En dat is 1! Het heeft even geduurd maar SCN heeft de eerste

En dat is 1!
Het heeft even geduurd maar SCN heeft de eerste overwinning binnen dit seizoen.
Vooraf was CSVC, de tegenstander deze dag, torenhoog favoriet maar na 90 minuten stond er 3 – 1
op het scorebord en dat had menig supporter/bestuurder van SCN niet durven dromen.
SCN begon heel slecht aan de wedstrijd, dat er na 20 minuten nog steeds de 0 – 0 op het bord stond
was wel een klein wondertje. CSVC hielp de mooiste kansen deze periode om zeep.
Of men was te onnauwkeurig of de uitstekend keepende Tristan van der Veen lag in de weg want tot
resultaat kwam men niet. Na deze CSVC periode leek SCN wat beter in het spel te komen en er
kwamen zowaar wat mogelijkheden. Jeffrey Marissen liet een prachtige pegel vertrekken van zo’n
20 meter wat keeper Rogier Assen van CSVC bijna verraste. SCN dacht wat meer vooruit maar juist
op dit moment sloeg CSVC toe. Uit een snelle uitval over de linkerkant van CSVC , waar de aanvaller
geen strobreed in de weg werd gelegd, volgt een keurige voorzet op spits Dzananovic, dat deze wel
handig is met een bal liet hij zien door 3 verdedigers uit te kappen en vervolgens rustig binnen te
schuiven.
Dat was ff een tikje voor de SCN’ers maar de koppies gingen niet onderuit maar de mouwen werden
nog iets hoger opgestroopt. Als dan het voetbal nog niet zo loopt kun je in ieder geval inzet tonen en
dat werd gedaan. De inzet van Patrick Scholing ging wel heel ver want die gaf voorzetten zelfs voor
de CSVC aanvallers, gelukkig kon Tristan de klus klaren en bleef de 0 -1 staan.
Lang heeft CSVC niet kunnen genieten van de voorsprong, Danny Dekker koos dit keer eens niet voor
de lange bal maar gaf een prachtige steekbal op Sander Blok die keurig aannam en idem afwerkte.
Dit was wat SCN nodig had en het ging vol elan door, 8 minuten later betaalde zich dat uit door een
prachtige goal van Jeffrey Marissen. Wederom was Danny Dekker de aangever die een vrije trap
vanaf de middellijn precies op de voet van Jeffrey legde en dan weet Jeffrey wel wat hij moet doen!
Precies uithalen, 2 – 1 op het bord en dat vlak voor de rust dat doet je goed.
2e helft.
De 2e helft begon ongeveer gelijk als de 1e. CSVC vol aanvalsdrift en SCN alleen maar tegenhouden.
Henk Jan van der Meer en Jan Willem Schonewille hebben nog nooit zoveel hoekschoppen
weggegeven als deze middag. Hoekschop na hoekschop werd er genomen door CSVC maar zonder
resultaat. SCN zat in de tang en het wachten was op de gelijkmaker. Deze kwam er echter niet en
SCN kon zich soms wat ontfutselen aan de omsingeling van CSVC.
Na een kwartier had het ook zomaar 3 – 1 kunnen staan toen een vrije trap van Danny Dekker maar
net werd over gekopt door Sander Blok.
De periode die hier op volgt zal in de dromen(of nachtmerries) van de spitsen van CSVC nog wel eens
voorbij komen. 3 x alleen voor de doelman en niet scoren. Tristan van der Veen de SCN doelman
wierp zich keer op keer met z’n hele hebben en houwen in de strijd en dat was deze dag een
onneembaar op stakel voor de CSVC-aanvallers en waar ze Tristan al wel gepasseerd hadden hielp
Henk Jan van der Meer een handje door de bal van de lijn te halen. Ook een prachtige uithaal van
CSVC spits Dzananovic werd door Tristan onder de lat weggetikt.
Het lukte CSVC niet om te scoren en dan zie je dat het aan de andere kant wel lukt. Dat was in de 75e
min. dan ook het geval. Jeffrey Marissen gaf een hoge bal richting Sander Blok de bal werd
doorgekopt door een CSVC verdediger waardoor het buitenspel werd opgeheven en Sander alleen
richting doelman Rogier Assen kon. Sander maakte het koel af en SCN stond op een mooie 3 – 1
voorsprong. Er was nog een dik kwartier te voetballen en CSVC gaf het nog niet op. De snelle
linksbuiten Michel de Groote maakte het Julian Bruinsma( ingevallen voor Roy Zwiers) wel erg lastig
maar bijgestaan door Henk Jan van der Meer, Wilmar Pastoor en Jan Willem Schonewille gaf de
verdediging geen krimp. De leeg gespeelde Danny Dekker werd nog gewisseld voor Fabian Kok en
zo liep de wedstrijd naar zijn einde. Ruben Assen moest toch nog even zijn frustratie kwijt en maakte
een smerig overtreding op Jan Willem Schonewille. Hij kreeg de enige gele kaart, van deze verder
sportieve wedstrijd, van de goed leidende scheidsrechter Hadders. Even schrok de SCN aanhang nog
toen de bal in de 90’ste minuut achter Tristan van der Veen werd gekopt . De scheids wees al naar
het midden maar grensrechter Be Pastoor had buitenspel geconstateerd en dus dit feestje ging niet
door voor CSVC. Na 95 minuten voetbal ging SCN tevreden van het veld en 3 punten rijker. Volgende
week speelt SCN een uitwedstrijd in Boven Smilde tegen BSVV.
Man van de wedstrijd: Tristan van der Veen