Slecht weer, slecht veld. Niet de meest ideale omstandigheden om te voetballen.
Zeer weinig toeschouwers, en de bezoekers namen het misschien iets te makkelijk
op in de aanvangsfase. Dat is vragen om moeilijkheden…
En die kreeg K Achel VV ook. Aftrap Turkse FC, bal naar voor via enkele pionnen en na 45
seconden (!!) keken de bezoekers al tegen een achterstand aan. Van een koude douche
gesproken… Turkse krijgt hierdoor natuurlijk vleugels en zijn, met hun technisch sterke
voetballers, de baas in de aanvangsfase. Maar K Achel VV wordt door praktisch alle
tegenstanders niet voor niets technisch de beste ploeg genoemd, en na een 7-tal minuten spel
worden de rollen omgedraaid. Via een snelle counter met Jonas Van Der Wiel en Roy Vissers in de
hoofdrol komt de bal in de 16. Jonas Van Der Wiel zet voor, Roy Vissers heeft zich prima
vrijgelopen en kan in 2 keer (1e trap prima redding van keeper) heerlijk afwerken, 1-1. Achel
domineert nu het spel, maar vanwege de barre weersomstandigheden en als gevolg daarvan de
staat van het veld, is het moeilijk voetballen. Turkse komt wel onder druk te staan, en enkele
snedige uitvallen via Koen Cools kunnen telkens nog ontzet worden door de keeper. Toch wordt de
druk de thuisploeg fataal. In de 19e minuut komt Jonas Van Der Wiel aan de bal, en zijn voorzet
hobbelt, tot ontsteltenis van de thuiskeeper, door zijn benen en zo het doel in, 1-2 met wat
geluk, maar zeker verdiend. De wedstrijd speelt zich vanaf dan vooral af op de helft van Turkse
FC. Mooie combinaties, snedige aanvallen, Achel demonstreert. Een 3e doelpunt moet volgen, en
dat valt ook na 33 minuten. Jonas Van Der Wiel dribbelt zich vrij in de 16, ziet Gwenn Dierckx
aankomen stormen en deze laatste pegelt de voorzet keihard binnen, 1-3 tevens ook de
ruststand.
De 2e helft begint met een kansje voor de thuisploeg, maar Kevin Bedford staat op de juiste
plaats. De 1e aanval van Achel in de 2e helft is meteen prijs. Gwenn Dierckx (die zich ondertussen
tot assistenkoning mag kronen) speelt de bal perfect in de voeten van Jonas Van Der Wiel, en die
laat de keeper geen schijn van kans, 1-4 na 48 minuten. Ondanks deze achterstand geeft Turkse
FC de moed niet op. Ze spelen enkele mooi uitgespeelde kansen bij elkaar, maar Kevin Bedford
laat zich niet verrassen. De bezoekers laten wel zien hoe het moet. In de 61 e minuut is er een
snelle uitbraak via Jens Spooren en Koen Cools. Het voorzet-schot van deze laatste wordt door
Johnny Bekaert binnengetikt, 1-5. De bezoekers drukken door, en een heerlijke combinatie via
Raf Plessers, Koen Cools, Gwenn Dierckx en Roy Vissers had meer verdiend dan enkel binnenkant
van de paal te raken. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd valt in de 69 e minuut. Kevin
Wielockx stuurt Roy Vissers alleen op weg. Deze laatste plaatst met een heerlijk stiftertje de
bal over de keeper in het doel, 1-6. Turkse dwingt daarna nog enkele prima kansen af, met één bal
tegen de paal, maar kan niet scoren. Achel wil er ook nog graag eentje bij maken. Zelfs Raf
Plessers trekt mee naar voor, maar hij kan telkens net niet in positie gebracht worden. Scoren
doet Achel nog wel, en dit via spits Roy Vissers. Een snelle aanval Jens Spooren-Koen Cools-Roy
Vissers wordt door deze laatste binnengetikt wat de eindstand op 1-7 brengt in een partij waarin
beide ploegen aardig voetbalden en de scheidsrechter en lijnrechters de wedstrijd perfect in