U17A – Kaulille FC (8-4) Pas de 1e competitiewedstrijd

Pas de 1e competitiewedstrijd van 2015 en Achel had er in de beginfase duidelijk zin in.
Meteen na het fluitsignaal stuurt Seppe Van Den Dungen een diepe bal richting Robin Van
Elsen, zijn schot gaat maar nipt naast. Achel neemt het initiatief, en maakt gretig gebruik
van de ruimte die op rechts wordt geboden. Opnieuw Seppe die Robin diep stuurt met een
gemeten pass. Deze laatste snelt voorbij zijn tegenstander, en zet dan op het juiste moment
voor tot bij Sven Droeshaut. Zijn plaatsballetje gaat helaas nipt naast. Deze 3 jongens eisen in het
beginkwartier de aandacht op, blijkbaar zitten ze nog in de winningmood van de vorige dag toen ze mochten
proeven van het “ grotere werk”, meedoen met de U21. In de 17e minuut is er Davy de Grunt die zich
doorzet, maar in plaats van breed te leggen gaat hij voor eigen succes en knalt hard maar hoog over. Kaulille
kan hier één aanval tegenoverzetten, maar er is wel een goede Ward Leyssen nodig om de bal vanonder de
lat weg te boksen. Het is een aangename partij voetbal, en je voelt dat er een doelpunt in de lucht hangt.
Dit valt na 19 minuten spel. Een hoekschop van Achel beland in de voeten van Robin Van Elsen en hij tikt
simpel binnen, 1-0. De ban is gebroken en Achel wil meer. Sven Droeshaut stuurt Robin Van Elsen in het
straatje, hij dribbelt zich in de 16 voorbij 2 tegenstanders en passt op het juiste moment op de inlopende
Davy de Grunt, 2-0. Helaas verzwakt het Achelse spel een beetje en groeit Kaulille wat in de wedstrijd.
Niet verwonderlijk dat ze na 31 minuten de 2-1 scoren. Achel weer wakker, en er wordt weer wat beter
getikt. Mooie actie Sven-Davy-Robin. Deze laatste gaat recht op doel af en kan met een lage schuiver de
doelman verslaan, 3-1, meteen gevolgd door alweer een tegendoelpunt, 3-2 na 34 minuten. En nog is het niet
gedaan. Alweer eisen Sven, Seppe en Robin de hoofdrol op. Met mooi eentijdsvoetbal wordt Robin weer diep
gestuurd, gaat voorbij tegenstander en keeper en legt simpel binnen. Maar alsof de duivel ermee gemoeid is,
scoort ook Kaulille weer tegen, 4-3 na 38 minuten, tevens de ruststand. Van een spannende partij
gesproken...
De 2e helft is amper op gang gefloten of Davy de Grunt pegelt Achel naar een 5-3 voorsprong. Maar ook nu
is de vreugde weer van korte duur. Ondanks het harde en veel loopwerk van Jef Hendrickx lukt het Kaulille
om toch nog tegen te scoren, 5-4. Even later ontkomt Achel zelfs aan de gelijkmaker wanneer een simpele
intikker onbegrijpelijk wordt gemist. Achel neemt dan het heft in handen. Opnieuw is er de driehoek SvenSeppe- Robin waarin deze laatste de 6-4 op het bord zet. Amper 2 minuten later laat Fredrik Severens zich
opmerken. Hij krijgt de bal in de voeten aangespeeld, omzeilt zijn tegenstander en behoudt het overzicht.
Met een slimme doorsteekpass zet hij Michiel Umans alleen voor de keeper en die werkt beheerst af, 7-4.
Toch is de tegenstander nog niet uitgeteld. Na 67 minuten spel weten ze, na een mooie actie, nog eens tegen
te scoren en brengen zo de stand op 7-5. Er wordt nog één keer gescoord. Het is de thuisploeg die de
eindstand op 8-5 brengt via Davy.
Al bij al een vrij vlotte zege in een wedstrijd waarin de aanvallers (gelukkig) goed bij schot waren, maar men
toch moest opletten bij de kleine verdedigende foutjes.
Om de bekerwedstrijd van a.s. woensdag tegen Sp Wijchmaal tot een goed einde te brengen zal er toch
meer concentratie van iedereen verwacht worden.