6-2-2014 Vogelenzang wint met 7 – 0 van SC

6-2-2014 Vogelenzang wint met 7 – 0 van SC Voorland
Het is niet verstandig om je voor een wedstrijd gespeeld is rijk te rekenen, ook niet als je
tegenstander minder hoog op de ranglijst staat. Uit werd het 2 -3 in het voordeel van
Vogelenzang, maar kregen we dus wel twee tegendoelpunten te verwerken, voordat we zelf
tot scoren kwamen. We hadden natuurlijk wel goede hoop op een eerste overwinning na de
winterstop. Winst was ook noodzakelijk, om goed in de race blijven voor het kampioenschap.
Scheidsrechter A. Muncouglu (spreek uit Moensjogloe) leidde de wedstrijd.
Vogelenzang had voor deze wedstrijd Michiel de Boer (keeper), Dick van Harlingen, Tim van
Haaster, Christoph Aprahamian, Bob van Haaster, Pim de Koning, Kevin van der Raad, Robin
Nederstigt, Dave van Haastrecht, Jerry van Alphen, Dennis Kleverlaan, Mike van de Raad,
Michiel Rolvers, Joël Bessems en Daan Koppen (reservekeeper) beschikbaar.
Aan het lijstje geblesseerden bij Vogelenzang is sinds de vorige wedstrijd Tom v.d. Oever
toegevoegd met een verrekt bandje. Het ziet er naar uit, dat dit gelukkig geen langdurige
kwestie zal zijn.
Vijfenzeventig kijkers (m/v) zagen hoe Voorland in het begin van de wedstrijd vroeg druk
probeerde te zetten op de verdediging van Vogelenzang, ongetwijfeld met het doel om onze
opbouw meteen te verstoren. Desondanks kwam Vogelenzang goed uit de startblokken.
In de 11de minuut kreeg Vogelenzang tot drie keer toe een uitgelezen mogelijkheid de score
te openen. Eén minuut later liet Kevin twee tegenstanders staan en speelde de bal naar Dave,
die net naast schoot. In de 15de minuut werd Dave onreglementair gestopt, toen hij na een
dieptepass door het midden alleen op de keper af kon gaan. Voorland mocht niet mopperen,
dat de prima leidende scheidsrechter daarbij de kaarten op zak hield. De toegekende (door
Kevin hard ingeschoten) vrij schop werd met de nodige mazzel een prooi voor de keeper
van Voorland; door zijn handen heen bleef te bal tussen zijn enkels steken.
In de 17de minuut werd het toch 1 – 0. Robin kon intikken, nadat een vlagsignaal voor buiten
spel van de assistent scheidsrechter niet werd gehonoreerd. Direct na de openingstreffer
kwam Vogelenzang goed weg, toen Voorland van dichtbij kon inkoppen. De bal ging over
Michiel heen, maar ook net over de lat. In de 22ste minuut moest Joël met een blessure het
veld ruimen en kwam Jerry hem vervangen. Kevin kwam in de 28ste minuut een teen kort om
de bal langs de uitgelopen keeper van Voorland te tikken. Drie minuten later mocht Dick een
penalty nemen. Nadat een voorzet van (ik dacht) Dave tot een handbal leidde in het
strafschopgebied. Dick schoot de bal via de binnenkant van de linkerpaal (TINK geluid) langs
de keeper. De 2 – 0 was een feit. Er brak daarna een fase aan, waarbij Vogelenzang op zijn
tellen moest letten. Michiel stond op de goede plek na een hard ingeschoten bal van de rand
van de zestien en trainer Stefan liet van de kant horen, dat Vogelenzang verder van de eigen
goal moest af spelen. Kort voor rust leidde dat tot een overtalsituatie (drie Vogelenzangers
tegen twee van Voorland). Kevin slaagde er net niet in de bal klaar te leggen voor de
inkomende Dave. Een Voorlander stak er nog net een voetje tussen. Net voor rustsignaal van
de scheidsrechterbleek een lange voorzet van links net iets te hoog voor twee tegenstanders
om goed in te kunnen koppen en Michiel moest nog handelend optreden door een lage bal
uit de rechterhoek hoek weg te tikken. De ruststand werd dus 2 – 0.
Na een uur spelen zat de wedstrijd voor Vogelenzang in de knip. Voorland verdedigde niet
goed uit. Robin kon op rechts een bal onderscheppen en in midden voor de goal Pim
aanspelen. Pim schoot keurig in: 3 – 0. Voorland reageerde direct, door bij de eerstvolgende
aanval via de buitenkantpaal naast het doel van Vogelenzang te schieten. Twee kansen voor
Vogelenzang werden gevolgd door een kopbal van Voorland over Michiel. Dick kon de bal
nog net voor het passeren van de doellijn wegrossen. Pim schoot zijn tweede en de 4 -0
binnen, in de 68ste minuut, na een goede aanval over rechts en een doorspeelballetje langs
de rand van de zestien. De 5 – 0 kwam op naam van Dave, nadat de doelman van Voorland
de ongelukkig bal kwijtraakte. Keeper boos, of gefrustreerd, liep naar de zijlijn, na eerst zijn
handschoenen op het veld uit te hebben gegooid en vervolgens zijn shirt uit te trekken.
Naar verluidt de voorzitster van Voorland slaagde er in, om deze speler zijn plaats in het
doel weer in te laten nemen. Scheidsrechter Muncouglu kon niet anders, dan volgens
spelregels de keeper hiervoor een gele kaart te tonen.
De vlam sloeg kort na voornoemd voorval helemaal in de pan. In een duel tussen Jerry en
een tegenspeler, aan de linkerkant van het veld, reageerde de laatste door Jerry na te
trappen. Dit leidde tot een fluitsignaal van de scheidsrechter en vervolgens wat duw en
trekwerk over en weer. De broer van de betrokken Voorland speler kwam vanaf rechts
aangerend en kwam op Jerry invliegen met een karatetrap op borsthoogte. Het is dat Jerry
nog net wat weg kon draaien. As hij vol geraakt zou zijn, dan hadden we waarschijnlijk de
ziekenauto wel kunnen bellen. Een levensgevaarlijke actie van een blijkbaar helemaal
doorgedraaide speler. De Scheidsrechter trok een rode kaart voor beide Voorland broers.
Jerry werd na deze aanslag gewisseld. De lol was er voor de Vogelenzang spelers en kijkers
helemaal vanaf. Sommige spelers van Voorland lieten nog wel zien over wat individuele
technische bagage te beschikken, ook omdat ze van Vogelenzang daar de gelegenheid voor
kregen. Michiel was er niet blij mee, getuige zijn “kom op, ze mogen alles doen” uitspraak
richting zijn medespelers. Er ontstond met 11 tegen 9 heel veel ruimte voor Vogelenzang.
Een bewuste verre uittrap van Michiel bereikte Kevin, die bal afgaf aan Dave. Hij had alle tijd
voor 6 – 0. In blessuretijd werd Michiel nog ingebracht voor Pim.
Hij zag Tim de bal diep spelen op Robin, die op zijn beurt weer Dave bediende. Dave stuitte
in eerste instantie nog de keeper, kreeg de bal weer in zijn voeten, omspeelde de Voorland
goalie vervolgens en bepaalde de eindstand op 7 – 0.
Na afloop van de wedstrijd ontstond er ook commotie. Het voorval heeft de aandacht van het
bestuur en het heeft geleid tot contacten met het bestuur van de SC. Voorland. Het bestuur
moet nog bepalen wanneer op welke wijze de leden nadere informatie wordt verstrekt.
Afgelopen zondag stonden er nog een drietal interessante wedstrijden op het programma.
Oosterburen BSM speelden tegen TABA, OSC tegen De Germaan, de nummer drie tegen de
nummer 2 en DIOS, onze vrienden uit Nieuw Vennep, tegen De Eland. Vijf ploegen, die
allemaal in het linker rijtje vertoeven. BSM redde het net niet tegen TABA (0 – 1), DIOS
troggelde dankzij een 1- 1 gelijkspel De Eland een punt af, waardoor Vogelenzang op deze
laatste ploeg weer twee punten uitloopt. OSC won met 3 – 1 van De Germaan en is nu de
gevaarlijkste concurrent geworden van Vogelenzang. Gesteld dat die ploeg haar
inhaalwedstrijd wint. Dan zal OSC op vijf punten van Vogelenzang komen.
Komende zondag is Vogelenzang vrij. Eén week later moeten we uit naar TABA. Op basis van
onze thuiswedstrijd tegen deze gasten mag dit een sterkere tegenstander dan SC Voorland
genoemd worden. Weer een uitwedstrijd, die ik niet zal kunnen zien, omdat ik met Richard
Tot in Vogelenzang de vroege kantinedienst mag draaien. Op 23 februari krijgen we
vervolgens thuis Nieuw Sloten op bezoek. Dan kan ik de verrichtingen van ons eerste