Wedstrijdverslag Haslou A1 – RKHSV A1 dd 27-09-2014, uitslag 8

Wedstrijdverslag Haslou A1 – RKHSV A1 dd 27-09-2014, uitslag 8-1
door Marc Smeets
Op het zonnige sportcomplex Mergelakker in Elsloo, maakte de A1 van Haslou zich klaar voor
de eerste thuiswedstrijd van deze competitie tegen wederom een Maastrichtse
tegenstander. Deze keer was het RKHSV A1 uit Heugem. Na het frustrerende gelijkspel van
een week geleden waren de spelers er op gebrand een soort van revanche te nemen. Dit
was al te merken op de trainingen van dinsdag en donderdag. Na wat harde woorden van de
spelers en trainers stond iedereen al vanaf het begin van de week op scherp. Helaas kon er
wederom niet beschikt worden over een volledige selectie. Lau Rouwette en Matisse
Voncken waren afwezig maar daarentegen was Kris Demandt maar liefst 3 weken sneller
hersteld van een enkelblessure, verder zat ook Bob Jacobs van de A2 bij de selectie.
Dat de spelers op scherp stonden, was meteen duidelijk. Haslou A1 speelde meteen hoog
tempo in balbezit en zette RKHSV diep op hun eigen helft al onder druk. Haslou A1 had
meteen een paar goed lopende aanvallen waarbij het alleen ontbrak aan de juiste eindpass.
In de 17e minuut hadden ze weer een goed lopende aanval, Demi Frissen schoof ook mee
naar voren en werd dan ook meteen in de aanval meegenomen. Op het moment dat hij de
bal kreeg maakte Gianni Blommers zich goed vrij, Demi speelde hem in en Gianni bedacht
zich geen moment en haalde van een meter of 20 hard uit. Het schot was de doelman van
RKHSV te machtig en Haslou leidde dik verdiend met 1-0. Met deze voorsprong nam de
ploeg echter nog geen genoegen en zette het goede spel voor. In de 24 ste minuut werkte
Finn Spronkmans zich door de verdediging van RKHSV en zette de bal goed voor, Koen Pluis
was er als de kippen bij en tikte 2-0 binnen. Echter, de assistent scheidsrechter vond dat
Koen buitenspel stond en daarom keurde de uitstekend fluitende scheidsrechter het
doelpunt af.
Haslou bleef de druk vol op de ketel houden en kreeg nog een aantal mogelijkheden via
Gianni Blommers en via een schot van de mee opgekomen Dean Schepers. Vlak voor rust
ging de bal ten hoogte van de Haslou dug-out uit en Rick Speetjens was er als de kippen bij.
Florian Cartens had dit meteen in de gaten en vroeg de bal meteen diep, hij haalde de
achterlijn omdat Rick meteen reageerde en de verdediging van RKHSV A1 even niet oplette.
Florian zette de bal strak voor en wederom was Koen Pluis er meteen bij en nu tikte hij in de
42ste minuut wel de 2-0 binnen.
Na de rust waren de eerste 10 minuten aan Haslou-zijde onrustig. Het leek erop dat de
spelers met hun gedachten even bij de wedstrijd tegen Daalhof waren en het niet weer uit
handen wilde geven. RKHSV A1 drong aan en kreeg een aantal mogelijkheden met schoten
uit de tweede lijn, maar keeper Remco Ponjé was iedere keer alert en stond steeds op de
juiste plaats. Nadat Haslou de beginfase van de tweede helft was doorgekomen, begonnen
ze zelf het goede spel van eerste helft weer enigszins op te pakken. De eerste goed lopende
aanval in de tweede helft liep over vele schijven totdat de bal bij Gianni Blommers in de
voeten kwam. Hij draaide snel vooruit en zag Finn Spronkmans vertrekken, met een goede
steekpass zette hij Finn vrij voor de doelman van RKHSV. Finn bleef heel rustig en plaatste de
bal in het doel en zorgde in de 57ste minuut voor de 3-0.
Op dat moment was de wedstrijd gelopen en kwam er rust in de ploeg. Zelfs Jonas Cartens
liet zien dat hij zijn fout van een week eerder helemaal van zich had afgegooid en ging zich
ook met het aanvallen bemoeien, wat resulteerde in een mooie individuele actie en een
goed schot, helaas voor Jonas stond de doelman een doelpunt in de weg. Met nog zo’n 20
minuten te spelen was daar de rentree van Kris Demandt, hij verving de goed spelende
Florian Cartens. Kris liet meteen zien weer fit te zijn en dat hij plezier had weer te mogen
voetballen. In 2 minuten tijd zette hij de inmiddels ingevallen Bob Jacobs vrij voor de keeper,
helaas voor Bob kon hij het niet omzetten in een doelpunt. Haslou A1 bleef maar aanvallen
want ze hadden echt het gevoel iets te moeten rechtzetten. In de 80ste minuut stuurde Finn,
Bob de diepte in en deze legde de bal vanaf de achterlijn terug ten hoogte van de 5meterlijn, Gianni Blommers kwam inglijden en dacht de 4-0 te maken, echter werd het
doelpunt onterecht wegens buitenspel van Gianni afgekeurd. Haslou bleef met het doelpunt
bezig en dat zorgde ervoor dat de concentratie verloren ging. Remco moest vanuit het niets
aan de noodrem trekken en dat zorgde voor een vrije trap voor RKHSV en deze werd meteen
benut.
Het was duidelijk dat Haslou door het tegendoelpunt meteen weer bij de les was. Vanaf de
aftrap liet Haslou de bal rondgaan en schoof meter voor meter richting het doel van RKHSV.
Wederom kwam de bal bij de zeer actieve Kris Demandt terecht en deze zette met een
steekpass Gianni Blommers vrij voor de keeper, Gianni bleef rustig en maakte er in de 82 ste
minuut 4-1 van. Kris was nog niet klaar, want amper één minuut later zette hij Bob Jacobs
vrij voor de doelman en ook Bob pikte zijn doelpunt mee en maakte de 5-1. Haslou bleef het
plezier en de beleving houden en ging gewoon door. In de 89 ste minuut kwam de mooiste
aanval van Haslou-zijde, de bal ging van links naar rechts, van voor naar achter. Yannick
Welie (ingevallen voor Koen Pluis) liet zien goed mee te kunnen en speelde zichzelf heel
mooi vrij. Hij had meteen erna een schitterende pass in huis richting Kris, die alweer de
diepte had gezocht en hij zette meteen voor en Gianni tikte de 6-1 binnen. Maar de koek
was nog niet op, RKHSV die zich inmiddels volledig hadden overgegeven, wisten niet meer
waar ze het moesten zoeken. In de inmiddels lopende blessuretijd kwam er nog een
afstandschot van Bob Jacobs, dat keihard in het doel belandde en de 7-1 betekende. Als kers
op de taart kwam Dean Schepers van achteren mee naar voren en kreeg de bal op de
middenlijn ingespeeld. Hij versnelde zijn looptempo aan de bal en ging de ene na de andere
speler van RKHSV voorbij. Dean kwam in het strafschopgebied en besloot zijn mooie solo
ook af te ronden en dat lukte hem ook op mooie wijze. Dean zette in de 92ste minuut de
einduitslag op het bord. Na de zeperd in Daalhof, zette de jonge ploeg alles recht met een
klinkende en dik verdiende 8-1 overwinning.
Haslou A1 speelt op zaterdag 4 oktober weer een uitwedstrijd tegen Schimmert A1 om 15.00