Statie Zolder - 1e elftal Achel maakte zijn intenties

Statie Zolder - 1e elftal
Achel maakte zijn intenties meteen duidelijk vanaf de 1e seconde. Met minder dan een
overwinning zouden ze geen genoegen nemen. De thuisploeg wordt onder druk gezet vanaf de
aftrap, en in de 7e minuut is het al zover. Raf Plessers stuurt Roy Vissers diep, deze passt op
het perfecte moment naar Jonas Van Der Wiel en het staat 0-1. Maar wat een goed begin
leek is een minuutje later al van tafel geveegd. Een 1e keer Zolder en al meteen goal, 1-1 na 8 minuten. Toch
even schrikken voor de bezoekers, maar ze bekomen vrij snel van deze opdoffer. In de 13e minuut is er
balwinst voor de zeer sterk spelende Jircky Tips, zet perfect voor vanop de linkerflank en Jonas Van Der
Wiel tikt zijn 2e binnen, 1-2. In deze fase wordt er ook een Zolderse speler met rood van het veld gestuurd,
zodat de potjes bij de thuisploeg lichtjes gaan overkoken. De bezoekers trekken er zich weinig van aan, en
gaan gewoon door. Johnny Bekaert legt een hoekschop simpel terug op Jircky Tips, en die werkt enig mooi
af, 1-3 na 17 minuten. Het is precies of er maar één ploeg op het veld staat. Na 25 minuten prima voorzet
van Jens Spooren tot bij Roy Vissers, die slim terug legt voor Jonas Van Der Wiel en het staat 1-4. De
aanvallen van Achel zijn nu niet meer te tellen... Op counter trekt Koen Cools mee naar voor, ziet Gwenn
Dierckx vrijlopen, en wanneer deze de bal in de voeten speelt, verrast hij met een heerlijke trap de keeper,
1-5 we spelen dan amper 31 minuten. 2 minuten later opnieuw Achel. Johnny Bekaert zorgt eerst voor wat
toverwerk met enkele heerlijke dribbels, speelt dan de vrijlopende Roy Vissers aan, die op zijn beurt
doortikt naar Gwenn Dierckx, en het staat 1-6. Even later staat Gwenn weer aan het kanon, wanneer Jonas
Van Der Wiel hem met en diepte pass alleen voor de keeper zet, 1-7 na 39 minuten. Maar met al dat
aanvallend geweld is het natuurlijk oppassen voor een zeldzame tegenprik. Deze komt er in de 40e minuut.
Met een loeiharde volley wordt Kevin Bedford verslagen, 2-7, tevens de ruststand.
Ook in de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Achel trekt continu naar voor, maar wil soms te graag en te mooi
scoren, waardoor de thuiskeeper zich een 3-tal keer in de kijker kan spelen op pogingen van Roy Vissers en
Jonas Van Der Wiel. Toch is het enkel uitstel van executie... Het duurt wel tot in de 63e minuut eer er
gescoord wordt, maar dan komt Roy Vissers los. Op 4 minuten tijd scoort hij een, net als Gwenn Dierckx,
een loepzuivere hattrick. Eerst knalt hij een afvallende bal binnen. Zijn 2e komt tot stand door een aanval
opgezet door Raf Plessers, die Gwenn Dierckx de diepte instuurt. Zijn voorzet wordt door Roy binnen
gewerkt. Het 3e doelpunt van Roy Vissers komt ook weer op voorzet van Gwenn Dierckx, en hij brengt de
stand op 2-10 na 68 minuten. Ondanks de enorme voorsprong weet Achel niet van ophouden. Matteo
Smolders wordt enkele keren diep gestuurd, en weet telkens een perfecte voorzet af te leveren. Helaas kan
niet elke doelpoging een goal opleveren, maar op één zo’n aanval valt wel de mooiste goal van de dag. Deze
komt van niemand minder dan Kevin Wielockx. Hij draait een gemeten voorzet onhoudbaar binnen, 2-11. Even
later is Raf Plessers dicht bij een doelpunt, maar zijn poging wordt onschadelijk gemaakt. Ook Bert Van Den
Dungen laat zich nog opmerken. Hij gaat simpel op wandel, haalt de achterlijn, dribbelt zich voorbij zijn
verdediger, alleen wordt zijn voorzet nipt gemist door Glenn Willekens. Er vallen nog 2 doelpunten. Eerst is
er Matteo Smolders die zich doorzet, brengt de bal voor doel, Glenn Willekens legt mooi terug op Jircky
Tips en het staat 2-12. Het laatste doelpunt komt van Roy Vissers na schitterend voorbereidend werk van
Bert Van Den Dungen, 2-13. Een onwaarschijnlijk uitslag. Toch ook een pluim en het nodige respect voor de
tegenstander. Ze zijn 90 minuten blijven voetballen, en hielden het fair ondanks enkele frustraties