6-3
Na alle gevulde kalkoenen, pavlova’s, kerstkransjes en oliebollen is ook voor ons het sportieve
Nieuwjaar weer gestart. Afgelopen woensdag troffen we Swift in het Brugeind. Ineke was na een
lange blessure weer topfit en versterkte ons team. De score werd geopend door Swift met een schot
kort onder de korf, deze zat er direct in. Niet lang daarna scoorde Cindy de 1-1 met een onderhands
schot. Het was al vrij snel duidelijk dat wij de sterkere partij waren. Swift had moeite met het
opzetten van een aanval en het verdedigen van ons spel. Loes wist in de eerste helft twee keer
achter elkaar te scoren. De 2-1 maakte ze met een schot onder de korf en de 3-1 met een
afstandsschot. Tevreden gingen we de rust in. Na een korte tactiekbespreking bestormden we het
veld voor de tweede helft. Swift scoorde vrij snel de 3-2 met een bal voor de korf. Marsha wist een
aantal mooie afstandsschoten te lossen, na een paar keer oefenen vond haar bal zijn weg door de
korf en scoorde Marsha daarmee de 4-2. Wederom was daar Loes met een afstandsschot en scoorde
de 5-2. Swift wist nog eens onder de korf te scoren en bracht de stand op 5-3. Cindy was als laatste
aan zet en scoorde met een bal onder de korf de 6-3. Wij waren erg verheugd met deze eindstand!
Helaas heeft Ingeborg een vervelende blessure overgehouden aan deze wedstrijd, wij wensen haar
veel beterschap!
Dos C1 - SV United C1
2 - 10
Zaterdag 10 januari stond onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar op het programma en wel tegen
de meiden van Dos uit Asten. Onze meiden hadden wel zin in een potje korfbal. Al snel in de
wedstrijd maakte Femke de 0-1 voor ons, door een schot achter de korf. Niet veel later maakte
Fenna door een doorloper de 0-2. We speelden goed rond het geluk was aan onze kant, door een
mooi 1-2tje van Quinty en Sem werd door Sem de 0-3 op het scorebord gezet. Net voor rust scoorde
Indy de 0-4. Het fluitsignaal voor de tweede helft was nog maar net gegeven en Fenna sjeesde
achter de korf langs en pats scoorde de 0-5. Maar Dos wist de korf ook te raken en maakte de 1-5 er
werd vaak van vak gewisseld zo kwam iedereen aan bod om een mooie wedstrijd te spelen. Met hier
en daar een aanwijzing ging het bijna van zelf dit keer, we zaten goed in de wedstrijd en Mimuna
maakte de 1-6 door een mooi afstandsschot. En niet veel later.... Beng weer een, dit keer wist Quinty
het gat van de korf te vinden door een schot van afstand dat was dus de 1-7. Dos wist de korf ook
nog een keer te raken. Ze maakte de 2-7. Lieke schoot de 2-8 raak van een afstand en deze raakte de
korf niet eens. Super! En Momo deed er nog een schepje boven op en scoorde de 2-9. Gaan we nog
voor de 10. Ja, hoor door een poeier van Mimuna kwam de teller voor ons 10. Dus met 2-10 winst
naar huis, hebben we toch mooi ons doelgemiddelde opgekrikt. Volgende week komen de dames van
ZSV op visite, wat een fysieke wedstrijd zal worden..
Gr Leiding C1.
SV United D1 - De Peelkorf D3
5-4
Hallo Allemaal,
We hebben vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gekorfbald in Deurne tegen de Peelkorf.
De eerste helft ging niet zo goed al snel doelde Peelkorf 3x en daarna lukte het Lisan om 1x te scoren,
daarna nog 1x Peelkorf zo gingen we de rust in met een 1-4 achterstand. De coaches spraken ons
toen even goed aan, in de 2de helft kwamen we ook mooi terug en speelde we beter het lukte ons
toen ook om te doelen, Carmen 1x, Marly 1x en Feline 2x en we hebben de wedstrijd gewonnen met
5-4.
Groetjes Deveny
SV United F1B – Swift F1B
3 - 10
Na een geweldige eerste overwinning vorige week, deze week tegen Swift gespeeld. Swift scoorde
10x maar wij mochten met 3 punten zeker niet klagen! We hebben heel veel kansen gehad maar de
bal rolde er telkens net niet in, jammer. De 3 punten zijn gescoord door Nikki, Isis en Zoë. Super
gespeeld dames. Bedankt Nikki voor het uithelpen. Het spelletje hebben we dit keer verloren. 24