1e elftal – VK Gestel (4-0) Gebrand op een sterke

1e elftal – VK Gestel (4-0)
Gebrand op een sterke prestatie omwille van de verloren wedstrijd vorige week, startte de
thuisploeg zeer sterk. De 1e aanval van de wedstrijd leverde al meteen een doelpunt op. En
wat voor één... De aanval begint bij Kevin Wielockx, die de altijd vrijlopende Johnny Bekaert
aanspeelt. Zijn voorzet wordt door Roy Vissers met de borst gecontroleerd en haalt dan in
de draai verwoestend uit, om zo de bal in de winkelhaak te zien verdwijnen. Een beauty van een doelpunt en
1-0 na 3 minuten. Achel blijft de aanvallen opeenstapelen, maar telkens zit er wel een Gestelse voet of de
keeper tussen. Deze keeper moet meermaals zijn kunnen tonen. Zo is hij op een prachtige kopbal van Glenn
Willekens nog maar eens een reddende engel voor de bezoekers. Bij de thuisploeg blijven ze de bezoekende
goal bestoken met kansen en wanneer Jonas Van Der Wiel zijn traptechniek toont, had dit zeker meer
verdiend dan nipt aan de verkeerde kant van de paal buiten te gaan. Een doelpunt kan echter niet uitblijven.
In de 30e minuut gaat Glenn Willekens op wandel door de 16, wordt foutief afgestopt en, wie anders dan,
Roy Vissers zet de penalty feilloos om. Zijn 2e van de avond, zijn 18e (!!!) reeds in deze competitie en 2-0
voorsprong. Na 38 minuten spel laat Roy Vissers zien dat hij niet alleen kan scoren, maar ook kan
aanbrengen. Met een schitterende voorzet lepelt hij de bal op het hoofd van Jonas Van Der Wiel, en die
legt de ruststand vast, 3-0.
Ook in de 2e helft start de thuisploeg furieus. Gwenn “Speedy” Dierckx vertrekt vanop de eigen helft met
de bal. Er is geen enkele Gestelse speler die hem kan bijhouden. Zijn staalharde trap op goal verrast de
keeper en zo kan Gwenn, dik verdiend, zijn 1e van de competitie tegen de netten trappen, 4-0 na 48 minuten.
Daarna dooft de wedstrijd stilletjes uit. VK Gestel is, ondanks verwoede pogingen, niet bij machte om Kevin
Bedford (die in extremis de geblesseerde Evert Daams verving) te verontrusten. Er zijn enerzijds onze
verdedigers die de bezoekers geen enkele kans gunnen, en anderzijds staat Kevin paraat als er toch al eens
een schot op doel verdwijnt. Toch mag het gezegd dat de bezoekers zich, ondanks een 4-0 achterstand,
weigerden in te graven. Ze bleven op zoek naar dat eer reddend doelpunt, en waren er in de slotfase nog
zeer dicht bij, maar zagen een afstandsschot stranden op de paal.
Al bij al een dik verdiende zege voor de thuisploeg, maar zeer zeker ook een pluim voor de tegenstander die
zich sportief bleven inzetten, maar toch het meesterschap van de thuisploeg moesten ondergaan