WEDSTRIJDVERSLAGEN WEEK VAN 22 september

WEDSTRIJDVERSLAGEN WEEK VAN 22 september 2014
De seizoensstart lijkt stilaan op een nachtmerrie uit te draaien voor Festus. Tegen Animo had het
geplaagde Festus minstens 75% balbezit, maar een uitgekookter Animo ging wel met de driepunter
lopen.
Nick Van Dingenen trof na 5’ de paal en ook aan de overzijde was Tim Van Berghen hetzelfde lot
beschoren. Beide keepers speelden vervolgens een hoofdrol zodat het tot aan het kwartier wachten was
vooraleer Nick Van Dingenen een vrije trap van Rob Embrechts voorbij de sterk acterende Sven
Geentjens deponeerde .1-0. De vreugde was van korte duur, want vrijwel onmiddellijk lukte Nick
Wouters de gelijkmaker. 1-1. 16’. Nog voor de pauze luidde de thuisploeg volop de aanvalskok, maar
pech en een uitstekende doelman verhinderden een verdiende voorsprong. Na de rust eenzelfde scenario
met een sterker en slimmer verdedigend Animo dat vrij snel op counter de 1-2 lukte langs Steve
Vandenbroeck 1-2 (27’) . Kristof Adriaensen viseerde op het half uur alweer de paal en al counterend
liepen de bezoekers vervolgens uit tot 1-3 (35’ Jens Cannaerts) en 1-4 (41’ Stefan Somers). De match
leek gespeeld , maar een moedig Festus knokte zich nog verdienstelijk terug tot 3-4 langs Rob
Embrechts (43’) en Kristof Adriaensen (45’). De verdiende gelijkmaker kwam er echter niet, al had die
er wel kunnen of moeten komen als een overigens goed leidende scheidsrechter Robeets in de
slotminuut de bal op de stip gelegd had wanneer doelman Geentjens de doorgebroken Rob Embrechts
onderuit haalde. Er volgen nu twee bekerduels om de (hopelijk) de batterijen terug op te laden,
vooraleer er twee moeilijke uitwedstrijden naar Weelde wachten ( op die vervloekte
vrijdagavonden).(V.J.)
Festus speelde met Thomas Verraes- Gert Wouters-Rob en Wim Ebrechts-Nick Van Dingenen en Kristof
Adriaensen.
Animo trad aan met Sven Geentjens-Steve Vanden broeck-Jens Cannaerts-Tim Van Berghen-Nick
Wouters-Stefan Somers en Bart Vets.
Deja Vu Weelde – ’t Pleintje Geel 4 – 9
03’
10’
11’
12’
16’
20’
20’
21’
23’
25’
Abdel Anzagh
25’ 3 – 8 Michiel Geeraerts
35’ 4 – 8 Wout Noeyens
38’ 4 – 9 Michiel Geeraerts
Pleintje blijft doorrazen en ook Deja Vu, nochtans een echte giantkiller, kon deze keer niets aan de
productiviteit van de Gelenaren veranderen.
Giel - Laakdal 5 - 1
03'
26'
40'
50'
54'
57'
Thomas Piedfort
Giel deed zijn thuisreputatie alle eer aan en stuurde Laakdal puntenloos naar huis.
Opvallend dat de drie laatste goals in de slotminuut en extra vielen van de eerste helft waarna er niet
meer gescoord werd in de tweede periode.
Afdeling 2B
ODLO OLEN - DE BERGEN A
2-4
Tacktisch sterke bezoekers
Het zag er even voor de match benauwd uit voor gelegenheidscoach Jef Proost, die Patrick Branders
(verlof) diende te vervangen en van de 14 kernspelers er aanvankelijk 7 aan de start kon krijgen. Net
voor aan aanvang vielen nog Jelle Lauwers (ziek) en Brent Noyens (werk) weg zodat de partij zonder
wisselspelers moest aangevat worden.
Gelukkig was reservedoelman Stef Van Tongerloo beschikbaar want hij pakte uit met een sterke
prestatie en dat gaf zijn teamgenoten de nodige adrenaline.
In de 11' minuut kwam een dominerend DBA, dat met vele schoten doelman Van Lommel niet kon
verschalken, eensklaps op achterstand toen Bert Dams hard uithaalde : 1-0.
Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten en het was zeker niet onverdiend toen
Sven Faes zwaar uithaalde en de bal in doel kanjerde : 1-1 (15').
Twee minuten later schoof de hard werkende Phillippe Mattheussen mooi de 1-2 binnen waarna DBA
knap het spel controleerde tot aan de rust.
De thuisploeg trachtte in de tweede periode direct druk te zetten op zijn tegenstander maar kwam goed
weg toen Phillippe Mattheussen van dichtbij mistte en Ben Frederickx op corner de bal tegen de paal
kanjerde. (3').
Odlo mocht de bal opeisen en DBA loerde voortdurend op de counter wat enkele prangende fases voor
het thuisdoel opleverde.
In minuut 9 bracht een mooie combinatie van Ben Frederickx en Sven Faes de 1-3 via Sven op en leek
DBA op weg naar een mogelijke zege.
Odlo zette een tandje bij maar ze bleven zich de tanden stuk bijten op de Lichtaartse afweer .
Hun inspanningen kregen een beloning in de 18' minuut toen Michiel De Fré de aansluitingstreffer
aantekende : 2-3.
Het werd geen erop en erover voor Odlo want Lichtaarts kapitein Ben Mattheussen brak op links uit en
liet David Van Lommel geen kans : 2-4 (21') en deze stand gaven de bezoekers niet meer uit handen
ondanks het slotoffensief van Odlo.
De Bergen A : Stef Van Tongerloo, Ben Frederickx, Ben en Phillippe Mattheussen,
Sven Faes. Coach : Jef Proost.
Afdeling 4A
Fettah B Turnhout - Dubos Verz Turnhout 20 - 1
Na Fc Beton ook Duboz Verzekeringen met zware cijfers voor de bijl.
Fettah B blijft door de competitie denderen. In sporthal Stadspark Turnhout kreeg DUBOZ Verzekeringen
een oplawaai van jewelste: 20-1. Het is de tweede zege voor Fettah B in deze prille competitie. Over
twee weken wacht een echte eerste test tegen eerste klasser Déjà Vu voor de bekercampagne.
Benieuwd wat het nog onervaren Fettah B tegen deze ervaren rotten kan klaarmaken.
Na een studieronde van 4 minuten waarin Fettah B het tempo bepaalde, brak het scoreverloop los.
Nieuwkomer Nadir Ouhammou bewees meteen zijn waarde voor de thuisploeg en gaf de bezoekende
doelman tweemaal het nakijken in evenveel minuten. Meteen daarna zetten Karim El Maniti zich achter
het kanon: 3-0. Duboz verzekeringen begon er nadien meer uit te komen en zette gelegenheidsdoelman
Mohamed Soussi enkele keren aan het werk. Aan de overkant achtte Omar Lasgaa zijn moment
gekomen. Hij nam de bal mee op links, kapte 2 man uit en besloot met rechts in de linkerbovenhoek: 40 na 8’. Even later een mooie combinatie over 3 stations, afgewerkt door Nadir Ouhammou: 5-0 na 11’.
Ook publieksspeler Khalid Alkodase mocht niet op het scorebord ontbreken, hij tekende voor de 6-0 in
de 12de minuut. Nadien liet Fettah B de teugels wat vieren en speelde de bal goed rond. Kort voor de
pauze viel de toch de 7-0 via Karim El Maniti en op slag van rust mocht andere nieuwkomer Mustafa
Ikrou zijn doelpuntje meepikken: 8-0 halfweg.
Na de rust ging Fettah B gewoon door op zijn elan. Omar Lasgaa zette een lange dubbelpass met Morad
Choum op en werkte beheerst aan de 2de paal het leer tegen de netten: 9-0 na 2’. Enkele tellen later een
infiltratie van Nadir Ouhammou die de bal terugkreeg van Karim El Maniti en in de rechterbovenhoek
besloot: dubbele cijfers na 3’ in de 2de helft. Enkele ogenblikken later een individuele actie van Khalid
Alkodase, die zijn 2de van de avond enig mooi in de linkerwinkelhaak afleverde: 11-0 na 4’. Karim El
Maniti bleef de verdediging van DUBOZ Verzekeringen bestoken en bekroonde zijn aandringen met 2
doelpunten, waarvan het 2de vanuit een onmogelijke hoek aan de cornerhoek: 13-0 na 6’. In de 7de
minuut van de 2de helft lukte onze faire opponenten van DUBOZ Verzekeringen dan toch de verdiende
eerredder, doelman Mohamed Soussi kwam een teen tekort om het tegendoelpunt te verijdelen: 13-1.
Nog 1 speler die op het scorebord ontbrak, Morad Choum. Na 2 assists wist hij dan toch de bezoekende
doelman het nakijken te geven:14-1 na 10’. Nadir Ouhammou voor de 15-1 na een sublieme 1-2 met
Omar Lasgaa en Khalid Alkodase in de 16de minuut met zijn 3de van de avond. Intrap van Morad Choum
op doelman Mohamed Soussi die met een lange bal Khalid Alkodase bereikte, deze speelde in 1 tijd
Omar Lasgaa aan die de bal op de slof in de rechterbovenhoek pegelde: 17-1.
De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen want nog was Fettah B niet verzadigd. Morad
Choum tekende, na een mooie combinatie met Nadir Ouhammou voor de 18-1. De 19-1 was een lange
bal van doelman Mohamed Soussi op Omar Lasgaa die niet faalde en het laatste doelpunt, net voor
affluiten, kwam op naam van youngster Khalid Alkodase: 20-1.
04' 1-0 Nadir Oumahou, 05' 2-0 Nadir Oumahou, 06' 3-0 Karim El Miniti, 08' 4-0 Omar Lasgaa,
11' 5-0 Nadir Oumahou, 11' 6-0 Khalid Alkodase, 22' 7-0 Karim El Miniti, 23' 8-0 Ikrou Moustafa
27'
31'
41'
50'
9-0
13-0
16-1
20-1
Omar Lasgaa, 28' 10-0 Nadir Oumahou, 29' 11-0 Khalid Alkodase, 30' 12-0 Karim El Miniti,
Karim El Miniti, 33' 13-1 Gert Geudens, 39' 14-1 Mourad Choum, 40' 15-1 Nadir Oumahou,
Khalid Alkodase, 42' 17-1 Omar Lasgaa, 44' 18-1 Mourad Choum, 45' 19-1 Omar Lasgaa,
Khalid Alkodase
Fettah B speelde met: 1 Mohamed Soussi ©, 3 Mustafa Ikrou, 5 Khalid Alkodase, 7 Omar Lasgaa, 9
Karim El Maniti, 10 Morad Choum en 11 Nadir Ouhammou
Dubos : Stef Melis, Axel Melis, Alexander Chiafele, Kyle Haesendonckx, Gert Geudens,
Thomas Dubos, Kevin Hosten.
Afdeling 4B
DE BERGEN DS - FC BETON TURNHOUT 3 - 10
Het doventeam dat in de vorige match een flinke zege (2-15) haalde, kreeg nu van de betonmannen
bijna eenzelfde nederlaag aangesmeerd.
De bezoekers waren veruit het beste team en DBDS kon enkel het gemis van twee sterkhouders Jenthe
Laurijsen en Thomas Eeman inroepen.
Score :
02' 0-1 Sjobbe Clymans, 13' 0-2 Simon Truyens, 18' 1-2 Ben Goormans,
19' 1-3 Patyk Moeszko, 41' 2-3 Jens Van Tendeloo, 22' 2-4 Nick Roels,
29' 3-4 Gregory Van Herck, 30' 3-5 Patyk Moeszko, 33' 3-6 Simon Truyens, 36' 3-7 Sjobbe Clymans,
40' 3-8 Dave Destombes, 41' 3-9 Patyk Moeszko, 42' 3-10 Sjobbe Clymans.
De Bergen DS : Jan De Meyer, Tim Van Goethem, Geert Robeets, Gregory Van Herck, Jens Van
Tendeloo, Jesus Lorenzo en Ben Goormans. Afgev. : Michiel Molenberghs.