Heraut - Maedilon/VZV

Jeugdhandbal
Hallo meiden van de handbal,
De kerst staat voor de deur en de handbal alweer op de helft in de zaal.. Het gaat hartstikke
TRAINEN
In de vakantie is er geen trainen voor de jeugd !!!
2 januari is er weer trainen voor de D1, C1, enz..
er geen trainen voor de F, E en D jeugd. Als je een keertje niet kan trainen meldt je dan wel
even netjes af bij de trainer/ trainster.
AAN ALLE JONGENS EN MEISJES
Als je het leuk lijkt om op handbal te gaan, kom gerust een keertje kijken
en meedoen kan uiteraard ook.
Kijk op onze site even voor de trainingstijden. Gezellig als je komt.
En als je je eigen wilt opgeven voor de handbal mag dat ook altijd, nieuwe leden zijn van
harte welkom. Lever je adres, telefoonnummer, pasfoto, geboortedatum en je emailadres in
een envelop in bij Inge Hageman en alles wordt geregeld.
12 en 13 juni
HANDBALKAMP !!!! (noteer m vast in de agenda!! )
STUKJES
Alle stukjes van de jeugd(C1,C2,D1,D2,E1,E2, F1,F2 en F3) mogen naar Manon Meijer
gestuurd worden. Mailadres is: [email protected] Graag inleveren voor
maandag tussen de middag. (12uur) De stukjes graag in gewone letters aanleveren, niet
alleen in hoofdletters!!
VERSLAGJES VAN AFGELOPEN WEEKEND
Vido F1 – VZV F2 (5-6)
Voor de laatste wedstrijd van dit jaar reisden we in de middag af naar Purmerend. Omdat
Chantal haar verjaardag vierde kon zij er helaas niet bij zijn. Maar ze had voor goede
vervanging gezorgd; Britt mocht weer met haar ‘oude’ team meedoen. Na wat te hebben
ingelopen en de keeper te hebben ingegooid, gingen we onder leiding van Fleur – die vandaag
de aanvoerster was - begroeten. Om 16 uur floot de scheidsrechter voor wat zou gaan worden
een spannend potje handbal. Met Riva onder de lat begonnen we fanatiek. Er werd goed
verdedigd! Het uitstappen, wat jullie op de training hadden geleerd, werd goed toegepast. De
tegenpartij had moeite om op doel te gooien. Daarom konden wij ook weer mooi in de aanval
en jawel, dat resulteerde tot een 0-1 voorsprong. Krissy gooide over de verdediging heen en
die zat! Daar was Vido toch wel van geschrokken en zij kwamen terug naar 1-1, 2-1 en zelfs
3-1. Tot zover dachten Trish en niet verder. Ze stoorde fanatiek, wist zo menig bal te
onderscheppen zodat Fleur in de aanval ons 2e doelpunt kon maken. Met een kleine
achterstand gingen we de rust in. Dat jullie er voor moesten knokken, was wel te zien aan de
zweetdruppels op jullie voorhoofd!
In de 2e helft resulteerde een mooie break out van Britt in een doelpunt. Hierdoor lagen alle
kansen weer open en gelijk. Lola had weer veel plezier in het storen en probeerde zelf ook
goed op doel te gooien. Dat voorbeeld volgde Charissa ook en jawel hoor, die zat, waardoor
we voor kwamen te staan. Maar ook de vermoeidheid sloeg toe waardoor de verdediging
soms niet meer helemaal dicht zat. Hierdoor kon Vido weer terugkomen. Britt toonde haar
F1-ervaring en scoorde nog een keer! Weer stonden wij voor, maar weer kwam Vido terug.
Zenuwslopend…. Met nog maar een paar minuten op de klok wist Iris VZV weer terug te
brengen door een mooi doelpunt; 5-6. De coaches en het meegekomen publiek moedigden
jullie zo luid als mogelijk aan en probeerden jullie aanwijzingen te geven om geen balverlies
te lijden en de verdediging dicht te houden. Jolet, je hebt wat afgerend hiervoor! Het
fluitsignaal kwam dan ook op een goed moment! Wat een ontlading! En wat waren wij
allemaal beretrots op jullie. Op eigen kracht, inzet en motivatie hebben jullie samen een
fantastische overwinning behaald op de nummer 3 uit onze poule.
Een mooie sportieve afsluiting van 2014! En in 2015 gaan we met elkaar op deze sportieve
wijze verder, op weg naar nog heel veel mooie wedstrijden.
Voor nu iedereen een mooie en gezellige kerst(vakantie) toegewenst
en een gezond en sportief 2015!
ZAP D1 – VZV D1 , 13 december
Afgelopen zaterdag moesten we uit tegen ZAP. We waren al winterkampioen volgens de
bond want ze hebben ons van poule 2 naar poule 1 gezet het 2e gedeelte van de zaal. Alleen
moesten we nog wel een wedstrijd spelen. Lisa was ook weer van de partij. ZAP startte sterk
en had al snel 2 doelpunten erin. Toen begonnen wij ook op stoom te komen en over en weer
vielen er doelpunten. Het was jammer dat de scheidsrechter een grote rol opeiste deze hele
wedstrijd waardoor de meiden uit hun spel werden gehaald en met vlagen gefrustreerd raakten
en dat werkt nooit in je voordeel. Gelukkig kwamen we sterk terug en stonden op een bepaald
moment een paar doelpunten voor. Het werd met de rust 8-10 voor . We moesten er nog flink
tegenaan om dit te behouden. Helaas kreeg Coco 2 minuten voor een niet zo handige “actie”.
Het werd op het einde nog erg spannend omdat ZAP voorstond en het 16-15 stond, nog 1
minuut. Konden we het nog gelijk krijgen? Helaas dat lukte niet en zo kregen we onze eerste
verliespunten in de zaal. Lang hebben de meiden er niet om getreurd want in de kleedkamer
spoot de champagne in de lucht want ja, kampioen waren we toch al. Na een lekkere taart van
de sponsor sloten we de ochtend gezellig af. Quinty, Isa, Sanne, Amber, Michelle, Sacha,
Shannon, Britt, Coco, Cailey en Lisa we zijn trots op jullie inzet en we gaan er straks in de
andere poule weer lekker tegenaan. Nu eerst vakantie en we zien jullie met het
Nieuwjaarstoernooi.
Urseline en Alma
V.Z.V C2 - D.E.S C1
Na 2 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, gingen we er weer met volle energie
tegenaan. Omdat Saskia geblesseerd is aan haar enkel was Jessy Blom zo lief om bij ons in te
vallen, daar waren wij super blij mee. We begonnen de wedstrijd goed met 2 doelpunten van
Joyce, daarna maakte D.E.S hun eerste doelpunt. Bij het begin moesten wij een beetje zoeken
hoe we moesten aanvallen door hun 1 op 1 verdediging.Maar al snel hadden we onze draai
gevonden en konden we vele doelpunten maken, met veel mooie acties. We gingen met 17-4
de rust in. Na de rust had D.E.S een keeper wissel gedaan, en was hun veld spel beter
waardoor wij harder moesten werken om onze punten te kunnen maken. D.E.S kreeg een
penalty die Danique er super mooi uithaalden. De eindstand was 29-11, het was een fijne
wedstrijd. Gescoord: Naomi 10 Joyce 5 Jessy 4 Ilse 3 Sanne K Sanne v/d B 3 Roos 1