Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen Grasshoppers in Katwijk op het programma. Kenners
weten dat het een vroegertje, maar tegelijkertijd ook een latertje zou worden... Gelukkig viel het
vrijdagmiddagverkeer mee en arriveerden we ruim op tijd in de sporthal. Iedereen was aanwezig,
ook de U18 meiden en Rixt mocht voor het eerst dit seizoen weer binnen de lijnen komen, al was
het eerst alleen met de warming up.
Al in de eerste minuten werd duidelijk dat het een intensieve wedstrijd zou worden met twee
teams die enorm tempo maakten. Voor ons leverde dat een voorsprong op na 5 minuten van 2-5.
Dit konden we volhouden tot en met de 8e minuut (8-9), daarna kwam Grasshoppers langszij en
voorbij met een 14-9 stand na 10 minuten.
Het tweede kwart begon waarmee het eerste kwart was geëindigd: een scorend team uit Katwijk
dat de voorsprong uitbouwde naar 28-15. Een time out was nodig. Met name verdedigend moest
er zeker een schepje bovenop en dat lieten de meiden daarna zien. Het resultaat was een run van
2-10 na een aantal steals en fastbreaks waarmee een tussenstand van 30-25 op het bord stond.
Mooie acties van Marit en Yfke, maar ook goed verdedigen van Christy op de NL team U16 guard
en floorleader Noor Driessen hielden ons in deze fase in de race. Helaas leverde het enorme
tempo ook vele malen balverlies op, waardoor Grasshoppers na twee kwarten op 40-29 kwam.
Mooie acties afgewisseld met knullig balverlies waren te zien bij beide teams.
De rust deed de meiden goed, we begonnen geconcentreerd en met een mooie score van Kim na
een prachtig uitgespeelde play naderden we tot 40-35. Helaas werd de kleine 0-6 run weer gevolgd
door balverlies en schoten/lay ups die niet vielen, waardoor Grasshoppers weer in staat was de
voorsprong een beetje uit te bouwen. Na drie kwarten was het 49-42, maar was de inzet van het
RTC prima, met zelfs de winst in dit kwart (9-13).
In het vierde kwart kwam het Katwijkse team wat scherper uit de startblokken en liep de eerste
minuten snel uit naar 64-51. Toch knokten we door in deze fase met veel tempo en daardoor
fastbreaks die prima afgerond werden door Christy. Imran liet zich goed zien met een paar
prachtige aanvalsrebounds waarmee ze aan de vrije worplijn kwam of ons een vervolgaanval
bezorgde. Het spel ging op en neer waarbij het speltempo bij beide teams nog steeds hoog lag.
Met nog twee minuten te spelen was de achterstand 6 punten (66-60) en eigenlijk alles nog
mogelijk. Helaas vonden we in de eindfase het netje niet meer, daar waar Ilse Kuijt met een laatste
driepunter ons lot bezegelde: 71-60.
Toch waren er goede dingen te zien, met name door de press, de variatie in de aanval en het
speltempo, konden we vaak met een lay up afronden. Daarentegen was ons balverlies te bepalend
en duidelijk een verbeterpunt om dit soort wedstrijden toch naar ons toe te trekken.
De terugreis was op alle fronten rustig: de vermoeidheid had toegeslagen, de weg was leeg en
tussen 1 uur en 1.30 lagen alle speelsters weer in hun eigen bed. Met voor de meesten een
weekend rust voor de boeg, maar voor sommigen ook een rayontoernooi, gaan we ons weer
voorbereiden op de volgende wedstrijd: Binnenland uit Barendrecht komt op vrijdagavond 21
november bij ons op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld in Vinkhuizen.
Scorers: Marit 23, Christy 16 (8 reb), Kim 8, Yfke 6, Imran 5, Milou 2