Agenda
Donderdag 18 december: Kerstviering
Vrijdag 2 januari: Nieuwjaarstreffen
Nederland vs. België: SV United B1 - SLW Maaseik B1
Op vrijdag 19 december neemt SV United B1 het op tegen een Belgische tegenstander. Om 19.00uur
wordt op Sportpark de Meulebeek afgetrapt tegen SLW Maaseik B1.
Op vrijdag 2 januari is vanaf 19.30uur de nieuwjaarsbijeenkomst in de kantine van Sportpark de
Meulebeek. Iedereen is van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.
7-6
Afgelopen woensdag speelden wij een thuiswedstrijd tegen Lottum.
Al vrij snel kregen wij een strafworp welke werd genomen door Cindy, helaas zat deze bal net niet in
de korf, maar even later maakte ze dit goed door met een doorloopbal de 1-0 te scoren. Heel mooi
Cindy! Bij Lottum bespeurden we al een lichte irritatie na dit eerste punt in ons voordeel.
In de 8e minuut van de wedstrijd ontstond er een gelijke stand, toen Lottum met een afstandsschot
de 1-1 scoorde. In de 15de minuut kregen wij een vrije worp, Jolanda gaf de bal mooi aan waardoor
Britney kon scoren, 2-1. Britney hielp ons deze week uit de brand aangezien we net te weinig
speelsters hadden. De acties volgden elkaar in razendsnel tempo op. In de 17de minuut wist Lottum
onder de korf te scoren, 2-2. De 3-2 werd door Loes gemaakt met een strafworp. Met deze kleine
voorsprong gingen we de rust in. Na de rust was het opnieuw Cindy die de score opende, met een
doorloopbal bracht zij de stand op 4-2. Vlak daarna kwam Britney weer aangespurt en scoorde de 5-2
met een doorloopbal. Lottum vocht letterlijk terug voor een punt en wist met een bal onder de korf
de 5-3 te scoren. Voor de derde keer vanavond was daar Cindy, ditmaal met een korte afstand voor
de korf, 6-3! De voorsprong werd iets groter, maar hier was Lottum het niet mee eens, in korte tijd
brachten zij de stand op 6-5 door twee keer op een korte afstand voor de korf te schieten. En ook
voor Britney zat er vanavond nog een derde puntje in, met een afstandsschot scoorde zij de 7-5.
Lottum was als laatste aan het woord met een doorloopbal en bracht daarmee de eindstand op 7-6.
Het was een pittige wedstrijd, vooral voor onze scheidsrechter Ingeborg. Complimenten voor
iedereen, we hebben er letterlijk voor gestreden en mochten uiteindelijk met de winst naar huis. Dus
die vreugdedans, waar we tijdens het vorige verslag op hoopten, hebben we gemaakt!
SV United B2 - Lottum B2
11 - 4
Zaterdag 13 december hadden we een wedstrijd tegen Lottum. De wedstrijd was erg spannend. Het
eerste doelpunt valt dankzij een kleine kans van Demi. Lottum scoorde daarna ook een doelpunt met
een doorloopbal. Het was vakwissel. Bente maakte een mooi afstandsschot en daarna Lieke nog een
doorloop. Het was rust, Inneke was erg trots op ons hoe we de bal uitbrachten. Na de rust begonnen
we met een stand van 3 - 1. Anouk werd gewisseld met Silvia en Bente werd gewisseld met Daphne.
De 2e helft was begonnen en je kon merken dat Lottum sterker was geworden, want ze speelden
feller. Rosan maakte een afstandsschot, het was toen 4 -1. Silvia maakte een mooi afstandsschot.
Toen was het weer vakwissel. Een nieuw vak in de aanval zijn weer nieuwe en goede kansen. Dat
bleek ook uit het mooie afstandsschot van Daphne. Lottum bleef fel en best lomp. De aanval had
weer de bal en Lieke maakte een doelpunt door middel van een kleine kans. Lottum kon natuurlijk
niet achterblijven dus zij maakten een doorloop waardoor de stand 7-2 is. Rosan stond onder de korf
als hoge steun, ze draaide zich om en daar kwam een mooi doelpunt uit. Anouk P had een fel meisje,
maar toch wist ze een kleine kans te scoren en die ging er ook in. Omdat we zo lomp waren kreeg
Lottum een vrije worp en die ging er ook nog in, de stand was toen 9 - 3. De aanval van SV United
kreeg weer de bal en Demi maakte een mooi afstandsschot. Lottum mocht beginnen, omdat we
hadden gescoord en uit hun actie kwam een doorloop. Het waren nog een paar spannende minuten
en wij legden het tempo erg hoog. Hierdoor kwam een mooie doorloop van Lieke en uit eindelijk is
de stand 11 - 4!! Deze wedstrijd was voor ons dus erg goed verlopen en op naar de volgende!
Groetjes Anouk
SV United C1 - de Merels C1
1-5
Zaterdag 13 december hebben we een potje gekorfbald tegen de meiden uut de Melderse. We
wisten dat het geen gemakkelijke tegenstander zou zijn, de nr 1 in onze poule en dat we er voor
moesten knokken. Het ging goed tegen elkaar op en we konden het aardig dicht houden. We hadden
veel kansen maar gingen wat slordig met de doelkansen om. We maakten het niet af, jammer. De
Merels wisten uiteindelijk 5x de korf te raken en wij helaas maar 1x. Ons doelpunt werd gescoord
door Lieke. Op naar de volgende wedstrijd.. Op 23 december spelen we een inhaalwedstrijd tegen
Olympia, de dames uit Ommel.
Gr Leidsters C1
Ajola’s/wilma’s C1 - SV United C2
2-3
Zaterdag al vroeg in de ochtend vertrokken we naar Wanroj, waar we een belangrijke klus te klaren
hadden. De Ajola’s/wilma’s C1 stonden op een mooie tweede plaats in de competitie en dat
betekende dus een sterke tegenstander. Maar wij als koploper waren niet bang (een beetje maar).
Conny had haar geluksketting na drie keer te zijn gevallen, gelukkig thuis gelaten en de eerste treffer
was voor United. Silke scoorde met een mooie doorloopbal en ook het tweede doelpunt kwam op
naam van Silke. De verdediging deed het super. Ze namen veel over en boden veel weerstand, maar
helaas scoorde de Ajalo’s voor de rust 2-1.
De tweede helft werd geopend met een treffer van Gwen. Super mooi, maar helaas door de scheids
afgekeurd. Over en weer waren er veel kansen, maar het spel werd door de spanning iets slordiger
en de doelpogingen gingen er niet in. Tot Evi scoorde met een super afstandsschot. De coaches
haalden opgelucht adem, maar na een minuut scoorde ook de Ajola’s. De spanning was te snijden
ook de dames op de bank konden niet meer rustig blijven zitten. Gwen raakte geblesseerd en moest
wisselen. We probeerden de laatste minuten op safe te spelen, rustig te spelen en geen balverlies
meer te lijden. Dit was voor onze gedreven dames moeilijk, maar we wisten de stand op 3-2 te
houden en gingen met de winst naar huis. Dat werd in het kleedlokaal gevierd met leuke muziek met
dank aan DJ Marit en met een lekkere warme douche.
Super gespeeld!
Groetjes de coaches van de C2
SVOC '01 D1 - SV united D1
4-4
Afgelopen zaterdag moesten we tegen SVOC. Dit was een spannende wedstrijd. SVOC maakte het
eerste doelpunt. Daarna werd het 1-1. Uiteindelijk werd het 4-4. Het was nog heel spannend op het
einde. Femke, Jette en Silke bedankt dat jullie mee wilden doen.
Groetjes
SV Oxalis E3 - SV United E1
11 - 9
Wij moesten vandaag tegen Oxalis, Het was een pittige wedstrijd.
De eerste helft stonden we met 4-6 voor. De tweede helft werd het 11-9, dus we hebben helaas
verloren. Maar we hebben goed gespeeld.
Groetjes Imke
SV United F1a - de Peelkorf F1c
15 - 13
We hebben vandaag tegen de Peelkorf gespeeld. Anna kon er helaas niet bij zijn, zij was met een
ander team mee. Het was een spannende wedstrijd met veel doelpunten van beide partijen. We
hadden eigenlijk beter moeten verdedigen. Maar ondanks dat hebben we toch met 15-12