Wedstrijdverslag HEBES 1 - Haslou 1 dd 14-09-2014, uitslag 2

Wedstrijdverslag HEBES 1 - Haslou 1 dd 14-09-2014, uitslag 2-3
door Marc Houben
Een week na de seizoenstart tegen de sterke ploeg van Geusselt Sport treden onze mannen
vandaag aan tegen de promovendus HEBES (voorheen RKVV Heel en VV Beegden).
De verwachting is dat het een moeilijk klus gaat worden om de 3 punten mee naar Elsloo te
nemen omdat HEBES de eerste wedstrijd met ruime cijfers (1-7) bij OVCS heeft gewonnen.
Trainer Maarten van Lieshout heeft zijn mannen op het hart gedrukt om vanaf minuut 1 bij
de les te zijn, druk om te bal te zetten en in balbezit duidelijk en secuur te passen. Ondanks
deze waarschuwing levert onnodig balverlies op het middenveld de eerste kans op voor
HEBES maar gelukkig wordt deze kans niet verzilverd. In de volgende minuten wordt het
voetbal aan Haslou-zijde goed verzorgd en in de 17de minuut brengt onze goalgetter Mick de
stand op 0-1 via een mooie fallrückzieher. Haslou blijft de beste ploeg en heeft regelmatig
de kans om het verschil groter te maken maar dan zou de eindpass beter moeten zijn. HEBES
weet een van hun weinige kansen om te zetten in een doelpunt en zodoende staat er 1-1 op
het elektronische scorebord na 35 minuten voetbal. Zo ongeveer vanuit de aftrap krijgen wij
een vrije trap die genomen wordt door Etienne en op het hoofd van Pim belandt; Pim kopt
het leer in de 38ste minuut in de driehoek, 1-2. Nog voor de rust komen we op 1-3 nadat Ralf
de bal schitterend bij de 2de paal legt en waar Mick al even mooi binnenkopt.
In rust wordt de tactiek voor de 2de helft besproken en weer wordt er gehamerd om vooral
attent te zijn vanaf de aftrap. De boodschap wordt door de mannen goed op gepakt, duels
worden gewonnen, afvallende ballen zijn voor ons en alles wijst erop dat we deze wedstrijd
met meer doelpunten gaan winnen. Echter in de 52ste minuut weet HEBES te scoren, het was
weliswaar buitenspel maar de scheidsrechter, die zo ongeveer op de middencirkel liep, dacht
hier anders over en keurde het doelpunt goed en zo stond de 2-3 op het scorebord.
Met nog zo’n 40 minuten te gaan probeerde HEBES de stand naar 3-3 te tillen en kregen wij
diverse kansen om te scoren en zodoende de wedstrijd te beslissen. Deze beslissing leek te
vallen toen Rowan scoorde maar om welke reden dan ook keurde de scheids de treffer af.
Even later kon Rowan wederom uithalen maar werd zijn standbeen door een HEBESverdediger onderuit gehaald. Iedereen verwachtte een strafschop maar helaas zag de
scheids het anders. In de laatste minuten kreeg HEBES nog 2 kansen welke niet verzilverd
konden worden door goed keeperswerk van Dennis.
Jongens proficiat en succes volgende week tegen Veritas.