Klik hier - Bekkerveld

Bekkerveld2 trekt overwinning over de streep
Nadat Bekkerveld2 vorige week nog iets te veel ontzag toonde voor Udi’19 2 ging men in
de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen JVC Cuijk2 ook op zoek naar de eerste
driepunter. Alhoewel thuiswedstrijd.. De wedstrijd vond plaats op het complex van buur
RKHBS en daar was het prima toeven vandaag. Vandaag stonden er links en rechts op het
wedstrijdformulier maar liefst 15 tieners. Met name Cuijk maakte het vandaag erg bont door
te beginnen met 6 zestienjarigen in de basis opstelling. Centrale verdediger en Cuijk’s
oudste Stijn de Looyer moet zich met zijn 22 jaar een babysit hebben gevoeld. Bij
Bekkerveld haakte de net 17 jaar geworden Dominique Hennemann op het laatste moment
helaas geblesseerd af. Door het wegvallen van de vervanger van de eveneens geblesseerde
Mick Schrijnemaekers moest trainer Roy Vervoort van Bekkerveld op het laatste moment de
hele achterhoede omgooien. Hoe zou het team deze nieuwe tegenslag gaan opvangen?
Het begin is voor Bekkerveld en het bal wordt geopend als in minuut 2 Sil Lardinois bij de
eerste paal Sjoerd Pellegrom aan het werk zet. Het eerste waarschuwingsschotje van de
wedstrijd wordt klemvast gepakt door de betrouwbare sluitpost Yorrit Kanters van JVC. Na
ruim 10 minuten dan het volgende gevaar in het doelgebied van JVC. Een vrije trap van
Remco Opbroek kan niet genoeg geschampt worden door wederom Sjoerd Pellegrom. En
uiteindelijk komt Yorrit Kanters dan ook weer als winnaar uit de strijd. Niet lang hierna
neemt Bekkerveld dan toch de gewenste vroege voorsprong. Het is Tom Janssen, vandaag
goed spelend vanuit zijn verdedigende taak, die met een snelle inworp Roy Huynen na 17
minuten aan het werk zet. Huynen kan zomaar doorlopen richting Kanters. Het schot van
-3-
Huynen is prima, maar de redding van Kanters ook. In de rebound komt de bal echter bij
Sjoerd Pellegrom en tegen diens inzet heeft ook de op de lijn staande verdediger geen
verweer. De bal wordt nog wel geraakt, maar niet voldoende zodat de bal tegen de netten
vliegt en het één tegen nul voor de thuisploeg staat. In minuut 22 dan weer een snelle
tegenstoot van Bekkerveld’s voorhoededrietal. Roy Huynen speelt de bal in op Sil Lardinois
die de bal op zijn beurt keurig bij Sjoerd Pellegrom bezorgt. Pellegrom raakt de bal echter
niet helemaal goed waardoor de bal naast en uit fladdert in plaats van dat de voorsprong
verdubbeld wordt. Een prima aanval van Bekkerveld. Vlak voor het half uur dan het eerste
echte gevaar in het strafschopgebied van Bekkerveld. Een vrije trap wordt door aanvoerder
Ismail Aktas bij de tweede paal neergelegd en Aimane Khatoura schiet de bal binnenkant
voet binnen het 5-meter gebied in één tijd vanuit de lucht hard over het doel. JVC Cuijk laat
het balletje dan al geruime tijd bij vlagen goed rond gaan. Maar het mist stootkracht in met
name de frontlinie. Op slag van rust het laatste wapenfeit als Roy Huynen namens
Bekkerveld een verraderlijk schot richting de goal van JVC afvuurt. Maar Yorrit Kanters is
wederom attent en de tikt de bal over de lat.
Na de rust komt het eerste gevaar weer van een Heerlense voet. Sil Lardinois wordt diep
gestuurd maar schiet naast. In minuut 53 is het dan einde wedstrijd voor Sjoerd Pellegrom.
Niet geheel fit meer wordt hij vervangen door collega speler Demsey Dowson. En het is
Dowson die direct van zich doet spreken. Als namelijk Roy Kerckhoffs op links doorbreekt
lijkt Dowson diens voorzet succesvol in het doel te verlengen. Iets te enthousiast inlopen
resulteert echter in een bal die net achter Dowson terecht komt waardoor de kans verkeken
-4-
is. Maar nog geen minuut later maakt Dowson deze misser meer dan goed. Hij eist de bal
op, zet kort aan en het aansluitende harde zwabberschot verdwijnt achter de
verbouwereerde Yorrit Kanters in doel. We spelen dan nog geen uur als Bekkerveld een
geruststellende 2-0 voorsprong neemt. Maar het moet gezegd worden, JVC gooit op geen
enkel moment het hoofd in de schoot en blijft voetballend naar voren spelen. Het dwingt
alleen nauwelijks kansen af. Anders is dat voor de tegenstander. Net na het uur is het
Antwan Werink die andermaal Yorrit Kanters aan het werk zet. Een vrije trap vanaf de rechter
zijkant wordt door de linksbenige Werink ineens in de korte hoek geschoten. Doelman
Kanters van Cuijk kan de bal nog net onder de lat vandaan tot hoekschop verwerken. We
spelen dan alweer 63 minuten als Ismail Aktas nogmaals een vrije trap mag nemen. Net als
zijn collega aanvoerder Antwan Werink probeert hij de bal ineens in het doel onder te
brengen. De goalie van Bekkerveld Henkie Werink is echter op zijn post en pakt de bal. De
aansluitende uittrap van Henkie Werink wordt dan bijna ineens achter zijn collega aan de
overzijde in het doel geplaatst. Deze kan met wat moeite een doelpunt verhinderen ten
koste van een hoekschop. Ondertussen is Roy Vervoort aan het wisselen geslagen teneinde
de voorsprong voor Bekkerveld te consolideren. En de organisatie op orde te brengen.
Achtereenvolgens Roy Huynen en Remco Opbroek worden vervangen door respectievelijk
Sjoerd Hustinx en Mart Senden. In minuut 82 dan nogmaals gevaar voor het doel van
Henkie Werink. Een lastig stuiterend schot kan met moeite verwerkt worden door Werink.
Eén minuut later scoort JVC Cuijk echter alsnog. Een vrije trap vanaf eigen helft komt bij de
volledig vrijstaande Jarno Peeters terecht. De prima voetballer Peeters controleert de bal en
schiet de bal feilloos achter Henkie Werink in doel. Met nog een kleine 10 minuten is het
-5-
toch nog bibberen geblazen voor Bekkerveld. Maar bij de eerste de beste tegenaanval lijkt
Sjoerd Hustinx de voorsprong toch weer uit te breiden. Sil Lardinois biedt de invaller de bal
op een presenteerblad aan, maar Hustinx raakt alleen voor Kanters de bal niet helemaal
lekker waardoor deze met een rare carambole op het dak van het doel beland. Waardoor de
hoop bij JVC Cuijk levend blijft. Bekkerveld staat echter net als tegen Udi’19 achterin goed
onder leiding van het centrale duo Daan Lokkers en Marlon Scholtes. Bovendien werkt
iedereen zich een slag in de rondte en verzaakt niemand. Het voetbal is hierdoor niet altijd
goed, maar door de strijd en de passie die de Bekkervelders tonen lukt het JVC niet meer
om een fatsoenlijke kans te creëren. Sterker: het is Demsey Dowson die Cuijk’s laatste man
Stijn de Looyer prachtig uitspeelt en op weg gaat naar de 3-1. Alleen voor Yorrit Kanters
schiet Dowson de bal echter wild over en naast. Het maakt echter niets meer uit, want even
later volgt het laatste fluitsignaal. En zijn de eerste drie punten van dit seizoen in de pocket.
Dit smaakt naar meer. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Nuland tegen