Sp Gr Brogel- 1e elftal Na alweer een gelijk spel vorige

Sp Gr Brogel- 1e elftal
Na alweer een gelijk spel vorige week, wilde het 1e elftal de 3 punten meebrengen uit Grote
Brogel. Deze intentie werd ook al heel snel duidelijk gemaakt op het veld, want na amper 8
minuten spel veroverde een alweer heel secuur verdedigende Raf de bal, tikte snel door op
Bert die op zijn beurt doorspeelde naar Johnny die de keeper geen schijn van kans liet, 0-1.
Meteen daarna weer de bezoekers via Roy, Bert en Johnny, maar nu komt deze laatste net een
schoenmaatje te kort. Achel jaagt heel hoog op de bal en daar heeft de thuisploeg het zeer moeilijk mee.
Roy verovert zo de bal in de 13e minuut, gaat op de keeper af en scoort simpel de 0-2. Achel voelt dat er
meer inzit en blijft de aanvallen opstapelen. Sp Grote Brogel kan niet meer doen dan massaal terugplooien
en komen amper over de middenlijn. Is er dan toch een zeldzame uitbraak staan onze verdedigers Bram,
Koen, Jens en Raf(die allen een zeer sterke match spelen) als een blok voor de goal, en het enkele schotje
dat richting doel verdwijnt wordt door Evert onschadelijk gemaakt. Ondanks het overwicht van de
bezoekers wordt er in de 1e helft niet meer gescoord, al had het ingestudeerd nummertje via Johnny en
Jonas bij een vrije trap in de 41e minuut meer verdient dan nipt naast te gaan.
Rusten doen we bij 0-2
De flessen water die de spelers tijdens de rust kregen waren voor de bezoekers precies van betere
kwaliteit dan die van de thuisploeg. Want Achel gaat furieus van start en is niet van plan om de
tegenstander nog terug in de match te laten komen. De Brogelse keeper wordt langs alle kanten onder vuur
genomen, een doelpunt kan niet lang meer uitblijven. In de 57e minuut is er een vrije trap voor Achel die
door Johnny voor doel wordt gebracht. De keeper lost op onbegrijpelijke wijze de bal en Roy is er als de
kippen bij om de 0-3 binnen te leggen. De thuisploeg is nu helemaal van slag, en de bezoekers gaan stevig
door op hun elan. Een nieuwe vrije trap in de 65e minuut wordt door Jonas heerlijk richting winkelhaak
gestuurd, maar de keeper zet zijn foutje weer recht en duikt deze mooi in hoekschop. Toch, uitstel is geen
afstel, want enkele minuten later krijgt Johnny de bal van Jonas na een kort genomen hoekschop. Johnny
toont nogmaals zijn dribbelkunsten en legt simpel de 0-4 vast. Daarna is het Roy Vissers tijd. Het is
duidelijk dat heel de Achelse ploeg onze spits de doelpunten gunt, en daar spelen ze dan ook naar. Eerst is
er kapitein Kevin die Roy in de loop aanspeelt. Hij laat zien dat hij niet alleen kan scoren, maar ook vrij
makkelijk een mannetje (en de keeper) voorbij kan en scoort de 0-5.
Even later opnieuw Roy, na een heerlijk tik-tak spel met Johnny. Deze laatste besluit eerst op de keeper,
maar wanneer die de bal lost, is Roy er alweer vliegensvlug bij, en het staat 0-6. Er wordt nog eenmaal
gescoord. Jens verovert de bal, gaat aan de haal, speelt de bal door op Roy, en hij legt de vooroorlogse
stand van 0-7 vast.