16 november 2014
2-0
Dit weekend mochten we KFC Herent ontvangen, een ploeg die iedereen toch wel hoger in de rangschikking verwacht
dan hun huidige 8ste plaats.
De eerste kans van de wedstijd was voor Christoph, maar hij devieerde een vrije trap van Steven net naast. Enkele
minuten later combineerde Herent een mooie kans bij elkaar en bracht zo een speler alleen voor Kevin, maar deze laatste
redde knap. Er waren toen amper 5 minuten gespeeld. In de daaropvolgende 20 ging het spel vrij gelijk opgaand verder
en dit zonder echt grote kansen voor beide ploegen. In de 25ste minuut noteerden we dan echter 3 open kansen op rij.
Eerst redde de keeper van Herent knap een kopbal van Steven en onmiddellijk hierop kon Herent gevaarlijk dreigen op
tegenaanval. Ook dit leverde niets op en zo trokken wij weer in de aanval via Bert. Deze zette voor op Christoph en ook
nu kon de bezoekende doelman redding brengen met de voet. Even later kwam Jelle net te laat om een voorzet van Jan
in doel te verlengen. Even opschudding dan in onze verdediging nadat Kevin een voorzet loste, maar na enig geharrewar
kon de bal toch ontzet worden. De grootste kans noteerden we in de 35ste minuut. Steven kon voorzetten van op links en
na enig geharrewar belandde de bal tegen de lat en ook Christoph kon de terugkaatsende bal niet in doel verlengen. Zo
bleef het 0-0 bij de rust.
De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, namelijk op en neer gaand zonder uitgesproken kansen. In de 12de
minuut combineerde we dan een zeer mooie aanval in elkaar en dit via een 5-tal spelers. De bal belandde uiteindelijk bij
Bert, maar die zag zijn schot net naast gaan. Ook in de daaropvolgende 20 minuten hadden we licht overwicht en
probeerden we de wedstrijd naar onze hand te zetten, maar de doelpogingen van Christoph en Bert gingen ofwel naast
of werden gepakt door de doelman. In de 30ste minuut ging Tom er dan alleen van door, speelde de bal voorbij de
doelman, die dan een fout moest maken om Tom de verdere doorgang te beletten. Rood voor de doelman en een vrije
trap net voor het strafschopgebied. Steven bracht deze voor doel en Bert (wie anders) kon de bal in doel verlengen. 1-0
na 75 minuten spelen. We bleven de wedstrijd nu volledig onder controle houden en in de 85ste minuut viel dan de
definitieve beslissing. Op een hoekschop van Bert kon Christoph de bal in de verste hoek binnen koppen. 2-0 en wedstrijd
gespeeld.
2-0 was dan ook de eindstand van een al bij al boeiende wedstrijd.
Ook Keiberg won hun wedstrijd en zo blijven we tweede op 1 punt van de leider. Volgende week staat er een moeilijke
uitwedstrijd op het programma en trekken we naar Bertem-Leefdaal.