U17 Davy – KSK Bree (7-2)

In tegenstelling tot wat de uitslag laat vermoeden, was het niet meteen de beste
wedstrijd van het Achels elftal. De 1e aanval kwam dan ook van de bezoekers. Een
attente Seppe Noels pakt de bal. Naarmate de wedstrijd verder verloopt, neemt de
thuisploeg het initiatief over, maar meer dan enkele kleine kansjes worden er niet
bij elkaar gevoetbald. Pas in de 15e minuut is er wat opwinding. Een Achelse hoekschop wordt
door Geoffrey Vandekerkhof op goal getrapt, de keeper kan wegwerken en Robin Van Elsen tikt
de afvallende bal nipt naast. Het is toch wachten tot de 26 e minuut eer de thuisploeg de score
kan openen. Uit een hoekschopfase krijgt Robin Van Elsen de bal, die ziet Wim Eerdekens vrij
staan, en deze laatste tikt de pass simpel binnen, 1-0. Bree een beetje van slag en de thuisploeg
profiteert hier binnen de minuut een 2e keer van. Robin Van Elsen kan zich ontdoen van zijn
tegenstander, passt op het juiste moment naar de inlopende Sven Droeshaut die de 2-0
binnenknalt. Er wordt nog een 3e keer gescoord. Wim Eerdekens kopt op een onorthodoxe manier
de 3-0 binnen, tevens de ruststand.
Achel is ook in de 2e helft de baas, en na 44 minuten tikt Wim eerdekens zijn 3e van de dag
binnen, 4-0. Het gaat nu wel heel makkelijk, want amper 2 minuten later zet Mikey Prinssen de
bordjes op 5-0, en meteen daarna is Wim Eerdekens de aangever en Robin Van Elsen de
afwerker, 6-0. We spelen dan 47 minuten. Vanaf dan verwaterd het spel. Achel dringt niet meer
aan en Bree komt beter in het spel. De thuisploeg neemt het wat makkelijk op, en wanneer er een
te korte terugspeelbal op de keeper is, zit een Breese speler er tussen en staat het 6-1. Lang kan
Bree niet genieten van dat doelpunt, want enkele minuten later zet Geoffry Vandekerkhof
nummer 7 op het scorebord. Bree is dan weer dicht bij hun 2 e van de dag, maar Jef Hendricks
redt op de doellijn. Helaas, slechts uitstel van executie want de bezoekers kunnen, na een mooie
aanval, de eindstand op 7-2 brengen
Makkelijke overwinning, het spel is nog voor verbetering vatbaar, maar we mogen ook niet
vergeten dat deze ploeg pas voor de 2e keer in deze opstelling samenspeelde.