FC Bolderberg - 1e elftal (0-2)

Zonder Raf Plessers en Johnny Bekaert (beiden geschorst), maar met de weder optredende
Kevin Wielockx werd de wedstrijd onder een stralend zonnetje afgetrapt. De thuisploeg
ging voluit voor de aanval wat resulteerde in een hoekschop na amper enkele seconden spel.
Achel was verwittigd. Het duurde even voor de bezoekende organisatie op spel stond en
Achel beter in zijn spel kwam. Het 1e doelpunt voor de bezoekers kwam dan ook zeer onverwacht. De
thuisverdediging ontzet een bal uit de 16, die komt voor de voeten van Jens Spooren en hij haalt
vernietigend uit. De bal maakt een rare curve waarop de keeper zich verkijkt en verdwijnt zo in de kruising,
0-1 na 5 minuten. Het spel kabbelt daarna weer wat weg, en de thuisploeg sprokkelt enkele kansen bij
elkaar. Reëel gevaar zit er echter niet in. Hetzelfde spelbeeld bij de bezoekers. Gevolg is dat veel
middenveldspel, lange ballen naar voor maar zeer weinig gevaarlijke acties richting doel. Als de bezoekers
er dan toch eens uitkomen, is het meestal via de snelle flanken. Roy Willekens en Gwenn Dierckx kunnen
enkele keren snedig voorzetten, maar telkens wordt de voorzet op een haar na gemist. In de 29e minuut is
er een vrije trap voor Achel. Jonas Van der Wiel brengt voor, Roy Willekens mist zijn schot, maar Roy
Vissers is goed gevolgd en laat de keeper geen kans, 0-2, tevens de ruststand. Helaas voor Achel nog slecht
nieuws in de 1e helft. Zowel Roy Willekens als Bram Geers moeten geblesseerd het veld verlaten.
Ook in de 2e helft verandert het spelbeeld niet. Weinig combinaties, veel lange ballen en balverlies aan
beide zijden. Achel is wel iets dominanter, wat resulteert in enkele kleine kansjes. Pas in de 68e minuut
voetbalt Achel een 1e open kans bij elkaar. Samenspel tussen Gwenn Dierckx, Jonas Van der Wiel en Roy
Vissers brengt deze laatste in stelling, maar zijn knal wordt gepareerd door de keeper. Ook de thuisploeg
komt in de buurt van Kevin Bedford, maar het schot gaat voorlangs. Even later is het de beurt aan Werner
Van Leeuwen. Hij gaat op wandel door de thuisverdediging, speelt de bal door naar Roy Vissers, maar deze
besluit naast. Vanaf dan begin Bolderberg wat meer druk te zetten, en dwingen wel wat kansen af. Heel
gevaarlijk is het allemaal niet, maar Achel beseft wel dat het alert moet blijven de laatste seconde. De
laatste kans is nog voor de thuisploeg. In de 90e minuut is er een attente Kevin Bedford nodig om een
hoekschop onschadelijk te maken. Er wordt niet meer gescoord, zodat de bezoekers de 3 punten mee naar