Zwaar bevochten overwinning voor Braakhuizen 2

Na de makkelijk 5-1 overwinning op ETS moesten de mannen van Braakhuizen het vandaag opnemen
tegen ODC 4. Vorig jaar werd er thuis met 3-1 gewonnen en uit met 4-4 gelijk gespeeld. ODC 4 de
kampioen van vorig jaar geldt als 1 van de titel kandidaten en dat werd vooral in de 1ste helft door de
mannen van ODC bevestigd.
Ondanks dat beiden ploegen de begin fase gebruikten om de kat uit de boom te kijken werd het al
snel duidelijk dat ODC over een positiespel beschikt waar menig 1ste elftal jaloers op is. Ook in
verdedigend opzicht stond de organisatie goed en werd er op de juiste momenten als team goed
druk gezet op de verdediging van Braakhuizen. Daar komt dan ook nog eens bij dat Braakhuizen de
1ste helft niet fel genoeg was verdedigend en opbouwend veel bal verlies leed. Resultaat van dit alles
een 1ste helft met vooral gevaarlijke momenten voor de goal van Braakhuizen keeper Wouter. De 1ste
kans van de wedstrijd was dan ook voor ODC. De schaduw spits van ODC werd vanuit het middenveld
diep gestuurd en schoot op de paal. Ondanks dat Braakhuizen was wakker geschud door deze grote
kans waren we niet bij machte om de 0-1 te voorkomen. Een van richting veranderde voorzet viel
voor de fouten van een ODC speler die niet nadacht en de bal tegen de touwen schoot. Na deze
treffer werd Braakhuizen iets sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Gevaarlijk werd ODC nog wel
eenmaal voor de rust. Een speler van ODC werd diep gestuurd en kwam 1 op 1 tegen Wouter.
Gelukkig redde onze sluitpost deze inzet bekwaam en gingen we met maar een 0-1 achterstand
rusten.
Zoals in de rust was afgesproken gingen we meer druk naar voren zetten. Dit bleek na de wedstrijd
de ideale tactische ingreep te zijn. Waar ODC er in de 1ste helft op los combineerde lukte dit in de 2de
helft niet meer. Braakhuizen nam de controle over en werd steeds gevaarlijker. Enkele uitstekend
genomen corners en vrije trappen werden rakelings naast geschoten en gekopt. Ook kwamen we 2
keer alleen op de keeper van ODC maar of het vizier stond niet op scherp of de keeper van ODC
stond in de weg. Je weet wat ze zeggen als je zelf niet scoort. Je hebt wat hulp nodig van de
scheidsrechter die een penalty aan Braakhuizen toekende. Timmy werd in de 16 licht aangetikt en
Braakhuizen pakte dit cadeautje met 2 handen aan. Richard scoorde uit deze penalty de verdiende 11. Na deze treffer groeide het geloof dat we de 3 punten op sportpark de Kievit gingen houden.
Nadat de keeper van ODC goed ingreep nadat Timmy was diep gestuurd leek het erop dat de
wedstrijd in 1-1 zou eindigen. Maar niets was minder waar Rudi werd goed diep gestuurd en faalde
niet in de 1 tegen 1 situatie. 2-1 voor Braakhuizen met nog 5 minuten te spelen. Na deze goal
ontstond er wat tumult op het veld. De vlagger van ODC had voor buitenspel gevlagd dit maar advies
werd gelukkig en terecht genegeerd door de scheidsrechter. Een speler van ODC kreeg nog een rode
kaart na commentaar op de leiding. Zelfs met 10 man bleef ODC in de laatste 5 minuten gevaarlijk.
Het net werd zelfs nog gevonden door ODC maar de goal werd wegens hinderlijk buitenspel
afgekeurd.
Al met al een zwaar bevochten overwinning. Braakhuizen 2 heeft laten zien dat ze de kwaliteiten
hebben om de wedstrijd naar hun hand te zetten en dat als iedereen 100% geeft we een heel leuk