Verslag NK Mixed-Pairs Enschede 2014-rev.A

Nederlandse Kampioenschappen-Mixed Pairs Outdoor Bowls
9 en 10 augustus te Enschede.
In het weekeinde van 9-10 augustus vond voor het “eerst” de Nederlandse kampioenschappen voor het
Outdoor Bowls-Toernooi Mixed Pairs plaats in Enschede op een hockeyveld van EHV aan de
Geessinkweg.
Vrijdagmiddag was door de technische commissie en vrijwilligers van de Enschedese Bowls Vereniging
reeds de green met 10 rinks uitgezet. Veel inter- en nationale wedstrijdspelers uit het westen van het
land hadden “wegens zand op de baan” zich niet voor dit toernooi ingeschreven. Op de zaterdag
streden 18 teams in 4 poules van 3 wedstijden van 75 min. voor plaatsing in de finalerondes op zondag.
Door nachtelijke regenbuien was het veld vochtig en bleef veel zand aan de bowls zitten maar dit werd
met het uur minder naar gelang de rinks droger werden. Na twee rondes waren er nog 6 teams
ongeslagen. Drie van onze zes teams (EBV) stonden nog in de top acht en maakten nog kans op
plaatsing. De poulewinnaars en de 4 beste tweedes gaan door naar de finaledag.
Op zondag speelden in de kwart finale de als nummer 1 geplaatsten tegen plaats 8 en de nummer 2
tegen 7 enz. Joan ten Brinke en Herman Stam (EBV) mochten het opnemen tegen Caroline de Graaff
en Michel Weerdenburg (BCW) deze waren te sterk voor Joan en Herman en ze verloren deze wedstijd
met 5 schots verschil met 7 voor en-12 tegen. Voor Jo Rump en Freddy Gerritse (EBV) waren de
tegenstander Norma Duin en Ralph de Rooij (Slick) ook te sterk en verloren met 18 schots tegen en 6
schots voor. Op rink 5 speelden Marietje Terhürne en Antoon Belshof (BVH) tegen Jannie Heideman
en Gerrit Wiggers (Stouw-End). Bij deze wedstrijd zat voor Marietje en Antoon, het venijn bijna in de
staart. Marietje en Antoon liepen in 9 ends uit met 14 shots voor en 5 tegen. Maar in de volgende ends
konden Jannie en Gerrit inlopen tot 14 -9 en moesten om te winnen in het laatste end 6 shots halen,
het werden er uiteindelijk 4 shots zodat ze bleven steken op 13 voor en 14 tegen.
In de halve finale was de partij tussen Caroline en Michel (BCW) tegen Norma en Ralph (Slick)
finalewaardig. Door de ends heen was het verschil in shots niet meer dan 2. In het laatste end wisten
Caroline en Michel langszij te komen met de stand 9-9. Het extra end dat moest worden gespeeld werd
gewonnen door Caroline en Michel. De andere halve finale tussen Hermie van den Berg en Henk
Veenstra (Woods) en Marietje Terhürne en Antoon Belshof (BVH) werd met 13 voor en 11 tegen
gewonnen door Hermie en Henk.
In de verliezersronde tussen Greta en Frans Roberts (BC Eindhoven) tegen Jannie en Gerrit (StouwEnd) moest met de score 14-14, beslist worden met een extra end dat gewonnen werd door Jannie en
Gerrit.
De beide EBV teams Joan en Herman tegen Jo en Freddy mochten uit maken wie voor de 5e -6e of 7e 8e plaats ging spelen.
De sub-finale om de 3e -4e plaats werd glansrijk gewonnen door Marietje en Antoon (BVH) met 23
voor en 8 tegen van Norma en Ralph (Slick).
De finale tussen Caroline en Michel (BCW) en Hermie en Henk (Woods) ging het tot 7de end gelijk op
maar uiteindelijk werd het verschil groter en werden Caroline de Graaff en Michel Weerdenburg
Nederlands kampioen Mixed-Pairs Outdoor Bowls.