1e elftal – Kadijk SK (1-0)

e
De 2 helft van het voetbal seizoen 2014-2015 werd gisteren weer op gang getrapt. Het veld
werd door de scheidsrechters goedgekeurd, en zo kon de wedstrijd om 19:30 gestart
worden. De thuisploeg moest het stellen zonder Jonas Van der Wiel, Roy Vissers, Werner
Van Leeuwen (allen geschorst) en Dimitri Dewitz, Johnny Bekaert en Jircky Tips (allen
gekwetst)De aanvangsfase werd opgeëist door de bezoekers. Zij waren het meest in balbezit, echter
zonder grote doelkansen. De 1e kans van de wedstrijd kwam er na 10 minuten. Gwenn Dierckx kan na een
snelle run op rechts de bal voor doel zetten, de knal van Matteo Smolders wordt door de keeper gepakt.
Achel begint nu ook lekker te combineren en de kansen volgens zich in snel tempo op. Thomas Driesen
stuurt Gwenn Dierckx in het straatje, en zijn voorzet wordt door Matteo Smolders nipt naast getrapt.
Kadijk moet wat terugplooien, en Achel kan alweer bijna profiteren. Opnieuw Gwenn Dierckx die zijn
tegenstander voorbij raast, maar dan in het strafschopgebied dubieus wordt onderuit gehaald,
reglementaire schouderduw volgens de scheidsrechter, en weg kans. We zitten dan pa in minuut 23. Daarna
valt de match wat stil. Kadijk kan enkele keren licht tegenprikken, maar Kevin Bedford wordt er niet door
verontrust. Er volgt nog één levensgrote kans voor de thuisploeg. Thomas Driesen zet met een geniale pass
Glenn Willekens alleen voor de keeper, maar opnieuw ligt hij in de weg en kan de plaatsbal onschadelijk
maken. Rusten doen we bij 0-0, en Kadijk mag vooral zijn keeper daar dankbaar voor zijn.
De 2e helft start met een kans voor de thuisploeg, maar alweer zit de bezoekende keeper er goed tussen.
Het blijft natuurlijk oppassen voor de tegenprikken van Kadijk, maar de Achelse verdediging onder leiding
van Raf Plessers speelt gedisciplineerd en geeft praktisch geen enkele kans weg. In de 55e minuut trakteren
de Achelse spelers de toeschouwers op een heus tik-tak spelletje. Het begint bij Thomas Driesen die met
een klare blik in één tijd begint te tikken. De bal wordt (zoals bij de opwarming in het “vierkantje”) heerlijk
rondgespeeld, en de Kadijks verdediging weet op dat moment niet waar te lopen. Uiteindelijk komt de bal bij
Jens Spooren die niet twijfelt en uithaalt. Dit keer was de keeper wel verslagen, maar kon een verdediger
er nog net zijn hoofd tegen zetten. Jammer, want dit staaltje sambavoetbal verdiende wel een doelpunt.
Achel drukt nu door. Kevin Wielockx stuurt Koen Cools diep, en zijn schot (of was het een voorzet?) gaat
maar nipt over. Toch moet Achel uitkijken dat het niet te overmoedig wordt, want door al die kansen zonder
een doelpunt gaat natuurlijk ook Kadijk nog geloven dat er iets meer inzit. Zo hebben ze in minuut 71 een
niet te missen kans die zomaar uit het niets komt opdagen. Gelukkig staat het vizier van de bezoekende
spits niet op scherp en gaat de bal, gelukkig voor de thuisploeg, onbegrijpelijk naast. Kadijk speelt nu wel
enkele kansen bij elkaar, puurt er enkele hoekschoppen uit die toch gevaarlijk voor doel komen. Bij één zo’n
hoekschop is er een alerte Kevin Bedford die de bal kan ontzetten en bij een volgende kans kan hij de
poging via de paal onschadelijk maken; Toch even slikken voor de thuisploeg die daarna weer snel het
commando probeert over te nemen. En hoe... Eerst is er nog een aanslag op de enkels van Gwenn Dierckx,
wat een donkerrode kaart verdiende, maar waar volgens de scheidrechter niks aan de hand was, en dan komt
Koen Cools weer helemaal los. Alweer is hij beslissend, want zijn rush naar voor en zijn pass die gemeten in
de voeten van de ingevallen Roy Willekens komt, wordt door deze laatste onhoudbaar binnengetrapt, 1-0 na
80 minuten. Nu is het kwestie van de voorsprong vast te houden. En Achel wil meer dan dat. In de 83e
minuut kan Roy Willekens doorgaan, maar wordt teruggefloten wegens buitenspel. In volle snelheid kun je
niet zomaar stoppen, wat hem ook nog eens een gele kaart oplevert wegens spelbederf. Toch raar, want een
minuutje eerder had Kadijk een identieke situatie, en daar bleven de kaarten op zak... De laatste kans van
de wedstrijd is nog voor de bezoekers, maar Kevin Bedford ruimt op.
Eindstand 1-0, een verdiende maar zwaar bevochten zege, in een aangename wedstrijd waarin beide ploegen