Conventus03 E2 - GKCE2 (20 sept.2014)

20 september 2014 Conventus’03 E2G – vvGKC E2G
De najaarscompetitie staat vandaag te beginnen. Na de 3 bekerwedstrijden, die als oefenwedstrijden
werden beschouwd, gaat het nu om de punten.
We spelen thuis tegen Grathem-Kelpen-Oler Combinatie. De E2 is bij ons op bezoek.
Een nieuwe competitie betekent nieuwe tegenstanders waarvan we niet weten wat zij kunnen.
Zo ook GKC.
Om 10 uur startte GKC met de aftrap. Het leek er even op dat GKC de bal binnen de gelederen hield
maar Conventus nam al snel het spel over. Dat resulteerde in de 3e minuut in de 1 – 0.
Hoewel het spel niet echt goed was waren de uitvallen via een van onze snelle middenvelders heel
gevaarlijk. Conventus liep uit naar een 5 – 0 voorsprong halverwege de eerste helst. De wedstrijd zou
3 punten opleveren, dat was al duidelijk. Nu moest het spel ook nog beter worden.
In de 14e minuut werd de 6 – 0 tegen het net gewerkt. Een minuut later spatte een schot op de lat en
nog geen minuut later werd de 7 – 0 binnen gewerkt. De resterende 10 minuten werd er niet meer
gescoord. GKC was niet gevaarlijk en de weinige ballen die voor het doel kwamen waren een prooi
voor onze keeper. In de rust werd erop gewezen dat het spel, ondanks een riante voorsprong, niet zo
heel goed was. Dat moest in de 2e helft beter.
De tweede helft begon prima door een doelpunt in de 1 e minuut.
Er werd inderdaad beter gespeeld. De passing was beter doordat er beter gekeken werd waar de vrije
man stond. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de beweging zonder bal.
Nadat in de 9e minuut de 9 – 0 werd gemaakt kregen we 1 minuut later toch een tegentreffer. Echter 1
minuut later scoorden we de 10 – 1 en even daarna de 11 – 1. Net daarna kon GKC zijn 2e doelpunt
scoren.
In de 12e en 13e minuut scoorde een van onze spitsen 2 keer achter elkaar en zette de 12- 2 en de
13 – 2 op het scorebord. 2 Minuten voor tijd kreeg Conventus zelfs de 14 – 2 nog in het GKC-doel. Dit
was tevens de eindstand.
De 2e helft was beter wat betreft het spel. Tegen een sterkere tegenstander zullen we wat feller
moeten zijn en zal de passing wat beter moeten.
Maar om met een grote overwinning de competitie te beginnen is natuurlijk een heerlijk gevoel.