U17 Team Davy – U17 Team Michele (0-0) Geen

U17 Team Davy – U17 Team Michele (0-0)
Geen wedstrijd tussen A en B, die tijd is geweest. Wel een wedstrijd tussen 2 teams die
getraind worden door gedreven trainers, met de intentie om de spelers nog beter te maken.
Getuige hiervan zijn een aantal 1e jaarscholieren die nu al aan de deur van de U21 kloppen.
Reden te meer om de teams door de trainers te laten herindelen, om zo elkaar met min of
meer gelijke wapens te kunnen bestrijden.
De wedstrijd begint met een kans voor “ Team Davy” in de 2e minuut. Ward Leyssen staat goed opgesteld
om de bal te pakken. Even later is het dan de beurt aan “ Team Michele”, maar dit keer staat Seppe Noels
op de juiste plaats. Het is duidelijk dat beide teams nog niet goed op elkaar zijn ingespeeld. Het team van
Michel tikt de bal iets beter rond, maar levert geen gevaar op. Het team van Davy worstelt zich op kracht
en doorzettingsvermogen tot aan het doel van Ward Leyssen. Geen van beide ploegen kunnen de keepers
verontrusten zodat er gerust wordt bij 0-0.
De 2e helft begint met een enorme kans voor team Michele, echter eerst Seppe Noels en daarna Mikey
Prinsen weten een achterstand te voorkomen. De wedstrijd wordt spannend om te volgen, en na 46 minuten
komt Seppe Van Den Dungen (alweer heel sterk verdedigend) goed weg, wanneer hij Robin Van Elsen foutief
afstopt. De vrije trap wordt door Mikey Prinsen nipt over gejaagd. Het team Davy heeft nu definitief het
heft in handen, maar dankzij sterk verdedigend werk blijven de kansen beperkt. Aan het einde van de 3e
periode krijgt het team Davy dan toch een levensgrote kans. Robin Van Elsen kan zich ontdoen van zijn
tegenstander (de sterk spelende Thomas Gythiel) en kan van net buiten de 16 de bal voor doel brengen.
Deze hobbelt tergend traag voorbij alles en iedereen, en Jeroen Heesakker komt net een stapje tekort om
de bal binnen te tikken. Voor de rest zijn het allemaal kleine kansjes die worden afgedwongen. Tot in de 80e
minuut... Seppe Van Den Dungen begaat een fout in de 16, met penalty tot gevolg. Spanning alom natuurlijk.
Sven Droeshaut zet zich achter de bal, maar Ward Leyssen laat zich zomaar niet kloppen, en ranselt de bal
uit het doel. Eindstand 0-0, een stand waar iedereen, neutrale supporters incluis, (op het team Davy na dan)