meer - VV Zwaluwen

Tijmen (F1), pupil van de week Zwaluwen-‘s-Gravenzande dd 6 September 2014
De trainer vroeg mij of ik zaterdag 6 september pupil van de week wilde zijn. Tuurlijk! Wow, wat
gaaf! Ik vond dit echt enorm leuk maar ook spannend.
Op de wedstrijddag moest ik eerst zelf voetballen tegen VELO F1. Deze wedstrijd wonnen we
met 3-2. Nu maar hopen dat Zwaluwen 1 ook 3 punten pakt tegen ‘s-Gravenzande 1.
Om half 1 werd ik bij de bestuurskamer opgevangen door trainer Adrie Poldervaart, Delano
(verdediger van Zwaluwen 1 en mijn achterneef) en Edwin (de aanvoerder). Eerst werd ik aan
iedereen voorgesteld en hierna begon de teambespreking. Dit gaat er wel professioneel aan toe zeg.
Na de bespreking zijn we bij Zwaluwen 2 gaan kijken.
Toen namen de jongens mij mee naar de kleedkamer. Ik vond dat wel spannend want ik dacht dat ik
stil moest zijn. Weet je wat er gebeurde? De muziek ging keihard aan en ik mocht voetballen in de
kleedkamer. Dat is leuk! Tijdens de warming up heb ik eerst met de basisspelers gelopen en daarna
met de reservespelers Frank, Mario en Arij een balletje getrapt en trucjes gedaan.
Na de warming up gingen we naar binnen en moest ik mij bij de scheidsrechter melden. Hij vertelde
wat er ging gebeuren en vroeg daarna naar mijn favoriete speler, dat is Delano zei ik.
Vlak voor het begin van de wedstrijd ben ik met de scheidsrechter naar buiten gelopen waar de
elftallen zich achter ons opstelden. Ik mocht als eerste met de wedstrijdbal het veld oplopen, de toss
verrichten en de aftrap nemen. Na een mooie solo scoorde ik bij de keeper van ‘s-Gravenzande.
Juichend liep ik naar de reservebank en de wedstrijd kon beginnen.
.
Na 90 minuten en wat blessuretijd stond er 4-2 voor Zwaluwen op het scorebord. Yes, we hebben
gewonnen. We verzamelden bij de middenstip en daar feliciteerde de trainer ons met de
overwinning. Op weg naar de kleedkamer ben ik nog met Delano op de foto gegaan.
Wat een leuke dag was dit! Maar het was nog niet afgelopen. In de bestuurkamer werd ik naar voren
geroepen en moest ik op een stoel staan gaan staan. Uit handen van Delano ontving ik een bal met
handtekeningen van de spelers en een aandenken dat ik pupil van de week ben geweest.
Ik wil de trainers, begeleiders en spelers van Zwaluwen 1 bedanken voor de leuke dag die ik heb
gehad! Over 10 jaar ben ik 17 en als ik dan niet bij Feyenoord voetbal wil ik ook in het eerste van