Voor deze moeilijke (late) verplaatsing kon coach Timme maar op zeven spelers rekenen. Na onze
bemoedigende triomf vorige week tegen Grembergen, gingen we niettemin met enig optimisme naar
Gavere. Dat bleek al gauw te hoog gegrepen voor ons. Deze nieuwe ploeg is een samenraapsel van
spelers uit de hele streek van Deinze tot Kruishoutem tot Wallonië toe en zit alleen in onze reeks
omdat ze als nieuwe ploeg verplicht zijn daar te starten. Al meteen bleek dat ze een hogere reeks
waard is. We werden letterlijk weggeblazen door grotere, struisere en vooral aanvankelijk snellere
spelers. Het duurde even voor onze jonge ploeg zijn draai vond en daartegen was het eerste kwart al
geëindigd op een hallucinante 35-10. Aan onze kant zorgden Michael, Raf en Kasper voor de korfjes.
In het tweede kwart vonden onze jongens hun spel en ook al bleef Gavere uitlopen, het verschil was
nu veel kleiner. We zagen een tomeloze inzet en zelfs af en toe mooi uitgespeelde systemen en
aanvallen, met glansrollen in dit kwart voor Arno en Kirill. (25-17). Dat de wedstrijd toen al gespeeld
was, was duidelijk, maar onze jongens lieten, ondanks een alweer moeilijk derde kwart nooit het kopje
hangen. Coach Timme gebruikte zijn time-outs om het elan van Gavere af en toe te breken en de
moed erin te blijven pompen. In dat derde kwart kwam ook Gilles bovendrijven en samen met Arno,
Kasper en Kirill bracht hij ons totaal in dat kwart op 13 punten (28-13). In het vierde kwart gooiden we
onze laatste reserves in de strijd en Jens zette ons op weg naar een mooi slotakkoord. Ondanks een
aantal niet arriverende passen en balverliezen, onder andere te wijten aan de wel erg gladde
ondergrond, hielden we Gavere in bedwang. We konden niet beletten dat ze honderd punten
scoorden, maar scoorden er in dat laatste kwart wel 4 meer dan zij, toch een kleine morele
overwinning tegen een veel te sterke tegenstander, zeker met deze uitgedunde ploeg. (18-22). De
tegen deze ploeg respectabele eindstand 106-62 had zelfs, mits meer volk op de bank, wat betere
afwerking op vrijworpen en wat meer geluk met de afstandsshots, nog beter gekund. Maar coach
Timme en de meegereisde supporters waren zeer tevreden over het geboden spel en de inzet van
onze moedige beloften.
Spelers: Kirill: 13 – Arno: 13 – Raf: 10 – Gilles: 10 – Kasper: 7 – Jens: 6 – Michael: 3