Opstelling SVEB:
Casper Lijnders, Joep Verheijen, Jasper Janssen, Rob Cleven (Machiel van Helden), Thijs de Mulder, Sjors
Schatorje, Willem Lijnders, Joep Beurskens, Stef Hermans Dion Curvers, Rik Tissen en Giel Seuren(Robbert
van Dijk
SVEB is in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Olympia uit Boxmeer tegen een 1-4 nederlaag
aangelopen. De wedstrijd begon voor SVEB nog voortvarend. In een leuke eerste helft ontstonden er zeker
in het eerste half uur kansen over en weer. Al in de 3de minuut was het Rik Tissen die na een mooi actie
vanaf de linkerkant het eerste schot op doel loste. In de 10de minuut was het vervolgens wel raak. Na een
goed genomen corner van Stef Hermans kopte Rik Tissen de bal feilloos en de hoek, hetgeen een 1-0
voorsprong voor de thuisclub betekende. Daarna volgde er twee mooi opgezette aanvallen van Olympia
waarin met name de goed spelende Joep van Kempen van Olympia de mogelijkheid had de score naar
gelijke hoogte te brengen. Na deze goede fase van Olympia was het wederom Rik Tissen die vrij voor de
doelman de 2-0 kon binnentikken. Het schot miste onvoldoende kracht. In de 20ste minuut sloeg het
noodlot voor SVEB toe. Na balverlies van SVEB op het middelveld werd de bal in de diepte gespeeld. Thijs
de Mulder taxeerde deze bal niet helemaal juist, waarna hij spits Kevin Gevers van Olympia neerhaalde.
Wat volgde was een rode kaart voor Thijs de Mulder. De vrije trap uitgevoerd door Max van Lankveld van
Olympia ging tot overmaat van ramp voor SVEB ook nog in het doel, waarmee de stand gelijkgetrokken
werd. Ondanks de numerieke meerderheid van Olympia, was SVEB zeker niet de onderliggende partij. Toch
was het wederom Olympia dat in de 39ste minuut doel trof. Joep van Kempen zette Jasper Janssen makkelijk
opzij, waarna het de 1-2 kon binnentikken. Twee minuten later was het wederom raak. Joep van Kempen
kopte een voorzet net voor de te laat uitkomende keeper Caspar Lijnders binnen. Nog voor de rust had
SVEB de stand wat draaglijker kunnen maken, maar de goed genomen vrije trap van Joep Beurskens werd
door keeper Jasper Gorts over het doel verwerkt.
In de tweede helft bracht trainer Casper Tielen van SVEB met Machiel van Helden een extra aanvaller in.
Dit leidde tot een aantal mogelijkheden voor SVEB, maar uiteindelijk was het SVEB zelf die de trekker
overhaalde. Een eigen doelpunt van Joep Verheijen in de 55ste minuut zorgde voor een eindstand van 1-4
op het scorebord, waarmee de wedstrijd uiteindelijk ook gespeeld was.