Wedstrijdverslag PSV av 1

Zonder overdrijven had het zondag bij de wedstrijd tussen PSV/av en Nieuw Woensel zomaar 6-4 kunnen
worden. In een zeer attractieve Eindhovense derby vermaakten de ploegen de toeschouwers met talrijke
scoringskansen. PSV nam een 2-0 voorsprong, maar gaf die binnen vijf minuten kinderlijk eenvoudig uit
handen en vervolgens verzuimde Nieuw Woensel om de thuisclub helemaal op de knieën te krijgen. Om
daarna nog opgelucht adem te halen, toen PSV’er Martin de Laat de bal in de 90ste minuut de bal op de paal
knalde.
Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat beide teams voor de winst wilden
gaan. Er was volop strijd, veel inzet en er konden diverse stevige overtredingen worden genoteerd. Met name Stefan
Vingerhoets speelde af en toe op het randje, waarbij met name Tom Jacobs het moest ontgelden. Scheidsrechter
Makaloski, goed in de eerste helft, pietluttig in de tweede, spaarde de PSV-verdediger, maar trok na rust wel geel
voor Anthony de Haan, toen die na een fluitsignaal de bal nog op doel schoot. Overigens had dit geen invloed op het
wedstrijdverloop en haalde ook de leidsman een acceptabel niveau.
In de 3de minuut kreeg Wesley Plugers al de mogelijkheid om de score te openen, maar hij schoot in kansrijke positie
net voorlangs. Vijf minuten later legde Manuel Visser namens Nieuw Woensel de bal breed op Tom Franse, die maar
rakelings overschoot. Visser kreeg zeker de eerste twintig minuten opvallend veel ruimte op links, waar de 42-jarige
Geoffrey Prommayon de honneurs waar nam. De geblokte middenvelder deed er eigenlijk te weinig mee, want de
meeste voorzetten kwamen niet aan of waren een prooi voor de PSV-verdedigers.
Droog
Na zestien minuten kwam de thuisclub onverwachts op voorsprong. Een vrije trap van Adil Zouthane, technisch zeer
begaafd en nog altijd een handenbinder, werd door Nieuwe Woensel-doelman Joey Smulders weggebokst. De bal
belandde echter precies in de voeten van Jordi van Meurs, die droog afdrukte en de bal in de uiterste hoek zag
verdwijnen. De jonge Valkenswaardenaar speelde een prima eerste helft, was veelvuldig aanspeelbaar en zijn
combinaties met Zouthane waren vaak een lust voor het oog. In de 23ste minuut scoorde Van Meurs bijna opnieuw,
na een slimme steekpass van Zouthane, maar hij stuitte op Smulders.
Tussendoor had Laudir Curiël, een van de uitblinkers aan de zijde van de bezoekers, kwam vrij voor doelman Efekan
Aydin, maar kon niet doeltreffend afronden. Twee minuten later voorkwam de PSV-goalie opnieuw een tegentreffer,
toen hij een vrije trap van Murtaza Nawabi uit zijn doel ranselde. De beste kans vóór de rust was weer voor PSV. Een
voorzet van Bas de Haas belandde op het hoofd van Vingerhoets, die op vijf meter van het doel verzuimde de bal
voorbij Smulders te koppen. Het was ook meteen het laatste wapenfeit voor de PSV-middenvelder, die in de tweede
helft werd vervangen door Jay Gibbes.
Misser
Na de rust kwam Nieuw Woensel sterk uit de startblokken en werd PSV teruggedrongen. Doelman Aydin redde
schitterend op een afstandsschot van Tom Jacobs. De aanvoerder van Nieuw Woensel was in de 52ste minuut
opnieuw dichtbij de gelijkmaker, toen hij vrij voor het doel er niet in slaagde Aydin te passeren. Een dure misser,
want een minuut later lag de bal aan de andere kant wél tegen de touwen. Van Meurs was niet zelfzuchtig en legde de
bal af op Tom Sheridan, die koel de 2-0 aantekende.
Het sierde Nieuw Woensel dat het zich niet zomaar gewonnen gaf en onder aanvoering van Tom Franse ging de
ploeg van trainer Rik Kantelberg op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 69ste minuut. Een soepele
combinatie door de PSV-verdediging werd fraai afgerond door Myron Jourdain. PSV schrok en Nieuw Woensel
voelde dat er meer mogelijk was. Eerst dwong Zouthane doelman Smulders tot een moeizame redding en in de 74ste
minuut was het rechtervleugelverdediger Robbie van Hoof die de luid bejubelde gelijkmaker scoorde. Een droog
afstandsschot was Aydin te machtig: 2-2.
Bovenliggend
Het kon nu alle kanten op en over de uitslag was geen zinnig woord meer te zeggen. Nieuw Woensel was de
bovenliggende partij, maar de grootste kansen waren voor PSV. In de 82ste minuut had Plugers moeten scoren, maar
vond een uitstekende Smulders op zijn weg. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd was het invaller Martin
de Laat die de 3-2 op zijn schoen had. Hij maakte zich prima vrij en knalde de bal, buiten bereik van Smulders, op de
paal. Tot frustratie van trainer Paul van der Palen: ‘Maak toch af! Vijf open kansen!’ Uiteindelijk konden beide teams