7 september 2014
0-0
Voor onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen vielen in laatste instantie Bert en Lawrence nog weg wegens ziekte en
kwetsuur.
Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en al in de eerste minuut werd Steven knap
aangespeeld. Steven legde de bal mooi terug op 2 inlopende spelers, maar door een misverstand kon geen van beide de
bal meepikken om zo alleen op doel af te gaan. Amper 2 minuten later moest Jens voor de eerste zijn klasse tonen op
een harde knal in de korte hoek. Beide ploegen trokken in de daaropvolgende minuten om beurt in de aanval, maar in
deze fase van de wedstrijd bleven de verdedigers de baas. Het enige echte doelgevaar kwam er telkens op hoekschop
van Steven, waarbij eerst Frederik net iets te centraal inkopte en Jelle daarna zijn kopbal zag overgaan. Rond de 25ste
minuut hadden we dan een periode van ongeveer 5 minuten waarin Haacht de ene kans op de andere kreeg. In de 25ste
minuut noteerden we een snelle tegenaanval van de bezoekers, waarbij Jens in eerste instantie redding bracht en Ward
daarna de bal volledig ontzette. Niet voor lang echter want amper een minuut later moest Jens weer in de voeten van
een aanstormde speler om verder onheil te voorkomen. In de 28ste minuut leden we centraal balverlies, maar gelukkig
ging het schot van onze bezoekers net naast. In de 30ste minuut leden we nogmaals balverlies centraal in het middenveld
waardoor een bezoeker van aan de middenlijn alleen op Jens mocht afgaan. Jens bleef echter rustig en kon de bal nog
net voldoende aanraken zodat deze net naast ging. In deze periode ontsnapten we echt wel aan een doelpunt en had
Haacht ondanks een sterke Jens, op voorsprong moeten komen. Na deze stormloop was er even een periode van
windstilte. In de 35ste leidde een misverstand in de verdediging van Haacht bijna tot een doelpunt van VKH, maar Robin
zag zijn schot gestuit door de lat. Net voor affluiten speelde Steven Tom knap vrij, maar die zag zijn schot nog gered door
de bezoekende doelman. Zo bleef het 0-0 na een zeer aangename eerste helft.
De tweede helft begon iets rustiger, maar in de 10de minuut moest Jens tot tweemaal toe redding brengen op 2 mooie
kansen van Haacht. Na deze fase nam VKH de wedstrijd echter volledig in handen en noteerden we nog enkel echte
kansen voor onze jongens. Na 15 minuten mocht Jan vrij voorzetten van op links, maar zijn voorzet werd haast
onbegrijpelijk door iedereen gemist. Na 20 minuten zagen we misschien wel de beste combinatie van de wedstrijd.
Frederik mocht vrij oprukken, zette een een-twee op met Steven, maar struikelde toen half en half over de bal, waardoor
de kans weg was en hij gekwetst van het veld moest. Amper één minuut later trof Steven de onderkant van de lat en zag
Robin de terugkaatsende bal op de keeper belanden in plaats van in doel. In de 42ste minuut kon Jan nog eens voorzetten,
maar miste Robin de kans aan de tweede paal. In de laatste minuut creëerde een sterk spelende Tom nog een kans voor
zichzelf, maar zijn schot werd prachtig gered door de doelman. Zo bleef het 0-0 een zeer aangename wedstrijd.
Na 2 wedstrijden moeten we dus vaststellen dat we in beide wedstrijden zeer degelijk voetbal brachten, vele kansen
hadden, maar geen doelpunten maakten (weliswaar met de nodige pech).
We staan nu voor 2 uitwedstrijden op rij (SC Keerbergen en VC Langdorp) en dit telkens op zaterdag avond.
Ps.: ik had de vraag gekregen of Frederik geweend heeft bij zijn kwetsuur en ik moet dit ten stelligste ontkennen.