Kattenbos Sp - 1e elftal

Kattenbos Sp – 1e elftal (1-0)
Het is niet altijd de beste ploeg die op het einde van de wedstrijd de punten kan
opstrijken. De wedstrijd Kattenbos Sp. – K Achel VV was daar weer een mooi
voorbeeld van. Evenwichtig in de 1e helft, overrompelend spel van de bezoekers in
de 2e helft, maar toch het deksel op de neus, dat is voetbal zeker…
De wedstrijd startte furies langs beide zijden. Het was duidelijk dat de teams er een erezaak
van wilden maken. Kattenbos wil geen verliesmatch dit seizoen, en Achel wil maar wat graag het
1e team zijn die dit toch kan verwezenlijken.. De bezoekers leveren meteen hun visitekaartje af,
en dwingen vanaf minuut 1 al enkele kleine kansjes af, weliswaar niet al te verontrustend voor de
thuiskeeper. Een 1e schot tussen de palen is er in minuut 12, maar Kevin Bedford kan simpel
pakken. Meteen daarna een 1e keer commotie op het veld. Achel in de aanval, Kattenbos krijgt de
bal niet weg en wanneer een thuisverdediger dan duidelijk hands maakt in de 16 is iedereen het
er over eens, penalty. Helaas en onbegrijpelijk doet de scheidsrechter of zijn neus bloedt, en
laat rustig verder spelen, raar… Kattenbos komt hier heel goed weg, en voor de bezoekers zit er
niets anders op dan de knop om te draaien. Ze blijven met aanvallend geweld naar voor trekken,
maar schoten van Jens Spooren, Roy Vissers en Jonas Van Der Wiel missen net het doel. Pas in
minuut 32 is Kattenbos een 1e keer echt gevaarlijk. Een center wordt slecht weggewerkt, maar
kan uiteindelijk nog nipt in hoekschop gewerkt worden. Deze wordt makkelijk door Kevin Bedford
geplukt. De wedstrijd verloopt verder evenwichtig, met nog één grote kans voor Achel. Een vrije
trap net buiten de 16 wordt door Jonas Van Der Wiel rakelings langs de paal gezet. Rusten doen
we dus bij 0-0. Een stand waar Kattenbos blij, en vooral, iemand heel dankbaar voor mag zijn.
De 2e helft is van heel andere makelij. Kattenbos dwingt in de beginfase een klein kansje af,
maar daarna pakt Achel het heft definitief in handen. Kans na kans en hoekschop na hoekschop
wordt afgedwongen. Voetballend staat er maar één ploeg op het veld. Kattenbos kan niet meer
doen dan verdedigen en, het mag gezegd, dat doen ze goed. Aanvallend komt de leider echter
niet over de middenlijn. Helaas wil het voor de bezoekers maar niet lukken. Een schot van Jens
Spooren nipt naast, een prima voorzet van Gert Timmermans wordt rakelings overgekopt door
Glenn Willekens. Achel blijft wel druk creëren, en opnieuw gaat een verdediger in de 16 in de
fout. Hij maakt een beweging met de arm naar de bal, en iedereen weer overtuigd dat de bal op
de stip gaat. Iedereen, behalve…de scheidsrechter. Opnieuw gebaart hij van krommen haas, en
laat gewoon verder spelen. Niet te snappen dat in zo’n topper en heel aangenaam schouwspel de
leiding niet bij machte is om een weliswaar gedurfde, maar op dat moment, geheel terechte
beslissing te nemen. Ondanks het feit dat de bezoekers tot 2 keer toe bestolen werden, blijven
ze naarstig op zoek naar het doelpunt. In de 77 e is er een schitterende Achelse aanval. De knal
van Jens Spooren wordt met moeite ontzet door de keeper en de afvallende bal wordt door Roy
Willekens tegen de lat getrapt. En dan slaat het onheil voor de bezoekers toe… De thuisploeg
komt één keer over de middenlijn, maar doet waar het voor bekend staat, afwerken uit het
niets… en in de 80e minuut staat de stand op 1-0. Kun je het onverdiend noemen? Op basis van
het geleverde spel zeer zeker, maar op basis van efficiëntie niet, dit is wat ze noemen aan 100%
afwerken. Achel blijft nu nog meer naar voor stormen, maar Kattenbos speelt het slim.
Tijdrekken, spelonderbrekingen, dat hoort er nu allemaal bij. Wanneer Roy Vissers na een stevige
(maar wel op de bal) tackle zwaar bestraft wordt met een rode kaart, is het voor de bezoekers
nog moeilijker. Achel blijft wel proberen, maar de veer is gebroken, scoren lukt niet meer zodat
Kattenbos deze topper in hun voordeel kunnen beslechten. Al bij al een heel aangename wedstrijd
om te volgen, voor de bezoekers natuurlijk zuur omwille van het verlies mede door de foutieve
scheidsrechterlijke beslissingen, en de thuisploeg…Dolenthousiast natuurlijk, want wie gaat hun
nog tegenhouden??
Zij mogen zich, als ze volgende week nog 1 puntje halen, de terechte kampioen noemen van 3A,
want wie na 25 wedstrijden nog geen enkele verliesmatch op zijn conto heeft staan, heeft dit