uit Veghel er een stuk charmanter uit ziet. En zeker
Nicky Scheepers. Vandaag de centrale spits van
Bekkerveld2’s tegenstander BlauwGeel2. Hij en zijn
kornuiten moesten vandaag in toom worden gehouden door een team dat de laatste twee
competitie wedstrijden nipt verloren had. Het is achteraf makkelijk om de koe in de kont te
kijken, maar in met name de verloren thuiswedstrijd tegen NWC2 legde de Heerlense ploeg
een teleurstellende prestatie op de grasmat. Zou de formatie van Roy Vervoort vandaag
revanche kunnen nemen op wederom het kunstgrasveld van het Kerkraadse RKTSV?
Het verdedigingscentrum van Bekkerveld bestond uit aanvoerder Antwan Werink, vier dagen
geleden nog een tiener, en de 17-jarige Dominique Hennemann. Daarachter in doel de
eveneens pas 17-jarige Max Depla. Maar inmiddels wel al bijna tot het meubilair behorend.
Gelukkig blijkt met name de voorhoede van BlauwGeel2 op volle oorlogssterkte aan te
kunnen treden. Het zou toch zonde zijn als de jonkies van Bekkerveld voor niets zo vroeg uit
de veren zijn gekropen. Het begin van de wedstrijd is echter overduidelijk voor BlauwGeel.
Terwijl Bekkerveld nog zoekende is, draait de tegenstander al op volle toeren. De opbouw
van de gastheer wordt al in een vroeg stadium gestoord en de Brabanders hebben er
duidelijk zin in. Maar het veldoverwicht van BlauwGeel leidt nog niet tot kansen. Bekkerveld
kan er alleen hard werken tegenover zetten en in minuut 18 is er het eerste
-3-
waarschuwingsschotje. Mick Schrijnemaekers, vandaag centraal op het middenveld spelend,
is namens Bekkerveld de afzender. Na 22 minuten zelfs een flinke kans voor Bekkerveld
nadat een verdediger de bal verkeerd raakt. Sjoerd Pellegrom kan echter de trekker niet
succesvol overhalen. In de tegenaanval is het dan Ahmed Abdirizak (die we vanaf nu Appie
zullen noemen zodat lezers met een Blauw-Geel hart ook weten over wie we het hebben –
we vermoeden overigens dat de hoofdsponsor van BlauwGeel deze speler binnenkort op de
transferlijst laat plaatsen) die er op links als de bekende hazewind vandoor gaat. Vanaf de
achterlijn wordt de bal netjes teruggelegd op de vanaf rechts naar binnen gesneden
Slobodan Pupovac. Pupovac, gezegend met een gezonde dosis humor, blijft er nu ijskoud
onder en tikt de bal tegendraads langs de kansloze Max Depla in doel. Waarmee de gasten
op een op dat moment verdiende 0-1 voorsprong komen. En nog maar 6 minuten later
wordt het leed voor Bekkerveld nog groter. Weer is het Appie die diep wordt gestuurd. Hij
lijkt hierbij dit keer meters buitenspel te staan. Maar Bekkerveld’s assistent scheidsrechter
Mitch Valize geeft aan dat Appie zich op het moment van passen nog op eigen helft
bevond (ja, dit is echt een wedstrijdverslag en geen sprookje – zulke club grensrechters
bestaan echt). Appie maakt het allemaal niet uit en gezwind spoedt hij zich met de bal
richting Bekkerveld’s goalie Max Depla. Verdediger Daan Lokkers is het die achter de
gevlogen vogel aan snelt. En hij ontneemt Appie binnen de eigen 16 met een op het oog
perfecte sliding de bal. De scheidsrechter oordeelt echter anders en legt de bal op de stip.
Vreemd genoeg krijgt Lokkers vervolgens niet eens een gele kaart. Een geluk bij een
ongeluk. Aanvoerder Yassine Boulghalgh benut beheerst de penalty en verdubbelt daarmee
binnen het half uur de voorsprong voor BlauwGeel. Het enige positieve op dit moment is
-4-
dat er nog een uur te spelen is. Maar wil Bekkerveld nog iets van de wedstrijd maken, dan
zal het wel flink wat tandjes moeten gaan bijzetten. En dat doet het ook. Waar BlauwGeel de
buit al binnen denkt te hebben, daar schakelt Bekkerveld een versnelling hoger. Het
resulteert al 6 minuten later in een treffer. Een hoekschop van Stan Willems kan zomaar
door Sil Lardinois in het 5-meter gebied binnen getikt worden. Kyle Stuart kan de bal alleen
nog maar uit het netje halen. Een unicum overigens, Sil Lardinois die scoort vanuit een
corner. Maar zolang hij zijn koppie niet hoeft te gebruiken is voor Lardinois geen zee te
hoog. Een minuut later is de stand bijna alweer gelijk. Een voorzet van Sil Lardinois wordt op
een haartje na door Sjoerd Pellegrom tot doelpunt gepromoveerd. Het is bijna niet te
geloven dat Bekkerveld in twee minuten de voorheen opgelopen schade bijna ongedaan
weet te maken. Maar dat is dus voetbal. Sterker: BlauwGeel wordt nu met de rug tegen de
muur gezet. De vandaag prima spelende Bas Janssen levert in de volgende aanvalsgolf 5
minuten voor de rust een uitstekende voorzet af. Sjoerd Pellegrom kan er dankzij een duwtje
net niet bij. Maar bij de tweede paal knalt Sil Lardinois de pal prachtig tussen de palen. Een
wereld save van Kyle Stuart is nodig om de gelijkmaker te voorkomen. 1 Minuut voor de
rust is het opnieuw de linkerflank van Bekkerveld die zich roert. Roy Huynen dribbelt de
vijandelijke 16-meter binnen en schiet de bal vanaf de zijkant hard richting doel. Via het
lichaam van verdediger Koen van Zutven belandt de bal achter Kyle Stuart in doel en is de
stand nog voor de rust gelijk getrokken. Het leed dat van Zutven heet lijkt echter voor het
rustsignaal nog groter te worden. De bal wordt namelijk met de hand gespeeld binnen de
16-meter van BlauwGeel. Gelukkig voor BlauwGeel wordt er niet gefloten voor een penalty
voor Bekkerveld. Maar even later wel voor het rustsignaal.
-5-
Na de rust komt Roy Kerckhoffs bij Bekkerveld binnen de lijnen voor Daan Lokkers. Aan de
kant van BlauwGeel blijft aanvoerder Yassine Boulghalgh vanwege een blessure ook achter in
de kleedkamer. Gedurende de tweede helft blijkt dit toch een groot gemis voor BlauwGeel.
Voetballend komt het team er nu nog maar zelden uit. En Bekkerveld is die tweede helft
voor het overgrote deel de bovenliggende partij. Het begin van de laatste 45 minuten gaat
de strijd wel nog gelijk op. En tonen beide ploegen iets te veel respect voor elkaar. Pas na
54 minuten de eerste consternatie na aangeschoten hands binnen het strafschopgebied van
BlauwGeel. Doorspelen gebaart de scheids dan ook. In minuut 58 laat de vooral in de
tweede helft sterk spelende Sil Lardinois de verdediging van BlauwGeel in verwarring achter
na een goede voorbereidende actie van Stan Willems. Kyle Stuart heeft ook nu weer het
laatste woord en redt op de inzet van Lardinois. De rebound wordt door de attente Sjoerd
Pellegrom hoog over geschoten. Direct hierna wordt de bal opgepikt door opnieuw Willems.
Zijn voorzet komt uit bij Pellegrom wiens schot smoort in een mêlee van benen. Na twintig
minuten in de tweede helft wordt wederom Sil Lardinois diep gestuurd. Dit keer door Mick
Schrijnemaekers. Kyle Stuart is echter geen lijn keeper en kan de bal net voor de schietgrage
Lardinois over de zijlijn schieten. In deze fase is Bekkerveld het team dat de meeste
aanspraak op een treffer kan maken. BlauwGeel speelt uiterst timide en weet meestentijds
niets beters te verzinnen dan hoog en ver. Maar dan is er altijd nog Appie die van niets iets
maakt. Zoals in minuut 70 als hij weer randje buitenspel er vandoor piept. En uitermate sterk
aan de bal blijft. Bijkans de hele verdediging van Bekkerveld wordt door hem op het
verkeerde been gezet. Maar zijn finale pass op de volledig vrijstaande Rolf van den Boogaart
is net te hard zodat deze niet kan afwerken. Inmiddels komen aan de kant van Bekkerveld
-6-
Frans Drent en Remco Opbroek in de ploeg en ruimen respectievelijk Mick Schrijnemaekers
en Marlon Scholtes het veld. En ook aan de kant van BlauwGeel wordt er driftig gewisseld.
Nadat alle poppetjes weer op de juiste plaats staan is het Bekkerveld dat als eerste voor
gevaar zorgt. Een klein kwartier voor tijd is het Roy Huynnen die zich goed vrij speelt en
alleen voor Kyle Stuart opduikt. Het schot van Huynen spat hierbij uiteen op de vuisten van
Stuart. De rebound van zijn eigen inzet wordt vervolgens door Huynen net naast gekopt. 5
Minuten later is het dan weer Sil Lardinois die een actie inzet. Verdedigers Nick van
Doornmalen en Geert Scheepers worden door Lardinois achteloos het bos ingestuurd. Maar
het is weer Stuart die zijn team redt en de bal net uit de lange hoek tikt richting zijlijn.
Zodat de gretig klaarstaande Sjoerd Pellegrom geen kans ziet de bal er in tweede instantie
wel in te schieten. In minuut 85 is het dan weer de onvermijdelijke en onvermoeibare Appie
die een prachtactie in huis heeft. De goed ingevallen Roy Kerckhoffs moet zijn tegenstander
nu wel laten gaan. In vrije positie twijfelt Appie echter tussen zelf schieten of voorgeven. En
uiteindelijk wordt het een halfje van het ene en een halfje van het ander waardoor de bal
voorlangs het doel over de achterlijn rolt. Hierna laat BlauwGeel voor een laatste keer deze
wedstrijd van zich zien. De door uitblinker Dominique Hennemann bijna de gehele wedstrijd
aan de ketting gelegde Nicky Scheepers geeft met een mooie hakbal invaller Stefano
Verburg vrije doortocht richting doel. Het schot van buiten het 16-meter gebied is hard
maar gaat rakelings naast de verkeerde kant van de paal achter. We spelen inmiddels 2
minuten in blessuretijd als Bas Janssen de laatste kans voor Bekkerveld inleidt. Uit zijn actie
kan Sil Lardinois afdrukken. Maar de inzet gaat dit keer in een woud van spelers naast.
-7-
Hierdoor wordt er in de tweede helft niet meer gescoord en eindigt de wedstrijd uiteindelijk
in een 2-2 gelijkspel. Het eerste half uur was BlauwGeel2 duidelijk de betere en in het
restant was Bekkerveld2 de bovenliggende partij. Waarbij aangetekend moet worden dat er
in de tweede helft met name sprake was van een optisch overwicht. Waarbij Bekkerveld2 wel
de meeste aanspraak op de drie punten mocht maken. Maar als Appie het vizier iets
scherper had ingesteld hadden de drie punten zomaar richting Veghel kunnen gaan. Er viel
in ieder geval niets af te dingen op de inzet aan de kant van Bekkerveld2. En ook het spel
was bij vlagen best aardig. Alleen blijft het zorgelijk dat men nu ook dit keer in de eerste
helft op een bijna onoverbrugbare achterstand werd gezet. Zoals dat in de recente
wedstrijden tegen Gemert2, NWC2 en Deurne2 helaas wel gebeurde.
Volgende week de fantastische uitwedstrijd tegen Someren2. Lange, zorg er voor dat je in