Wedstrijdverslag 18 - 1 -2014 DVV 09 E1 – PPSC E1 3

DVV 09 E1 – PPSC E1 3 - 3 (2 – 3)
Aanvoerder : Imre
Doelpunten: Ryan 2x en Joost
Vandaag stond er eindelijk weer eens een keer een competitiewedstrijd op het programma
sinds enkele weken. En we hadden gelijk een pittige tegenstander, namelijk de koploper
kwam op bezoek. Moet gezegd worden dat in deze afdeling de verschillen erg klein zijn en
iedereen van iedereen kan winnen.
Dat onze E1 er vandaag zin in had was vanaf de 1e minuut te zien. Er zat strijd en beleving in
en ze hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. De eerste kansjes waren voor PPSC,
waar DVV’09 enkele schietkansen kreeg. In de 10e minuut was het dan ook PPSC dat op
voorsprong kwam. Een bal werd vanaf de rechterkant laag en hard voor het doel gegeven,
de spits tikte de bal beheerst in de korte hoek binnen, 0-1.
In de 11e minuut werd het weer al 1-1, hier ging een mooie combinatie aan vooraf. Het was
Imre die goed doorging en Joost wist te bereiken en wegdraaide bij zijn tegenstander.
Vervolgens zette Joost met een steekpass Ryan alleen voor de keeper en ronde netjes af.
Het spel golfde op en neer en er werd door beide teams goed gespeeld. De keeper van
PPSC speelde heel vaak de lange bal en in de 15e minuut kwam er weer één. Een speler
van PPSC verlengde de bal op zijn ploeggenoot, Wessel zat er goed en kort en probeerde
met een uiterste inspanning de bal weg te werken. Wessel raakte de bal maar verdween
helaas in de verre hoek achter de verbijsterde Jop, die hier niets aan kon doen, 1-2. Ook
Wessel kon hier niets aan doen, hij moest de bal wel raken anders had de spits van PPSC
een grote kans gehad. Dat dit op deze manier gebeurt is zuur, maar de inzet en instelling om
de bal te hebben was er!! En dat is iets wat we graag zien. Na dit doelpunt liet DVV’09 zien
dat ze een team zijn wat voor en met elkaar wil werken. We gingen gewoon door met goed
voetballen en kwamen verdiend weer langszij in de 22e minuut. Het was Tim die Mike de
diepte instuurde en zijn tegenstander zijn hielen liet zien. De voorzet van Mike kwam bij
Joost terecht, die niet de vrijstaande Ryan aanspeelde maar een actie inzette en daarbij laag
en hard in de korte hoek doeltreffend uithaalde, 2-2. Net voor het rustsignaal verdiende
PPSC een hoekschop, deze werd bij de 1e paal ingedraaid. Tim probeerde de bal nog weg te
koppen maar schampte de bal net, tegelijkertijd werd Jop gehinderd door een slimme speler
van PPSC waardoor hij ook niet bij de bal kon komen, helaas 2-3. In de volgende aanval was
het weer DVV’09 wat haast scoorde. Na een mooie aanval kwam de bal bij Ryan terecht die
steenhard op de paal schoot, helaas (nog) geen 3-3. Ook kreeg DV’09 nog een vrije trap op
een meter of 14 van het doel, Levi plaatse de bal goed en hard in de hoek, helaas voor
DVV’09 pakte de keeper de bal.
In de rust werd wederom aangeven dat we goed bezig waren en zeker niet verslagen. Met
zijn allen ervoor blijven gaan, de persoonlijke duels met overtuiging aangaan en elkaar
helpen.
Dat hebben ze gedaan de tweede helft. Het was een spannende helft, achterin hielden Sven,
Wessel, Levi en Tim de zaak goed dicht en was Jop het slot op de deur. Voorin probeerde
Ryan, Joost, Imre en Mike alles om de gelijkmaker op het bord te krijgen.
Dat duurde best lang voor deze werd gemaakt, maar gelukkig scoorde DVV’09 een minuut of
zeven voor het einde de dik en dik verdiende gelijkmaker. Na een goede combinatie tussen
Imre en Ryan was het Ryan die uithaalde en bal op schitterende wijze in de verre hoek
binnenschoot. Het kon nog steeds alle kanten op en in de laatste minuten was DVV’09 nog
enkele malen dichtbij het doel van PPSC, helaas kwam de eindpass net niet aan. Op deze
manier bleef het 3-3, al met al een terechte uitslag.
Wel heeft DVV’09 vandaag laten zien dat ze voetballend erg ver zijn en zeer zeker niet
onderdoen voor de (nu nog) koploper in de afdeling. Met de inzet van vandaag, en daarbij
het goed voetbal spelen gaan we nog een hoop mooie wedstrijden zien.