SNA Keiberg - V.K. Holsbeek 18 oktober 2014 2

SNA Keiberg - V.K. Holsbeek
18 oktober 2014
2-2
Op zaterdag 18 oktober trokken we naar de leider uit 3D, met een eventuele 1ste plaats als inzet.
De wedstrijd werd 5 minuten te vroeg op gang gefloten en wie pas om 20 uur aankwam, had al onmiddellijk de eerste
doelpunten gemist (niet Bert?). De wedstrijd kon niet beter beginnen voor VKH. Al in de eerste minuut dropte Jan een
voorzet in het strafschopgebied. De thuisdoelman loste echter de (op het eerste zicht) onschuldige voorzet en Jelle was
er als de kippen bij om de bal in doel te duwen. 0-1 na amper 1 minuut spelen. We konden echter niet lang van deze
voorsprong genieten want amper 1 minuut later week een vrije trap van Keiberg af op de muur en zo kon Jens net niet
meer bij de bal. 1-1 na 2 minuten spelen. De volgende 20 minuten waren hoofdzakelijk voor Keiberg en zo moest Jens tot
tweemaal toe redding brengen. Na 20 minuten kwamen we meer en meer in de wedstijd en hadden we op voorsprong
moeten komen. Een snel genomen vrije trap belandde bij Christop op de rechterflank en diens voorzet werd door Tom in
één tijd tegen de onderkant van de lat geschoten. In de 24ste minuut zag Steven een vrije trap naast gaan en even later
kon Jelle een verre ingooi van Steven met het hoofd verlengen tot bij Ward, maar ook deze poging ging net naast. Op
het halfuur kon de thuisploeg nog eens uitbreken, maar ook deze doelpoging ging naast. Zo gingen we de rust in met
een billijke 1-1 tussenstand.
Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Holsbeek. Na een snelle combinatie werd Bert diep gestuurd, maar de
aanval werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. We namen de wedstrijd nu meer in handen en in de 10de minuut
troffen we voor de tweede maal het doelhout. Frederik schilderde een vrije trap op het hoofd van Jelle, maar deze vond
de paal op zijn weg. De terugkaatsende bal werd tot in de voeten van Ward gewerkt en deze zag zijn schot rakelings over
gaan. Na 15 minuten werd Steven vrijgespeeld door Ward, maar nu bracht de doelman nog net redding. We leken de
wedstrijd volledig naar onze hand te zetten, maar in de 20ste minuut viel het doelpunt aan de overkant. Een voorzet van
op de rechterflank werd door Jens slecht ingeschat en zo viel de bal achter hem in doel. 2-1 dus tegen de gang van het
spel in. VKH ging nu op zoek naar de gelijkmaker en in de 35ste minuut was het bijna zo ver. In een en dezelfde fase moest
de thuisdoelman sterk uitpakken om een doelpunt te vermijden. We namen achteraan iets meer risico’s en dit werd een
minuut later bijna afgestraft o een snelle tegenaanval van de thuisploeg. Gelukkig ging het schot net over. We bleven
echter druk naar voren zetten en in de 90ste minuut werd dit beloond. Jan mocht nog ene laatste keer ingooien en zijn
verre inworp werd aan de tweede paal door Jelle binnen gekopt. 2-2 in de laatste minuut.
Het was een spannende en boeiende wedstrijd, misschien niet altijd even hoogstaand, waarin we de overwinning
misschien wel verdienden, maar uiteindelijk blij mochten zijn dat we nog een punt konden behalen.
Ploegopstelling:
Jens Vermeijlen, Jens Verbruggen (70’ Robin Lemmens), Frederik Suls, Berten De Keyser, Jan Schroeders, Ward Bollens,
Tom Van Den Broucke, Jelle Vanderzeypen, Steven De Pauw (60’ Tim Tollebeek), Christoph Waer en Bert Vanuytrecht
Niet gespeeld: Kevin Fievet en Steven Cox
Doelpunten:
01’
02’
65’
90’