In de 6e minuut van de wedstrijd werd aanvoerder Tom Jacobs van Nieuw Woensel
volledig waar, door de bal hard in de linkerbenedenhoek te plaatsen, 1 – 1. SC
Helmondia kreeg vlak na dit fraaie doelpunt ook een vrije trap toegekend op
ongeveer dezelfde afstand als Nieuw Woensel even daarvoor, maar waren daarin
uiteindelijk minder succesvol dan de ploeg uit Eindhoven. Letwory Amos schoot hard
op goal, maar de bal werd door Tom Jacobs licht aangeraakt en daardoor ging de bal
net over. In de 19e minuut kwam SC Helmondia qua stand langszij. Uit een uitgooi
kwam de bal in de voeten van Yunus Cakmak die in een mêlee van spelers
(waardoor doelman Paul Dijkmans het zicht werd ontnomen en daardoor het schot
niet aan zag komen) 1 -1 liet aantekenen. In de 21e minuut werd Nieuw Woensel een
geheide penalty onthouden. Anthony de Haan werd overduidelijk in het
strafschopgebied ten val gebracht. Scheidsrechter van den Heuvel (die te ver van
deze situatie gepositioneerd stond) zag hier (ten onrechte) geen strafschop in. In de
27e minuut een bijna magnifieke vrije trap van Tom Franse. De bal leek het doel in te
gaan, maar ternauwernood ging deze minutieus langs het doel. In de 37e minuut was
Nieuw Woensel opnieuw dicht bij een doelpunt. Een kort genomen corner tussen
Tom Franse en Murtaza Nawabi, waarbij laatstgenoemde prima op goal schoot, maar
de bal op het laatste moment door een verdediger zag afketsen. Zodoende kwam de
bal in de voeten van Anthony de Haan, die hard op de rechterpaal schoot. Kort
daarna was Anthony de Haan opnieuw dicht bij een doelpunt. Vanaf 30 meter had hij
een magnifiek afstandschot in huis. Via de onderkant van de lat, ketste de bal het
speelveld weer in. Helaas waren geen tv-beelden van deze situatie aanwezig, maar
supporters van SC Helmondia, die achter de goal stonden, beaamde gezamenlijk dat
de bal over de lijn was gegaan. Ook nu stond scheidsrechter van den Heuvel te ver
van de situatie af. Ruststand 1 – 1.
2e helft
Al na 5 minuten in de 2e helft kreeg SC Helmondia een strafschop toegekend,
vanwege het feit dat er een overtreding in het strafschopgebied was begaan op de
snelle spits Letwory Amos. Said Yahia benutte deze buitenkans beheerst, 2 – 1. In
de 60e minuut een prachtige aanval die begon bij Ali Emad. De bal bereikte Anthony
de Haan, die vanaf dat moment alles goed deed. Achteloos passeerde hij bijna de
gehele verdediging van SC Helmondia en drukte uiteindelijk perfect af. Een geweldig
mooi doelpunt van de snelle, grillige, behendige aanvaller van Nieuw Woensel, 2 – 2.
Helaas was de euforie voor Nieuw Woensel van korte duur, want in de 65e minuut
was daar zo waar een rommelige situatie in het strafschopgebied van Nieuw
Woensel, waarbij uiteindelijk SC Helmondia aan het langste eind trok. Letwory Amos
haalde de trekker over en maakte 3 – 2. Hierna werd door SC Helmondia met man
en macht de voorsprong verdedigd en Nieuw Woensel speelde vanaf dat moment
meer op de helft van de tegenstander. De aanvalsdrift van Nieuw Woensel werd
uiteindelijk toch uitbetaald, want uit een dood spelmoment was het Manuel Visser die
belangrijk was voor zijn ploeg. Via een scherpe voorzet bracht hij Ali Emad in stelling,
die ijzig koud bleef in een 1 tegen 1 situatie voor de keeper en vervolgens de
gelijkmaker scoorde, 3 – 3. Maar opnieuw kreeg SC Helmondia via een hachelijke
situatie in het strafschopgebied een doelpunt op een presenteerblaadje aangeboden.
Yunus Cakmak was opnieuw trefzeker, 4 – 3. De wedstrijd kreeg na deze ongekende