de leden van LC Gent Scaldis Dierickx Leys - Re

Wedstrijdverslag beloften: K. Bolderberg FC - K. Achel V.V.
Beloften K. Bolderberg FC - K. Achel V.V. (2-7)
Zaterdag 13 september 15h00, op een mooie nazomermiddag moesten de beloften van K. Achel V.V. Op
bezoek bij K. Bolderberg FC. Bolderberg FC had het weekend ervoor met 0-8 van de G.T. Lommel
Kolonie gewonnen, Achel VV verwachten zich dan ook aan een moeilijke wedstrijd. Ook moesten er
enkele spelers verstek geven voor de wedstrijd te wijten aan blessures en andere verluchtigingen. Zo
waren we slechts met 13 spelers waarvan Kevin Hermsen en Joris Meylaers van de U21. Klokslag 15h00
werd de aftrap gegeven voor de wedstrijd, K. Bolderberg FC speelde in de 4-4-2 formatie terwijl K.
Achel VV aantrad in de 4-3-3 formatie. In het openingskwartier was het vooral wikken en wegen, Achel
VV voetbalde enkele zeer goede acties bij elkaar enkel ontbrak de afwerking of de laatste pas aan
precisie. De thuisploeg had het moeilijk, het slaagde er niet om Evert Daams te bedreigen. Achel VV had
duidelijk het veldoverwicht en liet de bal het werk doen. K Bolderberg FC hanteerde vooral de lange bal
op een grote middenvelder die de bal doorkopte naar de spits, op deze manier probeerde ze het de
bezoekende ploeg moeilijk te maken. Na een combinatie over links kwam de bal bij Giovanni Gubbels
terecht, deze verstuurde Roy Willekens Richting doel. De sneltrein uit Lommel liet iedereen ter plekke
staan en ronde knap af. 0-1 K. Achel VV zeker niet onverdiend. Slechts enkele minuten later stond het al
0-2 via Frederik Kelchtermans, K. Bolderberg FC had het moeilijk om het tempo en combinatie spel van
Achel VV te volgen. Op het halfuur sloeg Roy Willekens voor een tweede maal toe. 0-3 Plots ging het
snel. K Achel VV liet de bal goed rondgaan, weer kwam de bal bij Roy Willekens terecht. Roy schakelde
zijn tegenstander uit en benutte zijn snelheid optimaal om op doel af te gaan. Hij liet de keeper van de
thuisploeg geen schijn van kans. 0-4 Na 40 minuten en een hattrick voor Roy Willekens. Op slag van rust
haalde Giovanni Gubbels verwoestend uit van 20 meter, de keeper kan de bal niet klemmen en Frederik
Kelchtermans was goed gevolgd om de rebound binnen te werken. Zo werd de stand 0-5, voor Frederik
ook al zijn tweede van de middag. De scheidsrechter floot voor de rust. Achel VV had er een zeer goede
eerste helft opzitten met goed combinatie spel en het gaf zelf geen kansen weg. Na rust werd Thomas
Driesen vervangen door Joris Meylaers. Joris ging rechtsachter spelen en zo verhuisde Pieter Van Nerum
naar het centrum van de verdediging. Achel VV begon slap aan de tweede helft en liet K. Bolderberg FC
terug in de wedstrijd komen, het leek er wel op dat de uitploeg vergat te voetballen. Teveel foute passen
en groen wit kwam overal een stapje te laat. Achel VV hanteerde veel te veel de lange bal en zocht
voetbalend niet meer de oplossing. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt van K. Bolderberg FC een
scherp aangesneden vrije trap werd door een speler knap overhoeks binnengeschoten, 1-5. Achel VV had
het moeilijk, het kon het spel van de eerste helft niet meer op de mat brengen. Zo werd de thuisploeg toch
nog gevaarlijk, Evert Daams moest dan ook enkele keren ingrijpen. Dit deed hij fantastisch. Gaandeweg
begon K. Achel VV toch beter te voetballen en creëerde het toch enkele kansen. Zo kon Frederik
Kelchtermans nog scoren, hij maakt er 2-6 van. Ook een hattrick voor Frederik Kelchtermans. Kevin
Hermsen was ondertussen in het veld gebracht door coach Herman Schreur voor Matteo Smolders. Na
een mooi aanval van achteruit kwam de bal bij Kevin Hermsen terecht, deze jongen heeft ook een
verschroeiende versnelling in huis. Zo liet hij zijn tegenstander het nakijken, dook het strafschop gebied
in werkte koelbloedig af. 2-7 Tevens de eindstand van de wedstrijd. De scheidsrechter floot voor het
einde van de wedstrijd en zo ging Achel VV naar huis met de 3 punten opzak. Een verdiende overwinning
voor Achel VV al hebben ze het zichzelf nog onnodig moeilijk gemaakt de tweede helft.