20-03-2014 Vogelenzang komt tegen FIT niet verder dan een gelijkspel
Stan Teeuwen was op zondag 16 maart de pupil van de week.
Resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor het heden. Dat mogen we wel
stellen na het 3 – 3 gelijkspel afgelopen zondag, thuis in Vogelenzang.
In de uitwedstrijd, eind oktober, ging Vogelenzang met een 6 – 1 overwinning het veld af, na
een eerst tegen een 1 – 0 achterstand te hebben aangekeken.
Die achterstand kwam er ook nu weer. In de negende minuut was keeper Michiel kansloos op
een van de doorgekopte bal, vanaf ongeveer de penaltystip, die na een vrije schop van de
linkerkant in de rechterhoek verdween. Vogelenzang begon niet goed aan de wedstrijd.
Passes kwamen veelvuldig niet aan, en de balaanname was niet best. Diepe ballen op de
spitsen werden met de wind in de rug te hard gegeven, waardoor ze een makkelijke prooi
een gele kaart te bestraffen.
Tegen het half uur slaagde Vogelenzang er in de tegenstander echt onder druk te zetten.
Ballen werden door FIT steeds vaker op goed geluk uit de verdediging weggeschoten. In de
35ste minuut begon Kevin over de linkerkant aan een lange spurt, daarbij een paar
verdedigers voorbij lopend. Zijn harde voorzet vanaf de achterlijn ging vervolgens via de
keeper bij de eerste paal tegen de binnenkant van het net. Na de 1 – 1 liep Tom v.d., Oever
tegen een gele kaart aan, na een charge op een tegenstander, een beslissing van de
scheidsrechter, waar niet veel tegen in viel te brengen.
In de 37ste minuut kon Robin een vrije schop van FIT onderscheppen en doorlopen richting
de linkerkant van de goal van FIT en voorzetten. Dave van Haastrecht slaagde er dit keer net
niet in, om deze kans te verzilveren. De tegenstander had meer en meer overtredingen nodig
om Vogelenzang af te stoppen. Tom slaagde er met een kopbal in om Vogelenzang kort voor
rust op een 2 – 1 voorsprong te zetten. Vogelenzang voerde de druk verder op, de
tegenstander moest steeds vaker ver terug op de eigen helft. De pogingen om voor de pauze
een ruimere voorsprong te nemen slaagden echter niet. FIT daarentegen, kreeg in
blessuretijd uit een corner nog een beste kopkans om gelijk te maken.
Na de rust konden we de terugkeer van Nick van Nieuwenhuizen begroeten. Hij was een paar
maanden uitgeschakeld door een operatie. Nick kwam in het veld voor Lennart.
Later in de tweede helft zouden Mike van de Raad en Jerry van Alphen Christoph Aprahamian
en Robin Nederstigt aflossen. Vogelenzang begon weer niet best aan het tweede deel van de
wedstrijd. Een eerste kans van FIT werd nog geneutraliseerd door Michiel. Daarna echter
belandde een diepe bal vanaf de rechterkant naar voren geschoten, gedragen door de wind,
in het strafschopgebied van Vogelenzang. Na de stuit ging een Vogelenzangse verdediger
onder de bal door, waarna een aanvaller van FIT geen moete had de bal langs de keeper te
schieten, met als gevolg een 2- 2 stand. Vogelenzang moest weer op zoek naar een
voorsprong. Er werd feller gejaagd op de bal Een kopbal van Nick ging na een uur spelen
rakelings over de vijandelijke deklat. Een afgedwongen corner werd door Dave goed
voorgegeven. Nick was er als de kippen bij om de 3 – 2 in te tikken. In de 70ste minuut was
FIT toch weer succesvol bij een tegen aanval. Na deze gelijkmaker Gingen troffen kopballen
van Tom en Nick (uit een corner) net geen doel. In de 85ste minuut bracht Jerry een verre bal
vanaf de rechterkant prachtig onder controle, maar helaas ging zijn schot over het doel.
In de blessuretijd was er een scrimmage voor het doel van Vogelenzang, van waaruit een
snelle tegenaanval de laatste kans voor Vogelenzang inluidde. Nick slaagde er niet in zijn
terugkeer met een tweede goal op te luisteren. Zijn schot ging ook over het doel van FIT.
In deze competitieronde was TABA, onze naaste belager vrij. Als die ploeg die
inhaalwedstrijd in winst omzet, dan is onze voorspong op deze tegenstander nog drie
punten. Vogelenzang heeft nog drie uitwedstrijden (BSM, DIOS en Heemstede) en een
thuiswedstrijd (OSC) voor de boeg. Vogelenzang staat er nog steeds goed voor.
We mogen er op rekenen, dat BSM aanstaande zondag tegen Vogelenzang een goed
resultaat wil halen, maar dat willen wij ook. Het zal een kwestie worden van een goede
concentratie gedurende de hele wedstrijd en natuurlijk het geloof in eigen kunnen. Dat
vertrouwen moet er voor zorgen, dat de druk van het koploper zijn en willen blijven
beheersbaar blijft.
OSC speelde gelijk tegen De Eland. Beide ploegen liggen daarmee in punten ruim achter op
Vogelenzang. De Germaan heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Zelfs als het die weet te
winnen, hebben ze dan zes verliespunten meer dan Vogelenzang.
Zoals u al in de vooraankondiging heeft kunnen lezen, zal er zondag bij BSM eerst een
wedstrijdje oud BSM – oud Vogelenzang gespeeld worden (aanvang 12.30 uur) en daarna een
voorwedstrijdje (aanvang13.30 uur) tussen twee F pupillen teams van beide verenigingen.
Beide verenigingen hopen op een grote opkomst van de eigen achterban.