomen. Invaller
Michiel Rolvers zag ver in de tweede helft zijn schot net naast gaan en kon op de
eigen doellijn nog een tegendoelpunt voorkomen.
!
De overwinningen op deze zondag van het tweede (alsnog gefeliciteerd heren) en de
A junioren (ook prima gedaan mannen) zouden slechts kleine pleistertjes op de
wonde zijn. Na afloop van de wedstrijd tegen Terrasvogels was er de officiële
opening van de gerenoveerde keuken en toegang tot de kantine en de huldiging van
een nieuw lid van verdienste, Hans Graas. Dat werd dus snel schakelen en weer een
vrolijk gezicht trekken.
!
DIO – Vogelenzang leverde Vogelenzang een knap gelijkspel (3 – 3) op en dus weer
een kostbaar punt. DIO stond boven Vogelenzang, dus hoger geklasseerd, op twee
punten afstand van de beide koplopers. De Schalkwijkers zetten vanaf het eerste
fluitsignaal van de scheidsrechter meteen druk op Vogelenzang. Vogelenzang
probeerde met snelle uitvallen onder die druk vandaan te komen en dat lukte
wonderwel. DIO moest na een tegenstoot in de 10de minuut een corner weggeven.
Kevin van der Raad mikte de bal op het hoofd van Nick van Nieuwenhuizen, die op
het randje van het doelgebied perfect inkopte. Vier minuten later zag Dick van
Harlingen Lennart op links helemaal vrijlopen. Zijn pass vanaf de middellijn was op
maat. Lennart bereikte de linker kant van het strafschopgebied met een
tegenstander voor zich, zag dat de verre rechterhoek van de goal open lag. Eén
goed geplaatst schot verder en Vogelenzang stond op een 2 – 0 voorspong.
Twee grote Vogelenzangse verdedigingsfouten later had DIO de schade gerepareerd.
In de 24ste minuut kon een DIO aanvaller helemaal vrij staan en alleen op Michiel af
gaan. Nick had de spits bijna achterhaald, maar deze slaagde er toch in gericht in
de verre hoek te schieten. Michiel was het schot te machtig, de bal verdween net
naast de paal in de binnenkant van het zijnet. In de 40ste minuut stond dezelfde
speler weer vogeltjesvrij om een diepe bal na te jagen en de bal over Michiel heen
te lobben.
!
!
!
In de tweede helft werden Robin Nederstigt (laatste wedstrijd dit seizoen i.v.m.
‘wereld’ reis) en Mike van de Raad, na veel loopwerk, vervangen door Pim de Koning
en Dave van Haastrecht. Ook Dick gaat een paar maanden op reis. Naar
verwachting zal hij rond de Kerst weer terug zijn. De wissels zouden tijdens de
tweede helft van belang blijken. Zonder anderen te kort te willen doen, merk ik op,
dat Joël Bessems in deze wedstrijd veel en heel nuttig verdedigend werk opknapte.
!
!
Ook een prima wedstrijd van zijn kant dus. Inde 65ste minuut keken we alsnog tegen
en 3 -2 achterstand aan, nadat de scheidsrechter een eerder doelpunt van DIO na
een scheidsrechterbal en een slippertje van Michiel nog had afgekeurd.
DIO kreeg namelijk een penalty toegewezen. Volgens enkele Vogelenzang spelers, die
ik na afloop sprak was de beslissing van de scheidsrechter terecht. Van onze kant
was het alleen niet zo slim op die plek (nabij binnenkant van de zijlijn van het
strafschopgebied) een sliding te maken op de bal/tegenstander. DIO speelde op dat
moment al met 10 man, nadat een speler rood kreeg, na een ‘aanslag’ op de
benen van Mark van Harlingen. In de 75ste minuut kwam Tom v.d. Oever Bob van
Haaster aflossen. Vogelenzang zette alles op alles, om in ieder geval één punt aan
deze confrontatie over te houden. Lennart zag de bal na een vrije schop van een
meter of dertig via de bovenkant lat weg ketsen. Een paar minuten voor tijd kwam
een lange bal van Nick in de looplijn van Dave. Ook zijn lob ging over de keeper
heen. Hij redde daarmee een punt voor Vogelenzang. Al met al een resultaat waar
ik vooraf voor getekend zou hebben.
!
Zondag 19 oktober is het eerste vrij, wegens een speelweekend voor
bekerwedstrijden. Eén week later treden we thuis aan tegen koploper VVH/
Velserbroek. In de twee weken daarna volgen Aalsmeer (RKAV) uit en Onze gezellen,
thuis. Het zou wel heel prettig zijn, als we uit dit setje van drie wedstrijden een paar
punten meer pakken. De wedstrijd tegen DIO doet ons hoopvol gestemd zijn.