Verslag - VK Holsbeek

V.K. Holsbeek – K.V.C. Langdorp
8 februari 2015
1-2
Met de komst van KVC Langdorp kregen we de 4de uit het klassement over de vloer. Winst betekende bijna zeker een
definitieve plaats bij de top 3, bij verlies zou het verschil met de eerste 2 alleen maar kunnen groeien.
We namen de wedstrijd onmiddellijk in handen en al in de eerste 5 minuten noteerden we 2 open kansen voor Kenneth.
De eerste poging ging naast en de tweede werd door de doelman gered. In de 7de minuut kon Lawrence de bal mooi
doorsteken op Jelle, maar het schot ging net naast en over. Amper 1 minuut later probeerde Jelle het opnieuw en ditmaal
ging zijn schot via de rug van een bezoeker in hoekschop. In de eerste 10 minuten hadden we dus 4 mooie kansen, maar
een doelpunt zat er niet in. In de 12de minuut gaven we te gemakkelijk een vrije trap weg net buiten de 16. De voorzet
belandde via Kevin in de voeten van een bezoeker en deze miste niet en bracht zo de 0-1 op het scorebord. We waren
even van slag en amper 2 minuten later ontsnapten we aan de 0-2 toen een schot via de onderkant van de lat terug in
het veld kwam. We kwamen stilaan terug in de wedstrijd en in de 25ste minuut verdween een schot van Lawrence via een
been van een bezoeker in hoekschop. De daaropvolgende hoekschop werd op een haar gemist door 2 van onze spelers.
Op het halfuur moest Ward Kevin bijspringen om een lob nog voor de lijn te keren. Zo bleef het 0-1 tot bij de rust.
De eerste minuten van de tweede helft waren bijna een kopie van de eerste helft. In een ne dezelfde fase werd eerst een
schot van Christoph afgeblokt en daarna besloot Lawrence te zwak om de doelman echt te bedreigen. Kevin moest nog
redding brengen op een schot in de korte hoek, maar daarna was het weer aan ons om een kans vakkundig te verknoeien.
Kenneth kreeg tot tweemaal toe de kans om gelijk te maken in een en dezelfde fase, maar miste eerst zijn schot en
besloot nadien op de doelman. Het was toen al duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden om de punten thuis te houden.
In de 40ste minuut kregen we dan helemaal het deksel op ons hoofd toen Frederik lateraal terugspeelde op Ward en een
bezoeker tussen zat. Deze aarzelde niet en schoot de 0-2 voorbij Kevin. In de 43ste minuut kregen we nog even hoop toen
Steven een vrije trap in de rechterbenedenhoek binnenschoot, maar er bleef slechts heel weinig tijd over om de zaak nog
recht te zetten. In de allerlaatste minuut kreeg Jelle nog een kans, maar ook deze poging werd gepakt door de doelman.
We hebben dit weekend een duidelijk les in doeltreffendheid gekregen. Langdorp scoorde tweemaal uit 3 kansen en wij