FC Helson Helchteren - U17A (0-5)

Een wedstrijd tussen 2 ploegen die mekaar in de heenmatch perfect in evenwicht
hielden. De kansen waren dan aan beide zijden ook minimaal. Het is zelfs wachten
tot de 16e minuut eer de 1e kans van de wedstrijd te zien was. Frederik Severens stuurt Jeroen
Heesakker diep, die omzeilt zijn tegenstander en keeper, maar besluit alsnog op de paal. De
bezoekers beginnen nu toch druk te zetten, en net voor het einde van het 1 e kwart wordt de
score geopend. Robin Van Elsen opent op Davy de Grunt en zijn voorzet-schot komt in de voeten
van Michiel Neeskens die beheerst afwerkt, 0-1. Kansen komen er nu wel. Beide teams zetten de
keepers aan het werk, en de thuisploeg komt het dichtst bij een doelpunt. Ward Leyssen kan de
bal net op tijd opruimen. Gaandeweg nemen de bezoekers toch weer het initiatief. Enkele mooi
aanvallen worden helaas niet bekroond met een doelpunt. Paal en/of keeper staan telkens in de
weg, rusten doen we bij een 0-1 stand.
De 2e helft begint met een levensgrote kans voor Achel, maar in plaats dat Davy de Grunt de bal
breed legt, gaat hij voor eigen succes en besluit ver naast. De kansen volgens zich nu in een snel
tempo op. Eerst is er Sem Driesen die nipt over besluit, maar wanneer deze een vrije trap
precies op het hoofd van Michiel Neeskens schildert, staat het wel 0-2. De thuisploeg is nu een
beetje de kluts kwijt, en het 3e doelpunt volgt snel. Robin Van Elsen gaat op zijn rechterflank aan
de haal met de bal, en schuift deze beheerst langs de keeper aan de verste paal binnen, 0-3. Er
zullen nog 2 doelpunten volgen. De 0-4 wordt ingeleid via een fout van de thuisploeg in de 16, met
een logische penalty tot gevolg, Michiel Neeskens prikt de bal tegen de netten. In de 70e minuut
volgt dan de 0-5. Robin Van Elsen wordt diep gestuurd, behoudt het overzicht en geeft de 0-5 op
een presenteerblaadje aan frederik Severens. Er had nog een 6e doelpunt kunnen vallen, helaas
werd de penalty op het einde van de wedstrijd door Jeroen Heesakker gemist.
Eindstand 0-5 en een 3e plaats in de competitie. Prima gedaan!!!!