12-1 Keizer Karel 1-NKV 1 - Korfbalvereniging Keizer Karel

Koploper te sterk in doelpuntrijk duel
De eerste opgave in 2014 was gelijk een pittige voor Keizer Karel: koploper NKV kwam naar Nijmegen
om daar de krachten te meten. Hoewel de Nijmeegse ploeg zich slechts terugvindt op een gedeelde
vijfde plaats, beloofde het toch een spannend duel te worden. In Nuenen won de thuisploeg nipt,
terwijl op het veld de punten naar de Nijmegenaren gingen. Waar NKV wilde winnen om de
koppositie te verstevigen, was het duel voor Keizer Karel niet minder belangrijk. De ploeg wil mee
blijven strijden om plek twee die recht geeft op een promotieduel. Hiervoor zijn de punten hard
nodig.
De gasten openden het duel door in hun eerste aanval gelijk te scoren. De thuisploeg wist gelijk te
maken via Bas, die na goed werk van Ben vrijstaand op een meter of vijf beheerst binnen knalde.
Nadat RJ met een doorloper zijn ploeg op voorsprong zette, wist NKV weer gelijk te komen. Eenzelfde
soort scenario voltrok zich de gehele eerste helft. Na een doelpunt van de ene ploeg, maakte de
andere ploeg weer gelijk. RJ wist tweemaal van afstand te scoren en Ly zette zich op het
scoreformulier met een doorloopbal. Verder was de combinatie Ben-Bas de eerste helft goed bezig.
Nadat Ben na een actie zijn vakgenootje vrij wist scoorde die van afstand en vlak voor rust was het na
een actie naar binnen van Bas juist Ben die van dichtbij kon scoren. Doordat NKV daarna nog
eenmaal de korf vond, gingen de ploegen rusten met een terechte 7-7 stand.
De tweede helft leek zich volgens hetzelfde idee te voltrekken als de eerste, beide ploegen wisten
het gat van twee doelpunten niet te vinden. Op 9-10 (afstandsschoten RJ en Kelly) kwam daar helaas
voor de geelhemden verandering in. Het miste zelf een strafworp, waarna NKV wel tot scoren kwam.
Hierna liepen de gasten steeds verder uit. Het was niet zo dat Keizer Karel aanvallend geen voet
meer aan de grond kreeg, maar verdedigend had het geen vat meer op de scoringsdrift van de
Nuenenaren. Binnen zeven minuten scoorde de ploeg vijf keer, waarbij slechts Ben (Bas hield deze
keer de heren van de tegenstander bezig) van afstand de korf vond voor Keizer Karel. Bas
beantwoordde deze doelpunten nog wel door onmiddellijk met een omdraaibal de achterstand te
verkleinen naar 11-14, maar NKV gaf het initiatief niet meer uit handen. In vier minuten scoorde het
drie keer, waardoor het gat met nog tien minuten te spelen was gegroeid naar zes treffers. Het was
duidelijk dat dit niet meer gedicht ging worden, desalniettemin knokten de Nijmegenaren voor wat
ze waard waren. Dit leverde voor het publiek nog een leuke slotfase op. Nadat Bas zijn vierde van de
middag erin mikte en daarmee het luie verdedigen van NKV goed afstrafte, was het RJ die zijn vijfde
maakte met een afstandsschot. Kelly pakte nog twee doelpuntjes mee, eerst goed vrijgespeeld door
Ly, daarna met een kort schotje vanuit de afvang. Doordat NKV ook meescoorde, wist die ploeg vier
handen vol treffers te maken. Toch was het Keizer Karel dat met Kit vanaf de stip het laatste woord
had. Hierdoor betrof de eindstand van deze middag 16-20.
Aanvallend gezien was het een prima wedstrijd, nog niet eerder in de zaal werd zo vaak de korf
gevonden. Sterker nog, in de voorgaande zes wedstrijden had dit aantal vijf keer een winstpartij
opgeleverd en eenmaal een gelijkspel. Helaas was Keizer Karel vandaag verdedigend niet bij machte
om de koploper af te stoppen, waardoor het toch met lege handen bleef. Hier lag dan ook gelijk het
grote verschil deze middag, NKV pakte de kleine kansjes die het kreeg wel, waar Keizer Karel er net
wat minder in legde. Dit kun je afdoen met dat NKV geluk had dat die balletjes erin vlogen, maar als
dat zo vaak gebeurt, is het simpelweg een kwaliteit. De ploeg staat dan ook niet voor niks aan kop en
was deze middag ook de terechte winnaar. Het was eenvoudigweg scherper in de afronding en als
het aantal kansen dan ongeveer gelijk ligt, verdien je het om te winnen. Waar NKV de titel steeds
dichterbij ziet komen, wordt het voor de Nijmegenaren een lastig verhaal om nog mee te doen om
de bovenste plaatsen. Het gat met nummers twee Zwaluwen en Melmac is gegroeid tot vier punten.
De volgende wedstrijd is tegen de laatstgenoemde ploeg, dus de kans om de marge te verkleinen
dient zich gelijk aan. De vorige wedstrijd was Keizer Karel vrij kansloos tegen de Tilburgse studenten,
maar als het in de afronding net zo sterk is als tegen NKV gloren er zeker kansen. Op naar de eerste