SV Herkol - U17A (Limburg cup) In de heenmatch werd

SV Herkol - U17A (Limburg cup)
In de heenmatch werd de match verloren met 1-3. Een toen heel sterk spelend Achel had
pech met de afwerking en moest ook nog eens opboksen tegen een ploeg die met 5 provinciale
scholieren kwam opdraven, terwijl deze cup enkel is bedoeld voor gewestelijke ploegen. Van
fair play gesproken...
Ook in de terugmatch was er van fair play bij SV Herkol geen sprake, want zoals vooraf
aangekondigd door de jeugdverantwoordelijke van deze club stonden er ook nu weer 3 provinciale spelers op
het veld. Opnieuw zou het een zware match kunnen worden voor onze scholieren.
Ze begonnen goed aan de wedstrijd die prima werd geleid door scheidsrechter Henri Cuypers, en van klasse
verschil was geen sprake. De 1e kans was zelfs voor Achel, maar het schot van Robin Van Elsen ging via de
keeper en paal buiten. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg iets beter in de match, maar
kansen bleven uit. Die waren voor de bezoekers, maar de afwerking zat (weer) niet mee. Het zou de
thuisploeg zijn die op voorsprong kwam, hun enigste kans in de 1e helft ging erin. Van geluk en efficiëntie
gesproken, rusten doen we bij 1-0.
Trainer Michele moet de jongens wel heel goed opgepept hebben tijdens de pauze, want de bezoekers
begonnen flitsend aan de 2e helft. Kans na kans werd afgedwongen en de Achelse verdedigers onder leiding
van Jef Hendrikcx lieten geen bal door. Het werd snel 1-1 nadat Davy de Grunt vanuit de draai met een lob
de keeper versloeg. De vlam schoot in de pan, en de bezoekers zette de thuisploeg nu wel heel erg onder
druk. Op het uur was er een hoekschop van Sem Driesen. De bal kwam tussen een bos van benen en Michiel
Neeskens kon er als eerste zijn voet tegen zetten, 1-2!! Nu was er wel sprake van klasse verschil. De
Achelse scholieren speelden de ploeg van SV Herkol op een hoopje en de thuisploeg wist niet meer waar
eerst te lopen. Ze waren helemaal de kluts kwijt (of stonden ze weer met beide voetjes op de grond) en
Achel voelde dat er meer in zat. Dat kwam er in de 75e minuut ook uit. Raf Theunissen kreeg de bal in de
voeten en twijfelde niet, 1-3, gelijke stand over de 2 wedstrijden. Er werd in de reguliere speeltijd niet
meer gescoord en penalty’s zouden beslissen wie naar de volgende ronde ging. Seppe Van Den Dungen, Davy
De Grunt, Robin Van Elsen en Sven Droeshaut scoorden vanop de stip en SV Herkol zette er maar 2 om.
Achel oververdiend door naar de volgende ronde, en de tegenstander laten zien dat met fairplay, inzet en
doorzettings- en voetballend vermogen men veel kan bereiken.