Beloften AC K. Achel V.V. – Sp. Wijchmaal (6-1)

Wedstrijdverslag beloften: K. Achel V.V. – Sp. Wijchmaal
Vrijdagavond 7 november 20h00, Sporting Wijchmaal kwam op het bezoek op de Siggert. De bezoekers
bevonden zich boven K. Achel VV in het klassement, het beloofde dus zeker geen makkelijke avond te
worden voor de jongens van Herman Schreur. K. Achel VV verwachte zich aan een stugge, moeilijk te
ontwrichten tegenstander aangezien ze weinig doelpunten maakten en zeer weinig tegendoelpunten
hadden. Na de stevige opwarming was K. Achel VV er helemaal klaar voor om er een mooie
voetbalavond van te maken.
Om Exact 20h00 floot referee Luk Koolen voor het eerst, het publiek was in grote getalen afgezakt naar
het stadion van K. Achel VV. De tos werd beslecht in het voordeel van de thuisploeg, het eerste fysiek
spelletje werd dus al meteen gewonnen door K. Achel VV. De thuisploeg greep de bezoekers meteen bij
de keel, met goed combinatievoetbal wordt Sp. Wijchmaal helemaal zoek gespeeld. Zo waren er al snel
enkele kansen voor de thuisploeg. Rond de 10 minuut werd via een actie over rechts, die ontstond door
een interceptie van de verdedigers van K.Achel VV, Giovanni Gubbels bereikt. Gubbels, deze technisch
onderlegde voetballer speelde de bal in het zestienmeter gebied tot bij Roy Willekens. Willekens waagde
zijn kans, vanuit een ogenschijnlijk moeilijke hoek scoorde hij knap de openingstreffer. 1-0 Via Roy
Willekens zijn zoveelste treffer van het nog jonge seizoen. K. Achel VV ging op zijn elan verder, met
goed combinatie voetbal, voetbalde het enkele knappe acties bij elkaar. Sp. Wijchmaal heeft tot dus ver
enkel kunnen dreigen via een gevaarlijk afstandstandschop. Op dit schot had goalie Stijn Kauffmann een
knappe parade in huis. Via een mooie aanval over links, werd de voorzet van Bert Van Den Dungen, deze
gesel voor de verdediging van de bezoekers in hoekschop gewerkt. Giovanni Gubbels ging eraan staan,
hij verstuurde de corner richting het penalty punt waar Michael Didden de bal maar tegen de netten
hoefde te werken. 2-0 voor K. Achel VV na 30 minuten voetballen.
K.Achel VV was helemaal de baas over de tegenstander dat niet echt meer heeft kunnen dreigen voor
rust. Rond de 35ste minuut werd een lange bal onderschept door een verdediger van K. Achel VV, deze
speelde Roy Willekens vrij in het strafschopgebied. Roy legde bal keurig in het netje, 3-0. Een zeer mooi
doelpunt van de man uit Lommel. Via een actie over vele stations kwam de bal in het strafschop gebied
terecht. Eerst waagde Dimitri Dewitz, onze Diego Costa zijn kans, zijn schot werd nog knap gepareerd
door de keeper van de uitploeg. Echter was Giovanni Gubbels goed gevolg om de 4-0 tegen de netten te
werken. 4-0 Voor de thuisploeg en dat terwijl Sp. Wijchmaal nog niet veel had kunnen klaarmaken in de
reeds 40 gespeelde minuten. De resterende minuten van de eerste helft werden koelbloedig door K. Achel
VV uitgespeeld. 4-0 Na de eerste 45 minuten een onverwacht resultaat maar een zeer goede eerste helft
misschien wel een van de van het seizoen dusver.
In de 45ste minuut werd er een wissel doorgevoerd, Matteo Smolders kwam in het veld voor Bert Van Den
Dungen. Deze mocht gaan rusten voor de wedstrijd van zondag. K. Achel VV kwam minder sterk uit de
kleedkamer en liet het de bezoekers uit Wijchmaal te gemakkelijk het spel maken. Zo kwamen er enkele
kansen voor Sp. Wijchmaal. Vooral via vele corners die de thuisploeg weggaf. Ook was er een goede
doelwachter Stijn Kauffmann die steeds weer op de juiste plaats stond. Echter kwam K. Achel VV er
enkele keren gevaarlijk uit, rond de 60 minuut werd Matteo Smolders foutief afgestopt. Een vrije trap was
het resultaat, Giovanni Gubbels ging achter de bal staan. Het was een scherp aangesneden vrije trap die
zonder aanraken in het doel verdween. 5-0 K. Achel VV was razend efficiënt op de counter terwijl, de
betere mogelijkheden voor Sp. Wijchmaal waren.
pag. 1
In de 70ste minuut kreeg de thuisploeg een corner, deze werd slecht genomen waardoor Sp. Wijchmaal
direct counterde. Het was een haarfijne counter die succesvol werd afgerond door de bezoeker. Zo werd
het dus 5-1 via. Hier werd K. Achel VV koud gepakt op de counter terwijl ze graag de nul op het bord
hadden gehouden. In de 80ste minuut werd Dimitri Dewitz in het strafschopgebied bediend door Jeroen
Gijsberts gevonden. Dimitri Dewitz maakte zich knap vrij en werkte de bal staalhard in doel via de twee
doelpunten. Zo werd het in de slotfase nog 6-1.
De wedstrijd resulteerde in een 6-1 overwinning waardoor K. Achel VV over Sp. Wijchmaal sprong in
het klassement. Na een zeer goede eerste helft en een mindere tweede helft al bij al een verdiende
overwinning voor de thuisploeg. Volgend weekend wacht KFC Kattenbos sport laten we daar ook opzoek