Wedstrijdverslag Haslou 2 – SHH 2 dd 12-10-2014, uitslag 2

Wedstrijdverslag Haslou 2 – SHH 2 dd 12-10-2014, uitslag 2-0
Vanochtend is er eerst een afspraak gemaakt met de fotograaf om de jaarlijkse groepsfoto te
maken, dus iedereen op zijn paasbest. Nog even wat schuiven hier en daar en lachen naar
het vogeltje. Klaar. De bezoekende club komt uit Herten en staat net boven ons. En willen
we niet afzakken naar de onderste regionen dan moet er vandaag gewonnen worden. De
scheidsrechter is zeer jeugdig, 16 jaar, en fluit zijn eerste wedstrijd op dit niveau. Hij heeft
wel de hogere jeugdelftallen geleid en wordt dus vandaag voor de leeuwen gegooid. Heel
bewonderenswaardig van deze jongeman om dit op deze jonge leeftijd aan te gaan. Vanaf
de zijlijn wordt hij gerapporteerd door iemand van de KNVB.
De eerste minuten verlopen erg rommelig. Haslou komt niet aan goed combinatiespel toe
door het kort op de man spelen van SHH. De voorhoede spelers krijgen geen tijd de bal aan
te nemen om zodoende het middenveld te laten aansluiten. De omschakeling in balbezit
verloopt een beetje stoef. Jeroen Bekkers moet ter hoogte van het middenveld een stevige
overtreding begaan om een doorgebroken speler af te stoppen. Hij komt er gelukkig vanaf
met een waarschuwing. Het had ook zomaar een of andere kaart kunnen zijn. Wat de kansen
betreft heeft SHH de eerste helft nagenoeg niets weten te creëren. Aan onze kant was het
ook niet om naar huis te schijven. In de 20ste minuut dan toch het eerste schot op doel wat
door de keeper wordt weg gestompt. Een paar minuten later een mooi geplaatste bal, hoog
de 16 meter in, waar Brian Bocken vrij voor de keeper komt als hij de bal goed weet te
controleren maar helaas springt deze te ver van zijn bovenbeen af en zo heb je niks. Er
komen nog 2 halve kansjes, maar dat was het dan ook de eerste helft.
De tweede helft verloopt voor de verslaggever wat prettiger want er gebeurt veel meer om
over te schrijven wat noemenswaardig is. SHH komt wat beter uit de startblokken en ze
krijgen hun eerste goede kans in de 51ste minuut. In de achterhoede komt Haslou 1 tegen 1
te staan en er volgt een goede kans voor de spits, maar Koen Albertz verkleint goed zijn doel
en de bal gaat laag voor langs. Vier minuten later komen we weer goed weg. Wederom komt
de spits vrij voor Koen en hij ziet dat de bal maar rakelings naast gaan. Pino Montesano heeft
inmiddels enkele wissels toegepast en er komt nu ook wat meer ruimte in het veld. We
hebben tot de 60ste minuut moeten wachten voor de eerste uitgespeelde kans komt voor
Haslou. In een snelle aanval door het midden speelt Micky Ceha diep op Ruud Claessen die
de bal inschiet maar de keeper bokst de bal uit doel wederom het veld in, alwaar Micky, die
een prima invalbeurt heeft , de bal op de binnenkant van de paal plaatst en de bal net niet
over de doellijn ziet verdwijnen en de keeper alsnog redding kan brengen voor SHH. In de
65ste minuut komt SHH met 10 man te staan. Een speler trapt Jeroen van achteren onderuit
en wordt bestraft met rood. Echter geven de mannen van Herten vanaf nu nog meer gas om
het tekort te compenseren. Wel krijg Haslou in de 75 minuut een goede kans als Bart
Wijmenga op recht doorgaat en de bal hard en laag voorzet, maar geen van de spitsen krijgt
er een voet tegen aan waardoor de bal voorlangs gaat. Een paar minuten later krijgt SHH een
grote kans als een speler alleen op keeper Koen Albertz afgaat en hard inschiet. Koen, man
of the match, komt goed uit en gooit zich met heel veel moed voor de bal en weet zo een
nagenoeg zeker doelpunt te voorkomen en houdt Haslou op deze manier in de wedstrijd.
Als je nu een tegengoal krijgt, gooien de gasten achter alles dicht en wordt het wel heel
moeilijk om dat nog recht te zetten. Maar nu leven we nog. In de 80ste minuut is het dan
eindelijk zover. Op de training is geoefend om vanuit de 2de lijn te schieten. Twanny van
Mulken heeft afgelopen vrijdag goed opgelet. Hij biedt zich aan op zo’n 25 meter van het
doel, controleert de bal goed en neemt, met een voor hem zo bekende sleepbeweging, 2
man van SHH in de maling en haalt van 16 meter uit. Zijn schot wordt nog iets van richting
veranderd en verdwijnt hoog in de korte hoek: 1-0. SHH is even de kluts kwijt waar Haslou
direct goed gebruik van maakt.
Bart Wijmenga schuift steeds vaker naar voren om de verdediging van SHH onder druk te
zetten en te houden. Hierbij krijgt hij een kans en schiet hard en laag op doel. De bal wordt
half weggewerkt door de keeper maar Joep Schepers is er als de kippen bij om de bal binnen
te tikken: 2-0. Haslou blijft nu goed druk zetten en laat SHH niet meer in hun spel komen. In
de 88ste minuut kopt Roel Freens in buitenspel positie de bal in het doel maar het doelpunt
wordt terecht afgekeurd. Micky Ceha had zijn goede spel nog kunnen bekronen met een
doelpunt in de laatste minuut maar zijn schot gaat rakelings voor langs.
Ook al verliep een groot deel van de wedstrijd, zeker in de eerste helft, erg stroef en
rommelig, jullie bleven knokken om de volle 3 punten te pakken. Goed gedaan mannen en