Ja - Belfeldia

Belfeldia wint van koploper Panningen
Na de oorwassing van vorige week tegen HBSV. Stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen koploper
Panningen op het programma. Op het Gemeentelijk sportpark te Belfeld werd het 3-0 voor de thuisploeg.
De mannen van trainer Tim Nabben speelde de beste 90 minuten van het seizoen. Belfeldia gaf achterin
weinig weg en het had zelfs wel 6-1 kunnen staan.
In de eerste 45 minuten van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het duel speelde
zich voornamelijk af op het middenveld. Maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Vroeg in de
wedstrijd was het Bert Smeets die de bal na een vrije trap van Niels Kessels vrij in kon koppen. Maar
hij zag zijn kopbal ver naast de goal van Panningen gaan. Belfeldia liet Panningen van achteruit
opbouwen en probeerde de bal op het middenveld te veroveren. Belfeldia was scherper en feller in de
duels dan Panningen. Met een hard afstandsschot was het Rick Koster die de Doelman van Panningen
testte. De doelman moest gestrekt naar de hoek gaan. Maar hield zijn doel schoon. Vlak voor rust kon
Kevin Faassen de thuisploeg nog op voorsprong zetten. Rick Koster speelde de bal prachtig over de
verdediging van Panningen. De bal bereikte Kevin en die kon het 1 op 1 duel aan gaan met de Doelman.
Kevin was eerder bij de bal dan de Doelman van Panningen. Maar zag de bal naast het doel rollen.
Verdedigend stond Belfeldia goed. In de eerste 45 minuten heeft Panningen geen enkele kans
gecreëerd. Ze probeerde het een keer met een afstandschot. Maar de bal geen meters naast. Zo gingen
beide teams met een 0-0 stand rusten.
Na de thee was het wederom Belfeldia dat feller was in de duels. In de 49ste minuut kwam het dan ook
terecht op voorsprong. Na een uitgemeten pass van Bert Smeets kon Rick Koster vrij doorlopen richting
de doelman van Panningen. De doelman kwam uit zijn doel waarna Rick koelbloedig de bal met een lob
over de doelman van Panningen in het Doel schoot. Na de 1-0 leek het erop dat Panningen het initiatief
over ging nemen. Zo kregen ze een grote kans op de 1-1. Een speler van Panningen kon de bal vrij
inkoppen. Maar het was Bart Hillekens die de bal met een reflex uit zijn doel hield. Het bleef dus bij een
1-0 stand. Panningen probeerde nog met een extra aanvaller voor de 1-1 te zorgen. Maar het was
Belfeldia dat op een 2-0 voorsprong kwam. Door een messcherpe counter kon wederom Rick Koster
vrij doorlopen richting het doel van Panningen. De ingevallen Adebowale Obalanlege (Debo) koos
positie in het 16 meter gebied. Rick hield het overzicht en speelde de bal met een moeilijke stuit naar
Debo. Hij wist hier goed mee om te gaan en tikte de bal in het doel. De 2-0 kwam als een bevrijding
voor Belfeldia. Het kreeg nog veel kansen in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Door verschillende
goede combinaties kon Lars Huibers voor de 3-0 zorgen. Maar hij zag zijn schot gekeerd worden door
de Doelman van Panningen. De grootste kans voor de 3-0 was voor Bert Smeets. Vanuit een vrije trap
schoot Niels Kessels de bal naar Bert Smeets. De bal kwam zo lekker voor dat hij met een mooie
snoekduik de bal vol tegen de handen van de doelman kopte. Het bleef dus bij een 2-0 stand. Maar in
de blessure tijd viel de 3-0 alsnog. Eerst was het Lars Huibers die zijn schot geblokt zag worden. Niels
kessels kaapte de bal net voor de neus van Ricardo Spee weg. En schoot de bal in de verre hoek in het
doel. Eindstand 3-0.
Belfeldia heeft zich goed herpakt tegen Panningen. De mannen van Tim Nabben vochten weer met en
voor elkaar en dat is wel te zien aan de uitslag. Complimenten aan het HELE Team. De supporters
hebben een prachtige voetbalmiddag gehad. Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd van het
jaar op het programma. Dan komt FCV-Venlo op bezoek in Belfeld. De heen wedstrijd werd met 1-0