(Anne-wil Oosterhuis en Sebastiaan Frik) gaan de vv kloosterburen doorlichten zoals dat zo mooi heet. Wij
zijn op het moment bezig met het vergaren van zoveel mogelijk informatie, dit doen wij middels enquêtes,
observaties, gesprekken. Daarna gaan we deze informatie allemaal analyseren en de verbanden proberen
te leggen. Als we dit hebben gedaan gaan we conclusies trekken. Daarna proberen wij de vv kloosterburen
zo goed mogelijke aanbevelingen te doen middels een presentatie aan het hoofdbestuur. Maar we
moeten dus wel input hebben, daarom het vriendelijke verzoek om de enquête in te vullen. Het is helemaal
anoniem en duurt maar 6 a 10 minuten om hem in te vullen.
Met vriendelijke groet,
Sebastiaan Frik.
EKC wederom ruim langs ONS Boso Sneek 2
De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 7 maart wederom thuis op Sportpark
Eenrum in het gelijknamige dorp. Tegenstander van vandaag waren de reserves van ONS Boso Sneek die
op de voorlaatste plaats bivakkeerden. In Sneek werd het 0-11 voor EKC en ook deze middag kende het
weinig moeilijkheden.
Onder leiding van scheidsrechter H. Luit toog EKC gelijk in de aanval en sloeg al na twee minuten toe. Sarah
Rijzinga wist rechtsvoor Marije Roelink te bereiken die de eerste treffer produceerde: 1-0. De thuisploeg ging
door en na 5 minuten was het wederom raak. Janet Toonder vond Lisette Luit die de 2-0 binnentikte. EKC
wilde meer en kreeg ook kansen. Het benutten was echter geruime tijd een tweede. Enige malen moest
keepster Irene Bos aan de andere kant ingrijpen maar verder had zij het niet druk. EKC ging mee in het
vertragende spel van ONS Boso Sneek dat verder ook geen antwoord had op het sterkere spel van haar
tegenstander. Na 21 minuten kon Marije Roelink niet verder en werd vervangen door Marjon Bos. Na nog
wat gemiste kansen was het in de 42e minuut wel raak. Een voorzet van rechts van Sarah Rijzinga werd door
Janet Toonder tegen de touwen gejaagd: 3-0. Drie minuten later werd de 4-0 ruststand bereikt. Sarah
Rijzinga gaf van rechts de voorzet en deze keer was Nicky Bos de doel-puntenmaakster. Na de rust had EKC
het zon- en windvoordeel maar de beginminuten waren even voor ONS Boso Sneek dat zowaar wat
aanvallende initiatieven ontplooide. Resultaat leverde dit evenwel niet op waarna EKC het overnam en het
spel weer richting het Sneekster doel ging. Wederom was het afwerken van mogelijkheden een tweede.
Het duurde tot de 59e minuut eer het net weer gebold werd. Via Krista Berghuis en Marjon Bos kwam de bal
bij Lisette Luit die de 5-0 produceerde. Drie minuten later werd Luit vervangen door Rebecca Postma. Ook
Merel Schothorst zag zich in de 69e minuut gewisseld worden ten faveure van Iemke Jongsma. Na wederom
wat gemiste kansen kon EKC in de 76e minuut weer juichen. Na een corner van Marjon Bos zag Janet
Toonder haar kopbal via het been van een ONS-speelster in het doel verdwijnen: 6-0. Nu wilde de
thuisploeg de dubbele cijfers halen maar eerst deed ONS Boso Sneek nog een poging wat terug te doen
maar verder was ze ongevaarlijk wat op zich ook geen verwondering wekte daar ze al na een kwartier met
10 speelsters verder moest toen een speelster uitviel en de gasten geen wissels hadden. In de 78e minuut
gaf Nicky Bos een hakje op Sarah Rijzinga die vervolgens het leer in het doel joeg: 7-0. Na twee onbenutte
corners was het in de 82e minuut wel weer raak. Uit een voorzet van Sarah Rijzinga noteerde Nicky Bos de 80. Ook in de slotfase sloegen de gastdames nog tweemaal toe. Eerst was het Sarah Rijzinga die ineens uit
het niets in de 87e minuut de 9-0 inschoot. Twee minuten later werden de dubele cijfers gehaald. Een uittrap
van keepster Irene Bos belandde via Rebecca Postma bij Nicky Bos die de eindstand op 10-0 bepaalde en
daarmee tevens haar 30e doelpunt van dit seizoen noteerde. Komende zaterdag gaat het uit naar S.C.
Stiens 2.
Met vriendelijke groeten Jitse Drent
Kloosterburen E1 - Corenos E1
Op zaterdagmorgen 7 maart moesten de E1 pupillen aantreden tegen Corenos E1. Het werd een morgen
die op veel fronten anders verliep dan vooraf werd gedacht.
Ten eerste het zou prachtig weer worden, ideaal voor een leuke pot voetbal. Eenmaal op het veld bleek dat
er echter een koude zuid wester wind stond. Bijna alle moeders waren aanwezig om de jongens aan te
moedigen, helaas hadden de meeste wat te dunne kleding aangetrokken. Gelukkig was het in de kantine
lekker warm en hadden Annelies en Alinda heerlijke koffie gezet.
We dachten dat Corenos met één elftal zou komen maar het waren er bijna twee. Corenos kon beschikken
over een lange rij wisselspelers en hier maakten ze ook gebruik van.
Kloosterburen moest spelen in licht blauwe shirts, en dat voelde voor de spelers wat onwennig. Ook zagen
we dat we een nieuwe speler in ons midden hadden, later bleek dit André te zijn die een nieuw kapsel had.
Een hanenkam nog wel!
Harry, in prachtig paars tenue, floot de wedstrijd. In de eerste helft kwamen er 6 ballen in het doel terecht.
Vier voor Corenos en twee voor Kloosterburen. Rick maakte beide doelpunten. Volgens Rick zelf waren het
prachtige doelpunten, mooier dan die van Corenos.
In de tweede helft kwam Kloosterburen sterk terug. Wederom door twee doelpunten van Rick werd het 4
tegen 4. André schoot daarna nog een keer keihard op de lat. Het was een mooie wedstrijd met 2 teams
die aan elkaar gewaagd waren. Helaas voor Kloosterburen duurde de wedstrijd vijf minuten te lang, er werd
door Corenos in de slotfase nog 2 x gescoord. De eindstand was 4 tegen 6.
Volgende week gaan we richting Ezinge, en daar gaan we winnen.
Frank & Sandra
Eerste punt EKC 2
De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) begonnen hun tweede helft van de competitie zaterdag 7
maart met een thuiswedstrijd in Kloosterburen tegen het elftal van Rood Zwart Baflo. In Baflo had EKC met 30 verloren maar men wilde nu een beter resultaat neerzetten. Onder leiding van scheidsrechter J.Hofman
zag het publiek een gemotiveerd EKC dat echt een resultaat wilde neerzetten. Het elftal was dan ook
gelijkwaardig aan Rood Zwart Baflo waardoor er kansen aan beide kanten ontstonden. Het was EKC dat na
20 minuten ineens de leiding nam. Een vrije trap van Claudia van der Horn zeilde heel mooi over keepster
Danitsja Tigchelaar in het doel: 1-0. Echter Rood Zwart Baflo gaf het zeker niet op maar de lat en keepster
Christina Prins stonden een treffer in de weg. En ook door eigen toedoen vielen er geen doelpunten voor de
gasten. Het was wederom EKC dat haar voorsprong in de 35e minuut uitbreidde. Claudia van der Horn
vond Minou Hegge die op keepster Tigchelaar stuitte. De terugkomende bal kwam voor de voeten van
Anouk Koster terecht die succesvol uithaalde: 2-0. Vanuit de aftrap verkleinde de rappe en gevaarlijke
Danielle Kuin de stand weer naar 2-1. Tot de rust bleef het hierbij.
In de tweede helft voerde Rood Zwart Baflo de druk op. EKC probeerde het ook maar zag geen
mogelijkheid om haar voorsprong op een veiligere marge te zetten. Rood Zwart Baflo kwam meer opzetten
en in de 74e minuut sloeg het noodlot voor EKC toe. De wederom snelle Danielle Kuin liep twee
verdedigsters eruit en klopte de uitkomende Christina Prins: 2-2. Even was
de teleurstelling groot bij EKC maar men ging daarna vol goede moed verder.