Verslag - Basketball RTC Noord

BA RTC Noord VU20 – Landslake Lions VU20
11-10-2014
De derde wedstrijd al weer van de competitie en deze keer kwam Landslake Lions uit Landsmeer
op bezoek. Een team dat altijd strijdt voor een plek bij de eerste vier, gevuld met internationals als
guard Denise Bloemkolk en de sterke powerforward Epiphany Etienne.
Geen gemakkelijke opgave, maar onze meiden waren tot op het bot gemotiveerd om flink strijd te
leveren. En dat deden ze!
De U18 meiden Imran, Ires, Eline en Demi sloten aan na hun eigen wedstrijd en met 9 fitte
speelsters begonnen we geconcentreerd. Marit opende de score met een sterke drive en Christy
volgde haar voorbeeld. In de derde minuut wist Landslake Lions de eerste score op het bord te
zetten , maar kwam in dit kwart nimmer langszij. De intensiteit in de defense was prima en dat
resulteerde in een 17-14 voorsprong in het eerste kwart.
De toon was gezet, het werd een mooie wedstrijd. Beide teams speelden verzorgd basketbal en dat
resulteerde in prachtige acties van beide kanten. Dit kwart was voor het RTC het kwart van de vrije
worpen: met sterke drives werden we vaak onrechtmatig gestopt . Helaas schoten we zowel
vanachter de vrije worplijn, als vanuit het veld dit kwart niet met scherpte, waardoor de Lions
dichterbij konden komen en in de laatste minuut de voorsprong pakte. De rust kwam met de stand
29-32 op het bord.
Het derde kwart stond in het teken van vrije worpen aan de zijde van Landsmeer. Maar liefst 12
keer kwamen ze op de lijn. Bloemkolk van Lions opende dit kwart met een driepunter, gevolgd
door twee scores vanachter de vrije worplijn. De toon was gezet en het spel moest op het scherpst
van de snede gespeeld worden.
Kim zorgde voor de aansluiting, 33-35. Maike kwam daarna goed door met twee mooie lay up's
door het midden, Marit scoorde 4 op 4 vrije worpen. Landslake Lions bleef aan de andere kant ook
scoren met ditmaal een belangrijke rol voor Etienne. Bij 41-47 leek Landslake Lions even weg te
lopen, maar we kwamen toch weer terug met een lay up van Yfke en Ires met een afstandsschot.
De Lions benutten weer hun vrije worpen op het einde van dit kwart en brachten de tussenstand
naar 45-49.
Net als in het vorige kwart opende Bloemkolk van Landsmeer na twee minuten rust de score weer
met een driepunter en zorgde voor de grootste voorsprong tot dan toe in de wedstrijd: 45-52.
Onze meiden bleven hard werken en kwamen weer op gelijke hoogte door scores van Marit en
Christy en nogmaals Marit met deze keer een driepunter. Toch was het weer Landslake Lions via
Bloemkolk dat een tussensprintje maakte met 7 punten op rij, maar tot en met drie minuten voor
het einde bleef het spannend. Yfke en weer Marit, die overigens een prima wedstrijd speelde,
zorgden ervoor dat we in het spoor konden blijven: 56-59. Helaas bracht de foutenlast van drie
speelsters en een aantal turnovers ons in de problemen. Landslake Lions profiteerde optimaal en
kwam in de laatste minuut nog 6x aan de vrije worplijn als gevolg van het nodige stoppen van de
klok. Vijf van deze zes vrije worpen werden benut. RTC VU20 kon alleen nog een gescoorde vrije
worp van Yfke noteren in de laatste minuten en dat was helaas te weinig om in het spoor te blijven.
Eindstand 57-68.
Een mooie pot meiden U20 basketbal op het hoogste niveau in Vinkhuizen, met een terechte
winnaar. De score deed anders vermoeden, maar de teams waren zeker aan elkaar gewaagd en dat
belooft wat voor de return.
Scores: Marit 19, Christy 12, Yfke 9 (11 rebounds!), Kim 7, Maike 6, Ires en Demi 2
18 oktober wordt er een bekerwedstrijd in Amersfoort tegen Crackerjacks U18 gespeeld, waarna
een uitwedstrijd tegen Almonte in Eindhoven op het programma staat. Pas over drie weken, op
zondag 1 november spelen de meiden weer thuis en wel tegen Cangeroes uit Utrecht.