1e elftal – St Zolder (5-2)

De frustratie van vorig weekend afschudden. Scherp starten, meteen het verschil
proberen te maken met goed voetbal. Dat was de taak. Aan de uitslag te zien zou je
denken missie geslaagd, maar makkelijk was het zeker niet
Toch kon de wedstrijd niet beter starten. In de 1e minuut een snelle inworp van Koen Cools naar
Gwenn Dierckx die de inlopende Roy Vissers bedient, 1-0, de wedstrijd is amper op gang gefloten.
De bezoekers zijn hierdoor een beetje van slag en 3 minuten later is het weer prijs. Een slechte
terugspeelbal wordt onderschept door de pijlsnelle Gwenn Dierckx, en deze werkt beheerst af,
2-0 na 4 minuten spel. Iedereen verwachtte een doelpuntenfestival (toch zeker met de 2-13
uitslag van de heenronde in gedachten), maar dat zou anders uitdraaien. Langzaamaan vecht
Statie Zolder ( individueel en in technisch opzicht een zeer sterke ploeg) zich terug in de
wedstrijd, en beginnen kansjes af te dwingen. Achel duwt niet door, leidt regelmatig balverlies ,
en het wordt af en toe behoorlijk warm voor het doel van Kevin Bedford. In de 19e minuut is het
dan zover. Een supersnelle counter wordt door de bezoekers netjes afgewerkt, 2-1, de spanning
stijgt. De thuisploeg dwingt ook nog wat kansen af, maar zowel Gwenn Dierckx als Roy Vissers
besluiten op de keeper. De bezoekers beginnen dan weer beter te combineren, en in de 35 e
minuut is het prijs. Zolder wordt foutief afgestopt in de 16 en penalty… Deze wordt feilloos
omgezet, 2-2, een stand wat niemand had verwacht. Het thuispubliek begint (terecht) wat te
morren, en het wordt tijd om een tandje bij te steken. Wanneer de thuisploeg dit doet, is het
meteen gevaarlijk, en weet hier ook uit te scoren. Mooie combinatie Koen Cools-Jonas Van Der
Wiel-Gwenn Dierckx- Roy Vissers, en deze laatste zet de ruststand van 3-2 op het bord.
Bij aanvang van de 2e helft zijn het toch weer de bezoekers die het heft in handen nemen, de
thuisploeg moet zich in deze fase beperken tot verdedigen. Na een 10-tal minuten in de 2e helft,
neemt Achel dan eindelijk en definitief het roer over. Combinaties beginnen vlot te lopen, weinig
balverlies, scherp in verdediging, het lukt allemaal. Een doelpunt hangt in de lucht en dit valt na
57 minuten spel. Gwenn Dierckx verovert de bal, brengt vanop zijn flank perfect voor en Roy
Vissers tikt binnen, 4-2. Veer gebroken bij een hard zwoegend Statie Zolder, en wanneer Gwenn
Dierckx na een geslaagde actie via Koen Cools en Roy Vissers de bal in de voeten krijgt staat het
na 60 minuten 5-2, en is de match gespeeld. Achel wil wel op zoek naar meer, maar kan de
uitgespeelde combinaties niet afgerond krijgen. Af en toe wil de thuisploeg het te mooi doen, wat
resulteert in aangenaam kort combinatievoetbal, maar wat helaas geen doelpunt oplevert. Roy
Willekens is er dicht bij , maar zijn schot wordt gepareerd door de keeper. Ook Raf Plessers
pikt bijna zijn doelpuntje mee, maar zijn kopslag, zoeft rakelings langs de verkeerde kant van de
paal. Er wordt niet meer gescoord, eindstand 5-2 in een al bij al aangename
zondagmiddagwedstrijd onder het toeziende oog van een perfect leidend scheidsrechterlijk trio.
Weetjes:
* Snelste goal uit de provinciale reeks??? Na 34 seconden zette Roy Vissers de netten bol.
* Gwenn Dierckx was met 3 assists en 2 doelpunten betrokken in alle goals.