V.C. Bertem-Leefdaal A - V.K. Holsbeek 23 november 2014 2

V.C. Bertem-Leefdaal A - V.K. Holsbeek
23 november 2014
2-0
Na de nederlaag van SNA Keiberg op zaterdag, kon VKH mits winst op het kunstgrasveld van VC Bertem-Leefdaal de
leidersplaats in 3D overnemen.
De wedstrijd begon vrij gelijk opgaand, maar de eerste kans was toch voor de thuisploeg. In de 5de minuut werd een
voorzet van op rechts net over gekopt. Even later kreeg VKH een gelijkaardige kans, maar op de voorzet van Steven
gingen zowel Fatih als Bert net onder de bal door. Het was dan wachten tot de 15de minuut voor de volgende kans. Tom
zette een actie op en bracht zo de bal tot bij Jelle, maar diens schot was net iets te zwak om de doelman echt te bedreigen.
De thuisploeg reageerde onmiddellijk op hoekschop, maar ook deze kopbal miste doel. VKH nam de wedstrijd nu iets
meer in handen en zo noteerden we in de 23ste misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Tom zette een mooie
één-twee op met Bert, maar zag zijn schot uiteindelijk net over gaan. Op het halfuur mocht Steven een vrije trap nemen
en nu was het Steven Cox die zijn kopbal in het zijnet zag belanden. Vijf minuten later combineerden we weer vlot door
de verdediging en probeerde Fatih de bal in de kruising te plaatsen, maar ook nu werd het weer net niet dankzij een
knappe redding van de doelman. We leken op een 0-0 ruststand af te stevenen tot het noodlot toesloeg. Een voorzet van
op rechts werd door Ward ongelukkig in eigen doel gelopen en zo haalde de thuisploeg de rust met een gevleide 1-0
voorsprong.
In het begin van de tweede helft probeerden we de bakens te verzetten, maar zochten we te gemakkelijk de lange bal
en vergaten we rustig te blijven combineren. In de 12e minuut kreeg de thuisploeg dan een vrije trap en deze werd knap
binnengeschoten. 2-0 na 57 minuten. Vanaf dan was er van een wedstrijd eigenlijk geen sprake meer. De thuisploeg
wachtte rustig af en wij konden de opening niet forceren. De wedstrijd zat dan ook volledig dicht en het was enkel in de
laatste 5 minuten dat de thuisploeg nog een paar kansen kreeg op tegenaanval. Ze konden er hiervan geen enkele
benutten en zo werd er dan ook afgefloten op een 2-0 stand.
Na een reeks van 11 ongeslagen wedstrijden maken we terug kennis met de nederlaag. Een verdiende nederlaag
trouwens gezien de magere tweede helft.
Door deze nederlaag zakken we naar een gedeelde derde plaats op 2 punten van de nieuwe leider KVC Haacht.