K. Achel V.V. – KFC Ham United (1-1) De thuisploeg begon zeer

K. Achel V.V. – KFC Ham United (1-1)
De thuisploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd met in de beginfase al enkele mooie kansen
via Johnny Bekaert en Roy Vissers. Achel zet hoog druk waardoor de bezoekers de
balverliezen opstapelen. In de 7e minuut verovert Gert Timmermans de bal en speelt meteen
in tot bij Johnny. Met en lange bal bereikt hij Roy Vissers die met een magistrale
borstcontrole de bal tot bij Jens Spooren legt, die op zijn beurt hard binnenknalt, 1-0. De thuisploeg wil zo
snel mogelijk dat rustgevende 2e doelpunt maken, maar Roy Vissers en Bert Van Den Dungen komen telkens
net een schoenmaatje te kort. Ham komt er aanvallend niet aan te pas en raken niet over de middenlijn. Dit
is zeer zeker een verdienste van de hardwerkende thuisverdediging die alle ballen simpel kunnen veroveren
en zo de aanval op gang trekken. Zo zou het eigenlijk na 28 minuten spel 2-0 moeten zijn, na 2 levensgrote
kansen van zowel Bert Van Den Dungen als Roy Vissers. Helaas is het weer net niet, en dan slaat het noodlot
toe. Supersnelle uitbraak van ham, en zij benutten in de 28e minuut hun enigste kans wel, 1-1. Ham put
vertrouwen uit dit doelpunt, en Achel moet terugplooien. Ondanks het feit dat Ham nu het balbezit opeist,
zijn ze niet gevaarlijk. De grootste kans is nog voor Achel, maar het schot van een bedrijvige Bert Van Den
Dungen gaat nipt naast. Rusten doen we bij 1-1.
De 2e helft wordt door beide ploegen pittiger aangepakt. De 1e kans is voor de bezoekers, meteen gevolgd
door een mooie actie van de thuisploeg. Het lijkt erop dat Achel nog niet helemaal bekomen is van het
tegendoelpunt, want de bezoekers zijn nu even de betere ploeg. Er is prima verdedigend werk van Bert Van
Den Dungen en Jens Spooren nodig om tot tweemaal toe de bal van de lijn te vegen. Gaandeweg de
wedstrijd knokt Achel zich terug en langzaam maar zeker nemen ze het roer weer in handen. Er worden
weer doelkansen afgedwongen, en bij één zo’n kans knalt Jonas Van Der Wiel maar nipt over. De wil is er
wel, maar de pech in de afwerking ook. Wat Achel ook probeert, het lukt gewoon niet. En de bezoekers... Dik
tevreden met 1 punt gaan zij niet meer echt voluit, maar concentreren ze zich op hun verdedigende taken,
wat ze dan ook perfect uitvoeren. Er wordt niet meer gescoord in deze wedstrijd, en alweer is er
puntenverlies in een wedstrijd die qua aanvallend vermogen in het voordeel van de thuisploeg uitviel, maar
waar de bezoekers dankzij hun inzet en motivatie om niet te verliezen wel aanspraak maakten op een puntje.