JEKA geeft wedstrijd én periode volledig onnodig uit handen
Na 60 minuten staat JEKA met 3-1 voor tegen Terneuzen en is er geen vuiltje
aan de lucht. In Oost-Souburg staat RCS met3-1 voor tegen Zeelandia en is
van de wedstrijd het scorebord 4-3 aangeeft.
Opstelling
Arthur de Liefde; Daan Gelens, Bart Jansen (aanv), Mathijs van Schendel, Wouter Kaastra;
Merijn Notenboom; Remco de Groot, Simon de Laat (’79 Jaap Luitjes); Pim Dillisse (’46 Frits Remie) ,
Koen van Haaren, Boyan van Eijsden
In vergelijking met de vorige wedstrijd neemt Remco de Groot de plaats in van de geschorste Marvin Dijkstra
en staat Arthur de Liefde op doel. Verder is de succesvolle formatie ongewijzigd.
overtreding in deze wedstrijd de gele kaart krijgt van
de frequent fluitende scheidsrechter van Yren.
Al heel snel neemt JEKA de regie en heerst op alle fronten. Al na 13 minuten wordt er
gescoord. Een goede aanval belandt via Boyan van Eijsden bij Pim Dillisse, die de bal
goed op maat teruglegt op Koen van Haaren die nuchter scoort. Amper twee minuten
later ligt de bal opnieuw achter de voortreffelijk keepende Dennis Wondergem. Op
een kleine ruimte voeren Koen van Haaren (nr. 9) en Simon de Laat (nr. 10) tot drie
keer een één-tweetje uit en Simon stift de bal uiteindelijk in het doel (0-2). JEKA blijft
de ene na de andere kans aan elkaar rijgen. Het verslag zou te uitgebreid worden om
alle kansen te beschrijven, maar men beloont het goede veldspel niet met meer
doelpunten. Via twitter krijgen we in de 21e minuut door dat RCS met 2-1 leidt tegen
Zeelandia.
Rond de 35e minuut zien we Terneuzen in de buurt komen van het JEKA-doel. We zien het eerste werkelijke
gevaar via een doorbraak waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal negeert, maar doelman Arthur redt knap.
Een minuut later komt de eerste treffer van Terneuzen volledig uit de lucht vallen. Na een afgeslagen aanval
wordt de tweede bal opnieuw ingebracht en centraal, inclusief onze doelman, wordt er niet kordaat
ingegrepen en kan Terneuzen volledig tegen de verhoudingen in de 1-2 scoren. Na deze tegentreffer gaat JEKA
‘vrolijk’ door met het creëren, maar ook missen van de kansen. Terneuzen heeft totaal niets in te brengen en
wekt ook niet de indruk dat ze voor hun laatste kans aan het vechten zijn. Als we na ruim 45 minuten de balans
opmaken, zou een 1-6 tussenstand niet geflatteerd zijn geweest.
De wedstrijd kantelt volledig in de laatste 25 minuten
Frits Remie is na de theepauze Pim Dillisse komen vervangen en Frits krijgt op links heel veel ruimte waar hij
e
dankbaar gebruik van maakt. Hij voert zijn individuele acties soms te ver door. In de 51 minuut begint een
JEKA-aanval bij Frits en via Boyan wordt Koen weer volledig vrij voor de keeper gezet. Zijn balaanname is niet
optimaal waardoor de Terneuzen-keeper weer eens kan redden of….waar Koen een meer dan 100% kans mist.
In de 63e minuut is de JEKA-goalgetter wel scherp. Na een onderschepping van de goed spelende Remco de
Groot komt de bal bij Frits en zijn voorzet is precies op maat voor Koen (1-3)
Wat zich na deze geruststellende voorsprong voltrekt, grenst bijna aan het onbeschrijflijke. Binnen een
tijdsbestek van 18 minuten buigt Terneuzen de achterstand van 1-3 om in een 4-3 voorsprong én voorkomt
directe degradatie.
In de 66e minuut geeft arbiter van Yren een vrije trap net buiten de zestien. Een Terneuzen-supporter naast me
oppert “we hebben de scheidsrechter vandaag niet tegen…..!” De aanvoerder van Terneuzen weet wel raad
met deze uitgelezen kans en schiet de bal (foto) heel knap achter de volledig kansloze Arthur in de rechter
bovenhoek (2-3)
Vanaf dat moment kantelt de wedstrijd volledig. Vanuit Oost-Souburg komt de 4-1 voorsprong van RCS door,
maar eerst maar eens zelf winnen! De coach van Terneuzen past een aantal wissels toe en deze snelle spelers
stichten meteen gevaar. JEKA is volledig de kluts kwijt, komt niet meer aan voetballen toe en zakt steeds verder
in. In de 76e minuut weet Arthur via een goede redding de gelijkmaker nog te voorkomen. Een minuut later
legt de arbiter de bal wederom net buiten de zestien na een lichte overtreding van JEKA-zijde. Dit maal
voorkomt de linker doelpaal de gelijkmaker. Een paar minuten later, in de 80e minuut ligt de bal alsnog in het
JEKA-doel. Na een lange bal op rechts wordt er niet scherp gedekt en kan de voorzet doeltreffend worden
afgerond (3-3).
Terneuzen is vanaf de 1-3 achterstand onherkenbaar. De ploeg die we
aanvankelijk weinig kwaliteit toedichtten en niet de indruk gaf voor de
laatste kans te gaan, zet alles op alles en vecht voor iedere bal. Voor een
neutrale toeschouwer zou het een smulwedstrijd zijn, maar verslaggever
smult absoluut niet en baalt vooral (hij blijft natuurlijk ook supporter!).
Twee minuten na de gelijkmaker legt de arbiter, weer tot genoegen van
mijn buurman, de bal op de stip. De pingel wordt feilloos benut (4-3).
Het is vervolgens aan Arthur te danken dat de eindstand niet 5-3 wordt
als hij in blessuretijd nog een knappe redding verricht. Volledig
gedesillusioneerd zien we de JEKA-spelers het veld verlaten.
Tot slot
Deze laatste wedstrijd van het seizoen had een hoog taartgehalte, maar de kersen ontbraken. Als we dit verslag
uitwerken overheerst nog het ongeloof over het verliezen van een wedstrijd. Een wedstrijd die je volledig in de
hand had en ruim had moeten winnen. Geen periode en tot ieders verrassing ook Zeelandia niet maar outsider